Yaşam Köpük faciasına 4 asli kusurlu!

Köpük faciasına 4 asli kusurlu!

06.11.2010 - 03:59 | Son Güncellenme:

Antalya’da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan köpük partisiyle ilgili olarak yargılanan sanıklar asli kusurlu bulundu...

Köpük faciasına 4 asli kusurlu

Antalya Kundu’daki beş yıldızlı Venezia Palace Otel’de yapılan köpük partisi sırasında, ikisi İsrailli turist, biri Türk animatör 3 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin olarak hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan rapora göre otel Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, köpük makinesini kuran Element Ses ve Işık Sistemleri yetkilisi Erol Kabaca ile makineyi kullanan Tuncay Duran, ‘asli kusurlu’ gösterildi. Heyet, makineyşi imal ederek Kabaca’ya satan, ancak davada yargılanmayan Mehmet Demirbilek’in de, olayda asli kusurlu olduğunu bildirdi.
Bilirkişiler, otel müdürü Mehmet Yılmaz’ı işgüvenliği kuralları bakımından kusurlu hareket ettiği için, köpük makinesi üreticisi Mehmet Demirbilek’i kural, tüzük ve yönetmeliklere aykırı, kalitesiz elektrik aksamı ile şasesi arasında kısa devre meydana gelebilecek özellikte ürün imal ettiği ve sattığı için kusurlu buldu.

15 yıla kadar hapis!
Köpük makinesini otele kiralayan firma yetkilisi Erol Kabaca’yı kural, tüzük ve şasesi arasında kısa devre meydana gelebilecek özellikte bir ürünü satın alıp uyguladığı için kusurlu bulan heyet, köpük makinesinin kullanıcısı Tuncay Duran’ın ise dikkatsiz ve tedbirsiz davranışı nedeniyle kusurlu gördü. ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 3 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar önümüzdeki günlerde karar duruşmasına çıkacak.
Kundu’daki Venezia Palace Otel’de 22 Temmuz 2008 gecesi düzenlenen köpük partisinde meydana gelen kazada animatör Fikret Şakacı (22), İsrailli kardeşler Shay Hakim (18) ile Nır Hakim (14) yaşamlarını yitirmiş, Kazakistanlı Lanin Georgiy ile yargılanan makine operatörü Tuncay Duran da yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Köpük faciasına 4 asli kusurlu

Bilirkişi heyeti köpük makinesini kullanan Tuncay Duran’ı da kusurlu buldu.

Yazarlar