2015’in renkleriyle kendi makyajınızı kendiniz yapmak ister misiniz?

Bir kadının güzelliğini tamamlayan son dokunuştur makyaj. Hanımlar siz de yeni bir yıla girerken, 2015’ in renkleriyle etrafınızda göz kamaştırabilirsiniz. Peki, ama nasıl? Gelin hep birlikte, bu senenin kış renkleri olan bir dağ tatilini vurgulayan renklerle kendi makyajımızı kendimiz uygulayalım. Dağ, kar, çam ağaçları ve dağ’da günün batışını seyretmek gibi renk tonlarını makyajımızda yansıtalım.

2015 trentlerini aktardıktan sonra, şimdi gelelim adım, adım makyaj uygulamasına.

Makyajın daha kalıcı olması için öncelikle cilt bakımı yapmakta fayda var, malum uzun bir gece geçireceğiz.

Haberin Devamı

İşte; Cilt bakımının detayları.

Öncelikle cildimizi derinlemesine temizleme ve canlandırmayla işe başlamak gerekir. Bu işlemle makyajımız daha kalıcı olacaktır. Birinci adım ”Tender Cream Peeling”. Tüm yüz ve boynunuza sürüp nemli parmak uçlarıyla dıştan içe doğru masaj yapın. Ciltte biriken kirleri arındırarak gözeneklerin nefes almasını sağlayın, 2 dakika boyunca bu işlemi uygulayın. Masaj sonrası ılık su, ardından soğuk su ile peelingi temizleyin. Cildin yorgunluğunu gidermek ve canlılık kazanması için nane özlü “Skın Tıghtening Mask” uygulayın. Yine yüz ve boyna kadar maskeyi sürün. 20 dakika bekleme süresinden sonra maskeyi temizleyin. Ardından cildinize tonik ve nemlendirici sürün. Böylece fondöten daha kolay uygulanır.

Bu senenin trent makyajının adım, adım uygulanışı

- 2015’in renkleri olan dağ’da bir tatil günü, gök yüzündeki bulutların tüm mavi tonları ile göz makyajında. En açık tonundan başlayarak göz kapağınıza sürüp fırçayla eşit şekilde dağıtın. Gölgelemede yine koyu tondan başlayarak en açık tonla devam edin. Parlak mavi tonu eye-liner olarak kirpik diplerinize inceden dışa doğru kalınlaştırarak çekin. Lacivert tonu da kirpiklerinize maskara olarak uygulayın. Dudaklara sadece parlatıcı sürmek yeterlidir.

- Karda yürüyüş ve doğadaki tonlar, kar beyaz ton farı göz kapağınıza sürüp eşit şekilde dağıtın. Çam yeşili tonu gölgelemede göz kapağın ortasında başlayarak en koyu tondan açarak yukarı doğru devam edin. Çam yeşili tonu eye-liner ve maskara olarak uygulayın. Beyaz gümüş karışımı tonu Lip Gloss olarak dudaklarınızı belirginleştirin.

Haberin Devamı

- Dağda gün batımını seyretmek ve gün batımı renk tonları, parlak mürdüm eriği tonu göz kapağınıza sürüp eşit şekilde dağıtın. Siyahtan gümüş tona dönüşen rengi gölgelemede uygulayın. Siyah tonunu eye-liner ve maskara olarak. Dudaklarınızı böğürtlen rengi ile renklendirin.

- Yüzünüze uygun renkte fondöteni süngerle uygulayın.

- Makyajınızı sabitlemek için fondöteninizden daha açık renk pudra seçin ve büyük bir fırçayla yüzünüze dağıtın.

- Elmacık kemiklerinizin alt çukurundan başlayarak inci pembesi rengindeki allığınızı uygulayın.

- Kaşlarınız seyrek ise kaş renginize uygun bir kalem ile boş olan kısımları doldurun. Ardından kahve rengi veya renksiz bir maskara ile kaşlarınızı fırçalayın. Bu işlem sayesinde kaşlar dolgunluk kazanacaktır.

Artık yeni bir yılı karşılamaya hazırız, derken tüm okurlarımız, yazarlarımız, milliyet.com.tr, ve Pembe Nar’a 2015 yılın güzellik, sağlık ve başarı dolu bir yıl olması dileği ile.

Haberin Devamı

Dip not: Yarısını sen boya ve yarsını ben adlı makyaj seminerleri başladı!!!

http://www.enesbioestetikcenter.com/uygulamalar/makyaj-seminerleri/

Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileği ile

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

Cilt ve vücut probleminizi yazın, alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com

www.enesbiocosmetic.com