Yaşam ‘Kızım seni kurtaramadım özür dilerim’

‘Kızım seni kurtaramadım özür dilerim’

31.10.2010 - 01:23 | Son Güncellenme:

Karamürsel’de dere sularına düşen Omay’ın cesedine dün ulaşıldı. Babasının facebook’a yazdığı mesaj da gözleri yaşarttı: “Babası Miray’ı kurtardı ama Omay’ı sulardan alamadı. Özür dilerim kızım, seni seviyorum aşkım. Baban beceriksiz”

‘Kızım seni kurtaramadım özür dilerim’

Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nin Başdeğirmen mevkisindeki mesire yerinde önceki gün ahşap köprüden şiddetli yağışların etkisiyle kabaran dere sularına düşen ve ikizi anne ve babası tarafından son anda kurtarılan 5 yaşındaki Omay’ın cesedi, dün sabah bulundu. Olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıkta dere kanarındaki kum ocağında AKUT ekipleri ile birlikte arama çalışmalarına katılan bir köylü tarafından bulunan Omay’ın cenazesi morga kaldırıldı.
İzmit’te İngilizce dil kursu sahibi olan İbrahim Çağdaş İnaltay ile eşi Berat Özkan İnaltay, dün 5 yaşındaki ikizleri Omay ve Miray ile birlikte piknik için Karamürsel’in Başdeğirmen mesire yerinde gittiler. Burada kahvaltılarını yapan aile mutlu saatler geçirdi.

Fotoğraf çekeceklerdi
Saat 15.30 sıralarında ikizler ellerinde fotoğraf makinesiyle birbirlerinin fotoğrafını çekmek için, Başdeğirmen Deresi’nin üzerindeki 5 metrelik ahşap köprüye çıktı. Hemen yakındaki anne ve babasının izlediği ikizlerin çıktığı köprüde başka kişiler de vardı.
İkizler fotoğraf çekmeye çalışırken, aşırı yağışların yol açtığı sel sularının etkisiyle ayaklarının bulunduğu yerde toprağın kaydığı köprü, kabaran sel sularının etkisiyle sol tarafa doğru yattı. Bu sırada birbirlerinin fotoğrafını çeken ikizler Omay ve Miray, yıkılan korkuluklardan dereye düştü.
Olayı görüp suya atlayan anne ile baba ikizlerden Miray’ı kurtardı, Omay ise kayboldu. Omay’ı bulmak için jandarma, AKUT ekipleri, aile fertleri ve köylüler seferber oldu. Ancak şiddetli yağışlar nedeniyle kabaran ve yer yer yatağından taşan derede, önceki gece geç saatlere kadar yapılan aramalar sonuç vermedi.
Jandarma ve AKUT ekipleri ile vatandaşlar dün sabah erken saatlerde yeniden arama başlattı. Başdeğirmen Deresi’nin biraz ileride birleştiği Yalakdere’nin İzmit Körfezi’ne döküldüğü Yalova Altınova’daki ağıza da tedbir olarak ağ gerildi. Yapılan aramalar sırasında, olay yerinin yaklaşık 200 metre ilerisinde dere kenarındaki kum ocağında bir vatandaş cesedi buldu. Omay’ın cesedi Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Anne kriz geçirdi
Hastaneye baba İbrahim Çağdaş İnaltaş ile diğer yakınları da geldi. Anne Berat Özkan İnaltay sinir krizleri geçirmesi nedeniyle evde doktor kontrolüne alındı.
İnaltay’ın cenaze namazı, İzmit’te kent merkezinde Fevziye Camii’nde kılındı. Cenaze töreninde İnaltay ailesi sinir krizleri geçirdi. İbrahim Çağdaş İnaltay, eşini teselli etmeye çalıştı.
İkizlerden Miray da cenaze için cami yakınına getirildi. Küçük Miray, ikizi Omay’ın cenaze namazını ve orada yaşananları bir yakının kucağında uzaktan izledi.

Haberin Devamı

‘Kızım seni kurtaramadım özür dilerim’

Omay (solda) ve Miray kardeşleri taşan dere ayırdı.

Baban ve annen seni özlüyor

İbrahim Çağdaş İnaltay’ın facebook’a yazdıkları da okuyanları duygulandırdı. Baba İnaltay’ın iki ayrı yerde yazdığı ve kendisini de beceriksizlikle suçlayın kızından özür dilediği mesajlar şöyle: “Bugün ruh ikizim, kızım Omay vefat etti. Babası Miray’ı kurtardı ama Omay’ı sulardan alamadı. Özür dilerim kızım, seni çok seviyorum aşkım. Baban beceriksiz.” “Ruh ikizim Omay kızımı kaybettim. Baba beceriksiz derdin ya, kurtaramadım kızım seni sulardan. Gücüm Miray’a yetti aşkım. Baban ve annen seni çok özlüyor. Ruh ikizim benim. Hayat ağacım, her şeyim.”

Yazarlar