Merve Karataşlı

Merve Karataşlı

mervekaratasli@hotmail.com

Tüm Yazıları

Kilo problemi olan bireylerin kalori yakmak için araştırma yapması sonucu karşılarına çok fazla beslenme ve diyet listesi çıkmaktadır. Fakat ihmal edilen tek şey bu listelerdeki gıdaların ne denli sağlıklı ve etkili olduğudur!

Siz de lezzetli ve sağlıklı olan besinleri dikkatlice günlük diyetinize ekleyerek, kalori yakımınızı arttırarak kilo vermeyi hızlandırabilirsiniz…

İşte kilo vermenize yardımcı 10 sağlıklı gıda;

Avokado

Günlük diyetlerin hemen hemen hepsinde avokadoya denk gelmişsinizdir. Tam isabet! Sağlıklı beslenmenin olmazsa olamazı olan avokado güçlü bir yağ yakıcı besindir. İçeriğindeki tekli doymamış yağlar ile metabolizmanızı hızlandırarak hücre sağlığını korumaktadır. Özellikte kahvaltınızda yarım avokadoyu deniz tuzuyla tüketebilirsiniz. Veya salatalarınızda kullanarak sağlıklı öğünler hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Chia Tohumu

Chia içeriğinde bol miktarda protein, lif ve omeag-3 yağ asidi bulundurmaktadır. Metabolizmanızın fazlasıyla hızlanmasına sağlayarak, kilo vermenize yardımcı olan bir gıdadır. Sadece 15 dakika suda bekletip boyutunu tam 10 katına çıkarabilirsiniz! Bu sayede de sizi uzun süre tok tutacaktır.

Yeşil Çay

Halen düzenli yeşil çay tüketmiyorsanız tam zamanı! Günümüzde bu egzotik tat sağlıklı beslenmeye yönelik kalori yakmayı hedefleyenlerin vazgeçilmezi olmuştur. Antioksidan içeriği bakımından çok güçlü olması ise bağışıklığınızı da arttıracaktır. Metabolizmanızı zamanla hızlandırarak bedendeki toksik maddelerin atılmasını sağlamaktadır.

Kereviz Sapı

Kereviz sapını tükettiğinizde o kadar az miktarda kalori alırsınız ki, aldığınız kaloriden çok kalori yakmanıza yardımcı olur. İçerisindeki vitamin ve mineraller ile de ayrıca size sağlık katarken, toksin attırarak kilo vermenize yardımcı olur. Diyetinize eklediğinizde ve düzenli tükettiğinizde farkı çok kısa sürede gözlemleyeceğinize emin olabilirsiniz.

Balık

Omega-3 yağ asitlerinin yağ yakımına etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Hal böyle olunca da balık tüketmenin sizi uzun süre tok tutarak, kilo vermenize yardımcı olacağı ortadır. Özellikle somon balığı bu etkiyi arttırmaktadır. Unutmayın bu sağlıklı yağ asitleri metabolizmanızı günden güne hızlandıracaktır.

Haberin Devamı

Kahve

Güne zinde bir başlangıç için birçok insanın tercihi! Kafein denildiğinde akıllara ilk gelen içecek olmasının yanı sıra, kana daha fazla oksijen alınmasına da neden olan içecektir. Bu durumda metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımınızı arttırmaktadır. Önemli nokta; tabii şekersiz ve kremasız bir kahve tüketmenizdir. Sade türk kahvesi, filtre kahve gibi kalorisiz kahveler sizin için iyi seçenek olacaktır.

Tam Tahıllar

Tam tahıllar, işlenmiş gıdalar yerine tercih etmeniz gereken en önemli besinlerdir. Lifli yapıları sayesinde çabuk sindirilemiyorlar ve haliyle uzun süre tok kalmanızı sağlıyorlar. Bol miktarda vitamin, mineral içerirken, yağ oranları da yok denecek kadar azdır. Bu durumda kilo vermenizi hızlandıracaktır.

Brezilya Fındığı

Ülkemizde çok fazla tüketilmiyor olsa da, yağ yakımını hızlandıran mucize bir besindir. Tiroid hormonunu aktifleştirir ve hatta selülit tedavisinde dahi tüketilir. Kalp sağlığına iyi gelerek, yaşlanma belirtilerini de azaltmaktadır. Kaygı bozukluğuna dahi olumlu etki göstermektedir. Diyetinize uygun miktarda eklemenizi tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Greyfurt

Metabolizma hızlandıran bir meyve önerisi isterseniz ilk olarak greyfurtu öneriyorum. Kalori yakımını hızlandırdığı kanıtlanmış olan bu enfes meyve, içeriğindeki lifler ile de uzun süre tok kalmanızı sağlamaktadır. Tükettiğinizde kan şekeriniz dengelemektedir. Ara öğünlerde veya salatalarınızda tüketebilirsiniz.

Baharatlar

Kalori yakımını arttıracak en ince ayrıntı nedir derseniz, tabii öğünlerinize eklediğiniz baharatlar derim! Yemeklere tat ve aroma vermesinin yanı sıra kilo vermenize yardımcıdır. Özellikle de acı pul biber kilo vermede etkili sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Yüksek Gıda Mühendisi

Merve Karataşlı