Geri Dön

Kolay pankek tarifi - Kahvaltılık kolay pankek nasıl yapılır?

Pankek nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Sabah kahvaltılarında ve çayın yanına eşsiz bir lezzet arayanlara pankek nasıl yapılır sorusunun cevabını veriyoruz. Pankek yapıyor fakat bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz pankek tarifine göz atabilirsiniz. Kolay pankek tarifimiz ile sevdiklerinize harika bir kahvaltı şöleni sunabilirsiniz. Peki, kolay ve kahvaltılık pankek nasıl yapılır? İşte pratik, kolay ve kahvaltılık pankek tarifi...

Kolay pankek tarifi - Kahvaltılık kolay pankek nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozunu
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz

Kolay Pankek Nasıl Yapılır?

1. adım: Bir kaba yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave edip çırpalım. Üzerine sütü unu kabartma tozunu tuzu ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpalım.

2. adım: Sonra temiz ketçap kutusuna doldurup yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım.

3. adım: Peçete ile bir kez yağlayalım. pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını isterseniz o miktarda tavaya dökelim.

4. adım: Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile çevirelim. Her iki tarafı da pişirelim.

5. adım: Sonra servis tabağına alıp hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım.

6. adım: Bal çikolata reçel pekmez ve istediğiniz meyve ile servis edelim.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber