Editörün Seçtikleri MANÇO SIRRI

MANÇO SIRRI

05.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

MANÇO SIRRI

MANÇO SIRRI


Sosyologlar halktaki Barış Manço sevgisini, duygu yoğunluğunu araştırıyor


       Barış Manço'nun ölümünden sonra açılan taziye defteri ve mektuplardan yapılan alıntılar kitap haline getiriliyor. "O Bizi Çok Sevmişti" adı verilecek kitabın yanısıra, Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne teslim edilen dokümanların, akademik incelemesi yapıldıktan sonra başka bir kitap halinde basılarak sosyoloji derslerinde kullanılması planlanıyor.
       Geçirdiği kalp krizi sonucu 1 Şubat 1999'da yaşamını kaybeden Manço adına, sevenlerinin yazdıklarından oluşturulacak kitap, sanatçının toprağa verildiği 3 Şubat'a yetiştirilmeye çalışılıyor.
       Barış Manço'nun eşi Lale Manço tarafından Galatasaray Üniversitesi'ne teslim edilen dokümanlar, Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Nazlı Ökten ve Feyza Ak tarafından yaklaşık bir aydır sınıflandırılıyor.
       Barış Manço Projeleri Halkla İlişkiler Sorumlusu Yasemin Sungur, Manço'nun ölümüyle ortaya çıkan duygu yoğunluğunu, ancak uzmanların çalışmalarıyla öğrenebileceklerini belirtiyor.
       Sungur, Manço'nun sağlığında yapmak isteyip de yapamadığı İstanbul Konseri'nin de 3 Şubat'ta Milliyet, Kanal D ve Garanti Bankası'nın katkılarıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacağını, konserde, Manço'nun Erdal Kızılçay tarafından reorganize edilen 15 parçasının, 25 kişilik bir senfonik orkestra ve 25 kişilik bir koroyla seslendirileceğini dile getiriyor.

O bir simgeydi

Yaklaşık 70 kişiyle görüşerek analizlerini derinleştireceklerini söyleyen Ökten de şöyle konuştu:
       "Manço'nun ölümüyle neden bu kadar büyük bir olumlu enerji patlaması yaşandı sorusuna cevap bulmaya çalışacağız. Manço şarkılarıyla değil, bir kişilik olarak, popüler bir figür olarak simgeydi. Ölümünden sonra daha da büyük bir simge haline geldi. Çok hızlı bir şekilde yaşanan toplumsal değişimin ortasında değişmeden kaldığı için güvenilir bir değerdi."


Yazarlar