Salon Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

23.12.2016 - 11:55 | Son Güncellenme:

Soğuk kış günlerini evinde geçirenler bilir, sıcak bir ev dekorasyonu tüm içimizi ısıtmaya yeter. İşte bu yüzden harika önerilieri sizin için sıraladık.

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Kış aylarında dışarıda vakit geçirmek daha zordur; işe gitmek, dışarı çıkmak da insana her zaman daha zor gelir ve sürekli sıcak evlerimizde oturmak isteriz. Evlerimizi ısıtmak, belirli bir sıcaklıkta tutabilmek de ayrı bir iş tabii.

Haberin Devamı

E tabii bunların yanı sıra bir de sürekli grip ya da soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına yakalanma riskimiz vardır ve çoğumuz her kış maalesef hasta oluruz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi sürekli kapalı hava koşulları, artan faturalar, kasvetli atmosferler, yağmur çamur vs... bizi zaten telaşlı olan hayatlarımızda daha da strese sokar ve sonuçta kış depresyonu adı verilen mutsuzluk, keyifsizlik, enerji düşüklüğü hayatımıza girer.

İşte bu yüzden, kış mevsiminde kendinizi daha iyi hissetmek için, en çok zaman geçirdiğiniz evinizde pozitif duygularınızı tetikleyecek ve size enerji verecek sıcak değişimler yapabilir ve kışı çok daha mutlu ve sıkıntısız geçirebilirsiniz.

Son derece basit ve herkesin uygulayabileceği bu değişimlerin neler olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin; çünkü bu önerilerimizin hepsini olmasa bile birkaçını uygulayarak bu kışı daha huzurlu geçirebileceğinize eminiz!

Haberin Devamı

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Açık renkler, canlı tonlar

(Trabcelone Design / homify.com.tr)

Kış mevsiminde insanların daha karamsar ve mutsuz olmasının en önemli sebeplerinden biri de dışarıdaki havanın renginin solması, grileşen ve kasvetli bir hale bürünen atmosferdir pek tabii ki. İşte bu yüzden kış aylarına hazırlanırken evinizin genel dekorasyonunun rengini açmalı ve canlandırmalısınız. En sevdiğiniz canlı renklerle harmanladığınız açık renk tonları ile evinizde daha aydınlık ve enerjik bir ortam oluşturabilirsiniz. Özellikle koyu gri, kahverengi, bej, siyah gibi ortamı daha karanlık hale getiren renklerden kurtulmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Doğal ışık

(Orkun İndere Interiors / homify.com.tr)

Dediğimiz gibi kış günlerinin en kötü yanlarından biri karanlık ve kasvetli havadır; üstelik günler de kısacıktır ve güneşin tadını çıkarmak bir şans işine dönüşür. Bunun için de doğal ışıktan faydalanabildiğimiz kadar çok faydalanmak evimizin enerjisini de arttıracaktır. Gündüz saatlerinde kalın perdelerinizi ardına kadar açın ve tül perde olarak açık renkli ve ince tüller tercih edin. Kış soğuğunda ne kadar aydınlık, o kadar iyi!

Haberin Devamı

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Çiçek desenleri

(Matteo Bianchi Studio / homify.com.tr)

İster inanın ister inanmayın, çiçek desenleri psikolojik olarak hepimizi olumlu yönde etkiler. Özellikle baharı çağrıştıran rengarenk ve küçük kır çiçeklerinden oluşan desenler kış soğuğunu unutturmaya ve evinizin içinde bahar havası yaşatmaya yetecektir. Çiçek desenli tekstil ürünleri ya da duvar kağıtları kış depresyonuna kapılmanıza engel olabilir!

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Çiçekler ve yeşil bitkiler

(Mikkael Kreis / homify.com.tr)

Çiçeklerin yalnızca desen olarak bizi iyileştirdiğini düşünmüyoruz elbette... Eğer mümkünse, evinizi çiçeklerle ve yeşil bitkilerle, hatta ev ağaçlarıyla canlandırın! İç mekanları canlandırmanın ve onlara müthiş bir yaşam enerjisi ve güzellik katmanın en iyi yolu bu!

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Şömine

(Stovax Heating Group / homify.com.tr)

Kış mevsiminin olumsuz yanları olduğu kadar yararlanabileceğimiz olumlu yanları da var elbette. Bunlardan biri de soğuk havalarda soba, şömine gibi ısıtıcılarla ısınmanın verdiği pozitif enerji. Sıcacık, samimi ve bir o kadar da romantik bir atmosfer oluşturmak için evinizin salonuna modern bir şömine ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Kış bahçeleri

(Le Verande Srls / homify.com.tr)

Kışın en olumsuz yanlarından biri de o güzelim balkon alanlarının artık kullanılamaz hale gelmesi elbette. Buz gibi havada açık alanda oturmak ve balkonunuzun keyfini çıkarmak mümkün değil. Bunun için biraz masraflı bir değişim olsa da, balkonlarınızı kışın kış bahçesi olarak kullanabileceğiniz bir dizayn oluşturmanızı tavsiye ederiz. Açılır kapanır paneller sayesinde yazın açık kışın kapalı balkon uygulamaları ortaya çıkarmak mümkün!

Kış ortasında sıcacık dekorasyon önerileri

Kokulu mumlar

(The Norfolk Candle Company / homify.com.tr)

Ve elbette evinizin hoş ve sıcak bir kokuya sahip olması, ruhunuzu da dinlendirecektir. Rahatlatıcı kokulu mumlar, aromatik doğal yağlar ve tütsülerle evlerinizin içinin mis gibi kokmasını ve huzurlu bir ortama kavuşmasını sağlayabilirsiniz.


Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar