Geri Dön

Pizza Tarifi

Evde kolay ve pratik pizza tarifi hazırlayabilirsiniz. Çok basit olan pizza hamurunu evinizde kendiniz yapabilir, arkadaşlarınızla sohbet sofraları kurabilir, pizza keyfi yaşayabilirsiniz. Peki evde pizza nasıl yapılır? Kolay pizza hamuru nasıl hazırlanır? İşte kolay ve pratik pizza tarifi...

Pizza Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:

4-5 bardak un
2 kaşık kuru maya
Yarım kaşık tuz
2 bardak ılık su
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı süt
3-4 kaşık zeytinyağı
Alabildiğine un

Üzeri için: 

Rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri
Sucuk, mantar, zeytin ve istediğiniz her türlü malzeme

Pizza için domates sosu malzemeleri:

2 kaşık domates salçası veya kahvaltılık salça
1 kase ılık su
2 diş sarımsak
Baharatlar

 

Pizza Nasıl Yapılır?

Evde kolay ve pratik pizza yapmaya ne dersiniz? Bu pizza tarifimiz hem çok kolay hem de lezzetli. Pizza yapımı birçok kişi için zor görünse de verdiğimiz tarifteki adımları takip ederek mükemmel bir pizza hamuru yapabilirsiniz. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Peki, evde pizza nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik pizza yapımı...

Evde kolay ve pratik pizza nasıl yapılır?

Birinci adım: Evde pizza yaparken hamurunu da kendiniz yaparsanız çok güzel olur. İnce hamur için ise bu tarifi denemelisiniz.

İkinci adım: Hamur malzemelerini karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini streç film ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirin.

Üçüncü adım: Mayalanan hamurunuzu tezgahın üzerine un serptikten sonra elinizele bastırarak açın. Pizza hamurunu açarken elinize unlamayı unutmayın.

Dördüncü adım: Pizza hamurunu tepsi boyutlarında açtıktan sonra tepsiyi yağlayıp yerleştirin. Çatal ile pizza hamurunu birkaç yerinden delin. Bu sayede kabarmayacak, her yanı eşit pişecek ve ince olacaktır.

Beşinci adım: Üzerine pizza sosunun malzemelerini karıştırarak elde ettiğiniz karışımı iyice sürün.

Altıncı adım: En üste ise pizza malzemelerini yerleştirin.

Son adım: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika peynirler kızarıncaya kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber