Geri Dön

Kıymalı Boşnak Böreği Tarifi

Bosna Hersek'in asırlık lezzeti olan boşnak böreğini evinizde yapmaya ne dersiniz? Kıymalı olan bu böreği, özel misafirlerinize ikram edebilir ya da çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapabilirsiniz. İşte kıymalı boşnak böreği tarifi...

Kıymalı Boşnak Böreği Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;

1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su

İç malzemesi;

500 gram yağsız kıyma
3 adet soğan
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Açmak için;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Bosna kültürünün bir parçası olan kıymalı boşnak böreği için malzemeleri hazırlayın. Evinizde kolayca yapabileceğiniz boşnak böreği, çay saatlerinize çok yakışacak. Bosna Hersek'in asırlık lezzeti olan boşnak böreğini dilerseniz patateslide yapabilirsiniz. Ancak gerçeği kıymalı olan boşnak böreğini bu şekilde tüketmenizi tavsiye ederiz. Peki, kıymalı boşnak böreği nasıl yapılır? İşte kıymalı boşnak böreği tarifi...

1. adım: Öncelikle hamurumuzu yapmaya başlayın.

2. adım: Un, tuz ve ılık suyu bir kaba aktarın ve güzelce yoğurun, üzerine bir bez örtüp yarım saat dinlendirin.

3. adım: Burada dikkat edilmesi gereken suyun ne çok sıcak nede soğuk olması. Suyunuz ılık olmalı ki hamurumuz güzel açılsın.

4. adım: İç harcımız için kıymayı az yağda kavurun ve pişmesine yakın küçük küçük doğradığınız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.

5. adım: Karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

6. adım: Yoğurduğunuz hamur dinlendikten sonra tekrar güzelce yoğurun. (2 defa yoğurmuş olmamız lazım.)

7. adım: 2 eşit beze yapıp 10 dk daha dinlendirin. Daha sonra tezgaha bir bez serin ve ilk bezenizi açmaya başlayın.

8. adım: Un serpip merdane yardımıyla biraz hamuru açın ve erittiğiniz yağı kaşık yardımıyla dökün.

9. adım: Elinizle yayın ve hamuru yırtmadan yavaş yavaş elinizle açın.

10. adım: Büyüte bildiğiniz kadar büyütün, yırtık olabilir korkmayın eliniz zamanla alışacaktır.

11. adım: İç harcınızı hamurun bir ucuna koyup dikkatlice sarın. Yağladığınız tepsiye koyun ve tekrar üzerini az miktarda yağlayın.

Son adım: İkinci bezeyi de aynı şekilde yapın ve 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber