Geri Dön

Karnabahar ve patates köfteli hamburger tarifi

Karnabahar ve patates severlere müjde! Hamburger köftenizi artık karnabahar ve patatesten yapabileceksiniz.

Karnabahar ve patates köfteli hamburger tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Karnabaharın ¼‘ü (rendelenmiş olacak)

3 adet patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş olacak.)

1 çorba kaşığı ince halde doğranmış maydanoz

Birer tutam tuz, kişniş tohumu ve pul biber

1/3 domates

Yarım diş sarımsak

1 çay kaşığı zencefil

Aldığı kadar galeta unu

Karnabahar ve Patates Köfteli Hamburger Nasıl Yapılır?

Fırınınızı 200 dereceye getirin ve ısınmasını bekleyin.

Malzemelerin hepsini iyice ezin ve karıştırın, isteğe göre baharatını ayarlayıp ıslaklığına göre galeta unu veya ekmek kırıntılarını ekleyin.

Daha sonra oluşturduğunuz karışıma hamburger köftesi şekilleri verin.

Şeklini verdiğiniz köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak şekilde dizin.

Köftelerin ıslaklığına göre 25 ile 40 dakika arasında arkalı önlü pişirmeniz gerekiyor.

Ancak iki tarafında eşit şekilde pişmesine özen gösterin.

Eğer köfteleriniz hala biraz sulu kaldıysa bir tavada da pişirebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber