Geri Dön

Karpuz pizza tarifi

Daha önce hiç karpuz pizza yediniz mi? Karpuzu farklı sunumlarla ve tatlarla değerlendirebilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, sıcak havaları unutturacak karpuz pizza tarifini mutlaka deneyin. İşte karpuz pizza tarifi...

Karpuz pizza tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet büyük boy karpuz
-200 gram yarım yağlı beyaz peynir 
-8 yaprak taze nane 
-8 dal taze kekik 
-2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)

Karpuz Pizza Nasıl Yapılır?

-Orta kısmı uç kısımlarına göre hayli şişkin olan bütün boy karpuzun kabuğunu bol suda yıkayın, üzerini kurulayın.
-Keskin bir bıçak ya da özel bir aparat yardımıyla orta kısmından yuvarlak ve kalın bir dilim çıkartın.
-Servis tabağına aldığınız karpuz dilimini bir pizza dilimleyici yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün.
-Her bir dilim üzerine eşit miktarda beyaz peynir serpiştirin. Ayıklanmış taze kekik ve nane yapraklarıyla süsleyin.
-Hafif bir tat katması için arzuya göre zeytinyağı gezdirdikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Püf noktası:

-Karpuzu öncesinde soğutun. Dilimlerin daha büyük ve şekilli olması için; uç kısımlardan basık, orta kısmı geniş bütün bir karpuz kullanmayı tercih edin.
-Karpuzu öncelikle uç kısımlarından keserek orta kısmına yaklaşabilir sonrasında daha kolay bir şekilde yuvarlak bir dilim çıkartabilirsiniz.

Nasıl servis edilir? 

Karpuz pizzayı, dilimlenen bir salata gibi düşünüp üzerine ince ince kıyılmış kırmızı soğan parçaları ve siyah zeytin dilimleri ekleyebilir, peynir miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber