Geri Dön

Kuskus Nedir? Kuskusun İçerisinde Ne Vardır?

Salata ve aperatif yemeklerin yıldızı haline gelen kuskus, doğal yapım aşamaları ile sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kuskus salatası başta olmak üzere çorba ve aperatif tarifleri ile en sevilen besinlerden biridir. Paketli hazır satılan kuskusun yanı sıra el yapımı kuskus çeşitleri de bulunmaktadır. Kuskus içeriğinde neler var ve nedir sorularının yanıtlarını derledik.

Kuskus Nedir? Kuskusun İçerisinde Ne Vardır?

 Kuskus, özellikleri salataları lezzetlendiren en faydalı besinlerden biridir. Doğal el yapımı kuskuslar besin değeri yüksek gıdalar arasında yer alır. Kuskus nedir sorusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için küçük boncuk şeklindeki makarna olarak bilinmektedir. Doyurucu olması ile bilinen kuskus içeriği oldukça basit ürünlerden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Kuskus Nedir?

Boncuk makarna şeklinde de adlandırılan kuskus, salata ve çorbalarda olmak üzere pek çok yemek tarifinde kullanılmaktadır. Hamurdan yapılan kuskusun farklı sebzeli çeşitleri de bulunmaktadır.

El yapımı olduğu gibi aynı zamanda hazır paket halinde de satılmaktadır. Kendi evinde tamamen doğal kuskus yapmak isteyen kişiler kolay kuskus tarifi ile istediği kuskusu elde etmektedir. İçerik bakımından makarnaya benzeyen fakat makarnadan oldukça farklı olan kuskus bir çeşit hamur işidir.

Kuskusun İçerisinde Ne Vardır?

El yapımı kuskus hazırlamak isteyen kişiler makarnadan farklı olarak en temiz ve doğal tarife ulaşmaktadır. İçerisinde bulunan malzemeler;

İnce bulgur

Süt

Su

Un

Tuz

Yumurta

Her evde bulunan kuskus malzemeleri ile kuskus hazırlamak oldukça kolay. Derin bir kap içerisine alınan malzemelerin karıştırılması ve küçük parçalara bölünmesi ile kuskus yapımı gerçekleşmektedir. Tamamen doğal hiçbir katkı maddesi bulunmayan bu kuskuslar hem salatalarda hem de çorbalarda kullanıma hazır hale getirilmektedir. Lezzeti ile damakta tadını bırakan kuskus özellikle aperatif ve soğuk salataların vazgeçilmez besinlerinden biri olarak tercih edilmektedir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber