Geri Dön

Mac & Cheese (Peynirli Makarna) Tarifi

Nefis peynir sosuyla makarnanın fırında pişirilmesiyle hazırlanan meşhur mac & cheese özellikle İngiltere, ABD ve Kanada'da yaygın olarak tüketiliyor. Sıcak veya ılık servis edilen bu peynirli makarna tarifini denemek isteyenler için adım adım yapımını anlatıyoruz. İşte görüntüsü, pratikliği ve doyuruculuğuyla hemen denemek isteyeceğiniz mac & cheese tarifi...

Mac & Cheese (Peynirli Makarna) Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram dirsek makarna
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı rendelemiş cheddar peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı muskat

Mac & Cheese (Peynirli Makarna) Nasıl Yapılır?

1. adım: İşe makarnanızı haşlayarak başlayın. Haşlama suyuna biraz tuz atmayı unutmayın.
2. adım: Peynirli sos için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
3. adım: Soğuk sütü yavaş yavaş eklerken bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın.
4. adım: Kaynamaya başlayınca ocaktan alarak cheddar ve parmesanı ekleyin. Çırpıcıyla çırpmaya devam edin.
5. adım: Muskat, tuz ve karabiberi de ilave edin.
6. adım: Makarnayı da bu karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
7. adım: Bu karışımı bir fırın kabına boşaltarak üzerine kalan peynirlerden serpiştirin.
8. adım: Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında peynirler kızarana kadar 30 dakika kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber