Editörün Seçtikleri Kayıkçı Ege'deki krize kürek çekti

Kayıkçı Ege'deki krize kürek çekti

04.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kayıkçı Ege'deki krize kürek çekti

Kayıkçı Egedeki krize kürek çekti


Ankara - Atina gerginliğini sinemada yumuşatmayı hedefleyen "Kayıkçı" filminin vizyon tarihi, son gelişmeler üzerine ertelendi

Birsen ALTUNTAŞ


TERÖRİST başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasıyla gerginleşen Türk - Yunan ilişkileri sinema dünyasını da etkiledi. Bir Türk genciyle Yunanlı sevgilisinin öyküsünü konu alan "Kayıkçı" filmi tehlikeye girdi.
"Kayıkçı"nın montaj çalışmalarını Yunanistan'da tamamlayan yönetmen Biket İlhan, filmin yaşanan krizden nasıl etkileneceğini bilmedikleri için vizyon tarihini ertelediklerini açıkladı.
Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan'da da gösterime sokulması planlanan film, siyasi platformda bir türlü sağlanamayan Ankara - Atina barışını, beyazperdeye taşımayı amaçlıyordu. Filmde Yunanistan'da tiyatro ve sinema dünyasının genç yıldızı Katerine Moutratros, başrolü "Kara Melek" dizisinin başarılı oyuncusu Memet Ali Alabora'yla paylaştı. Sağır ve dilsiz bir kayıkçının Yunanlı sevgilisine ulaşmak için Çeşme'den Sakız'a kadar bir iç lastiğin içinde yüzmesinin anlatıldığı filmin Çeşme'deki çekimleri sırasında Moutratros, Türkiye'ye hayran kaldığını belirtti. Son gelişmeler nedeniyle genç oyuncu, Türkiye'ye gelişini bir süre erteledi.


Yazarlar