Yaşam Kraliyet ailesi ile tanışma kuralları

Kraliyet ailesi ile tanışma kuralları

24.01.2020 - 09:41 | Son Güncellenme:

Kraliyet ailesini çok sevsek ve takip etsek bile; etkileşimimiz muhtemelen Instagram ve The Crown dizisi ile sınırlı kalacak. Ancak Kraliçe Elizabeth veya Prens Charles ile karşılaşma şansı olan birkaç kişi için bilinmesi gereken birkaç önemli nokta var. Kraliyet ailesinin web sitesinde “Kraliçe ya da Kraliyet Ailesi üyeleriyle tanışırken zorunlu davranış kuralları bulunmadığı” söylense de; kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi ile yüz yüze bulursanız, yapmanız gereken birkaç şey var...

Kraliyet ailesi ile tanışma kuralları

Kraliyet ailesini çok sevsek ve takip etsek bile; etkileşimimiz muhtemelen Instagram ve The Crown dizisi ile sınırlı kalacak. Ancak Kraliçe Elizabeth veya Prens Charles ile karşılaşma şansı olan birkaç kişi için bilinmesi gereken bazı önemli noktalar var. Kraliyet ailesinin web sitesinde “Kraliçe ya da Kraliyet Ailesi üyeleriyle tanışırken zorunlu davranış kuralları bulunmadığı” söylense de; kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi ile yüz yüze bulursanız, yapmanız gereken birkaç şey var...

Haberin Devamı

1. Bir saygı gösterisi: Diz çökmek

Kadınların Kraliyet Ailesi üyelerini selamlamak adına yapması gereken, önlerinde kibarca diz çökmektir. Tek yapmanız gereken bir ayağınızı arkaya atarak 45 derecelik bir açıyla yerleştirmek ve dizlerinizi hafifçe bükmektir. Basit, değil mi? Erkekler ise bu durum; boyunlarını ve başlarını hafifçe eğerek gerçekleştirilmelidir. 

2. Sıfatlara dikkat etmek

Eğer kraliçenin huzurundaysanız, “Majesteleri” diyerek onu selamlayabilirsiniz. Sohbetin ilerleyen kısmında ise resmiyetten çekilip, “hanımefendi” olarak hitap edebilirsiniz. Kraliyet ailesinin, Prens Charles gibi bir erkek üyesi ile karşılaştığınızda, ona “Ekselansları” ile hitap etmelisiniz. Daha sonra ona “Efendim” diyebilirsiniz. 

Haberin Devamı

3. Hediyenin uygunluğuna dikkat edin

Kraliyet ailesinin bir üyesiyle karşılaştığınızda ona bir hediye sunmak istiyorsanız; hediyenin uygun olup olmadığını düşünün. Cambridge Dükü ve Düşesi çiçek gibi hediyeleri kabul etme eğiliminde olsalar da çoğunlukla gelen hediyeleri hayır kurumlarına bağışlarlar. Öte yandan Kraliçe Elizabeth'in hediyeleri kabul etmeme politikası var.

 

Yazarlar