Geri Dön

Kombu çayı tarifi

Kombu olarak bilinen kombucha, yarı geçirgen bir zar içinde yetişen mantar ve bakterilerin simbiyotik bir kültürüdür. Kombu çayı, şekerlendirilmiş siyah çay ile kombucha kültürünün 7-10 gün fermente edilmesiyle hazırlanır. Elde edilen çay hafifçe karbonatlanmış ve asidiktir. Kombu çayı, kafein, şeker ve B vitaminleri yönünden zengindir. Kombu çayı nasıl yapılır? Meyveli kombi çayı nasıl demlenir? sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.

Kombu çayı tarifi

 Doğanın sunduklarını keşfetmeyi, yeni tatlar denemeyi hangi üründen nasıl fayda edineceğini herkes çok sevmekte ve ilgi göstermekredir. Kombu çayının en farklı özelliği ise bir mantar olmasıdır. Kombu çayının faydaları oldukça fazladır. Pamuksu disk görünümüne sahip mantar, çay ve şekerden oluşan solüsyonun içinde yaşar ve sürekli bu solüsyon ürer.

Haberin Devamı

 Kombu Çayı Nasıl Yapılır? 

 Kombu mantarının içinde bulunan sıvı kombu çayı yapımında kullanılır. Kombu çayının yapımına suyun 5 dakika kaynatılması ile başlanır. Daha sonra şeker ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır. Tekrar kaynatmadan demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra süzülür. Hazırlanan çay bir kavanoza doldurulur. Kavanozda 2 parmak boşluk bırakılır. Kavanoza doldurulan çay fermente olacağı için kullanılan araç gereçlerin uygun ve hijyenik olması gerekir. Güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında 1-2 hafta mayalanmaya bırakılır. 1-2 hafta sonunda çay tüketilmeye hazır hale gelir. Kombu çayı Çin bilim adamları tarafından 2000 yıldır sağlık iksiri olarak tanımlanmaktadır.

 Meyveli Kombu Çayı Nasıl Demlenir?

Haberin Devamı

 3 yemek kaşığı siyah çay, 1/2 adet limon, 1 ince dilim zencefil, 3/4 su bardağı toz şeker, 1,5 litre su, 1 adet kombu mantarı ile çay hazırlanır. Siyah çay yıkanıp geniş bir kaseye alınır. Şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Oda sıcaklığında dinlendirilir. İyice dinlenmiş demini almış şekerli çay kavanoza eklenir. Kombu mantarı ilave edilir. 10 gün oda sıcaklığında 10 gün havadar ortamda fermente edilir. 21. günün sonunda zencefil ve limon ilave edilir.

 ​​​​​​Kombu Çayının Faydaları Nelerdir?

Kombu Çayı kansere karşı koruyucu etkisine sahiptir.

Vücut için detoks görevi görür.

Kemik ağrılarına iyi gelir.

Sindirim sistemine faydalıdır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber