Cinsel İsteksizlik ve Karaciğer Süpürgesi - Ömrünüze Ömür Katan Süper Gıda; Schisandra

Çin İmparatoru Shen Nong, halkına bitkileri ekip biçmeyi öğretir. Kendisi de tıp bilimi ile yakından ilgilenirdi.

Ve Schisandra üzümünü; karaciğer ve akciğeri temizleyici, cinsel performansı arttırıcı, stres giderici, cinsel isteksizliği giderici, sağlığı koruyucu ve insanların ömrüne ömür katan bir bitki olduğuna inanırdı.

Schisandra; Geleneksel Çin Tıbbının geleneksel 50 temel bitkisinden biridir.

Çince adının anlamı 'beş lezzet meyvesi' anlamındadır. Küçük taneli meyveleri tattığınızda dilinize tatlı, ekşi, tuzlu, hafif kekremsi, koyu bitter bir tat gelir.

Haberin Devamı

Evet 5 lezzet birarada!.

Bu beş tat geleneksel Çin tıbbının beş öğesi ile eşleşebilir; tatlı-dünya, ekşi-ahşap, tuzlu-su, kekremsi-metal, koyu bitter-ateş.

Schisandra üzümü; 1940 yıllarında Rus doktorlar tarafından stres üzerindeki etkisi çok araştırılmış ve stres üzerindeki engelleyici özelliklerinden o kadar etkilenilmiştir ki Rus geleneksel tıbbına 1950li yıllarda psikiyatrik tedavide kullanılmak üzere dahil edilmiştir.

Batı tıbbı; Schisandra üzümünün karaciğer üzerinde farklı toksinlere karşı koruduğunu tespit etmiş ve karaciğer süpürgesi olarak adlandırmıştır.

Fitoterapi ve bitki uzmanları ise; zihinsel aktiviteyi arttırıcı, karaciğeri toksik maddelerden temizlemesi nedeni ile karaciğer süpürücüsü, cinsel isteksizliği giderici, stres giderici, cinsel performansı arttırıcı ve uyku düzenleyici olarak önermektedirler.

Klasik tıp uzmanları; güçlü bir adaptogen ve hepatit tedavisine destek olarak önermektedir.

Schisandra meyvesinin içeriğinde güçlü bir ester yağı vardır ki bu ester yağın içinde sabit bir yağ ve organik asitler mevcuttur. Ligmanlar adı verilen bileşenler de mevcuttur ki bu ligmanlar sayesinde karaciğer fonksiyonlarını destekleyici rol oynamaktadır. Kısaca 3 güçlü bileşen mevcuttur.

Schisandra Üzümü Faydaları;

Fiziksel ve zihinsel performansı arttırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Oksijenin akciğerlere çok daha rahat girmesini sağlar ki astım hastalığında destek tedavi olarak önerilir.

Solunum yollarının şişmesini önler, solunum yollarında tıkaç oluşmasını önler, nefes darlığı, hırıltı, gıcık, göğüste sıkışma hissini önler ki akciğer hastalıklarında destek tedavide kullanılır.

Haberin Devamı

Cinsel isteksizliğe karşı çok etkilidir.

Cinsel performansı arttırır.

Strese karşı bir direnç göstererek vücudun direnç gücünü arttırır.

Karaciğer hastalıkları, karaciğer büyümesi, karaciğer iltihabı gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlayarak meydana gelebilecek rahatsızlıkların önüne geçer. Adı karaciğer süpürgesi olarak da geçer.

Uykusuzluk ve uykusuzluğa bağlı şikayetleri önler.

Böbrek için koruyucu rol oynar.

İnsan ömrünü uzatma, yaşlanmayı geciktirici ve vücuda enerji verici etkileri vardır.

Dikkatle kullanılması gereken durumlar;

Diabet, yüksek tansiyon hastaları, uyarıcı bitkilere karşı hassas bünyeye sahip kişiler, psikolojik sorunlar için ilaç kullananlar.

Ülkemizde çok fazla bilinmeyen bir bitkisel destek tedavisi olmakla beraber çok kısıtlı olarak extraktını bulabiliyoruz.

Yeter ki tıbbi amaçlı olarak ihtiyacınız olmasın!.

Haberin Devamı

İhtiyacınız olduğunda da mutlaka aklınızda bulunsun!.

Ama meyve olarak enteresan bir lezzet bulursanız mutlaka bu üzümü tadın!.