Kıbrıs tatlısı tarifi - Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Muhtemelen adını daha önce hiç duymadığınız kolay kıbrıs tatlısı tarifi lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak. Hem kremalı hem de şerbetli bir tatlı olan kıbrıs tatlısı tarifi sütlü tatlı ve şerbetli tatlı ayrımını tamamen ortadan kaldırıyor. Özel bir geceye uygun lezzetli bir tatlı arayanlar için kolay kıbrıs tatlısı tarifimiz sofraların yeni yıldızı olacak. Peki, kolay kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte kıbrıs tatlısı tarifi...

Yapımı için malzemeler
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker
3 tane yumurta
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Kıbrıs tatlısı tarifi kendine has lezzetiyle sofraların yeni gözdesi aday bir tatlı. Kolay yapılışı ile dikkatinizi kısa sürede çekecek kolay kıbrıs tatlısı tarifi ile misafirlerinizi en özel bir biçimde ağırlayabileceksiniz. Misafirleriniz için şerbetli mi yoksa sütlü tatlı mı yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız kıbrıs tatlısı tarifi tüm sorunlarınızı bir anda ortadan kaldıracak. Alt kekinde şerbet olan, üst kısmı ise sütlü muhallebi ile kaplanan kıbrıs tatlısı tarifini sizler için hazırladık. Peki, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte kıbrıs tatlısı tarifi...
1. adım: Şekeri ve yumurtayı bir kabın içinde çırpın, sonrasında diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
2. adım: Koyu bir kek kıvamına gelene kadar karıştırdığınız karışımı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yağlanmış tart kalıbı ile birlikte 20 dakika boyunca pişirin.
3. adım: Şerbeti için bir tencerenin içine suyu atın, kaynayınca şekerleri suya katın ve şekerler eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek ılıyınca şerbet karışımını üzerine dökün.
4. adım: Muhallebi için sütü ve diğer malzemeleri tencereye koyun, karıştırın ve ocağın altını yakın. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve sonrasında ocağın altını kapatın.
5. adım: Son adım olarak hazırladığınız muhallebi karışımını kekin üzerine dökün ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet olsun.