Sağlık Kozalak Şurubunun Faydaları Nelerdir? Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Yapılır?

Kozalak Şurubunun Faydaları Nelerdir? Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Yapılır?

10.12.2020 - 11:51 | Son Güncellenme:

Çocukluktan itibaren en çok kullanılan ve eğlenilen ağaç meyveleri arasında kozalak gelir. Çam kozalağı her ne kadar mutfaklarda ve fazla yer almasa bile, son dönemlerde kozalak şurubu faydaları ile bir adım öne çıkıyor. Peki kozalak şurubunun faydaları nelerdir? Çam kozalağı şurubu nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.

Kozalak Şurubunun Faydaları Nelerdir Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Yapılır

 Yüzyıllardır pek çok farklı amaç altında kullanılan kozalak şurubu, aynı zamanda kozalak reçeli olarak da bilinmektedir. Özellikle son zamanlarda sunduğu faydalar üzerinden değerlendirilen kozalak şurubu, insan sağlığı açısından önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

Haberin Devamı

 Kozalak Şurubunun Faydaları Nelerdir?

 Çam ağaçlarının sevimli ve şirin görünümdeki meyveleri olan kozalak, günümüzde kozalak şurubu üzerinden değerlendirilmekte ve pek çok önemli fayda sunmaktadır.

 - Öksürük krizlerine iyi gelir ve tedavi eder.

 - Nezle ve grip gibi kış hastalıklarına karşı koruyucudur.

 - Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklar için tedavi konusunda destek verir.

 - Akciğeri temizler ve rahat nefes alma imkanı verir.

 - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve önemli bir antioksidan etkisi sağlar.

 - Stres ve strese bağlı olan psikolojik sorunların üstesinden gelir.

 - Uykusuzluğa iyi gelir ve sağlıklı bir şekilde uyuma imkan verir.

 - Diş eti iltihaplanmalarına karşı iyi gelir ve diş ile diş sağlığını korur.

Haberin Devamı

 - Enerji verici bir etkisi vardır ve kişi kendini zinde hisseder.

 Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Yapılır?

 Biraz meşakkatli olsa bile kozalak şurubu faydaları için günümüzde yaygın olarak yapılıyor.

 - Öncelikle kullanacak olan kozalaklar dikkatli bir şekilde yıkanmalı ve temizlenmelidir.

 - Daha sonra kozalaklar derin bir kaba konmalı ve içine su eklenerek bir gün bekletilmelidir.

 - Ertesi gün bir tencere ile beraber kozalaklar bir su içerisinde kaynatılmalıdır.

 - Hafif haşlanmış olan kozalakları süzmek suretiyle yeniden tencereye aktarın.

 - Kozalakları tekrar karıştırdıktan sonra, kaynatılmış 6 bardak suyu tencere içine dökün.

 - Bu şekilde 1,5 ya da 2 saat süre boyunca kısık ateşte pişirin.

 - Daha sonra toz şeker ekleyin ve kıvamına gelene kadar karıştırın.

 - Ardından tencereye oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve kozalakları süzdürün.

 - Son olarak kozalakları içinden çıkarın ve hazır hale getirin.

 Kozalak Şurubunun Zararı Var mı?

 Dengeli ve sağlıklı şekilde tüketildiği zaman kozalak şurubunun herhangi bir zararı bulunmaz. Fakat henüz olgunlaşmamış kozalaklar üzerinden kozalak şurubu yapılırsa, sindirim sisteminde birtakım problemler ile karşı karşıya kalmak mümkün. Böyle durumlarda ayrıca aşırı kullanım ile mide alarm verebilir. O yüzden mutlaka dengeli bir şekilde kozalak şurubu tüketmek gerekir.

Yazarlar