Geri Dön

Meyveli kinoa festivali

8 ay ve sonrası bebekler için meyveli kinoa festivali tarifi...

Meyveli kinoa festivali

Malzemeler

Haberin Devamı

50 gr kinoa (1/4 bardak)

1/2 bardak su

1 küçük elma kabuğu ve çekirdekleri soyulup doğranmış

1 tatlı kaşığı kuru üzüm

1 adet olgun yerli muz ya da büyük ise 1/2 muz

Hazırlanışı

Kinoa iyice yıkanır ve ılık suya koyulur. Bir küçük tencereye 1/2 bardak su küçük koyulur. Kaynayınca ılık suda bekletilen kinoa süzülerek eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. 5 dk orta ateşte pişirdikten sonra elmalar ve kuru üzümler eklenir. Kısık ateşte elmalar ve üzümler yumuşayıp, kinoa suyunu çekinceye kadar 5-10 dk pişirilir. Ezilmiş muz ve bir tutam tarçın ile harmanlanıp servis edilir.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Meyvelerin gücü, kinoanın sağlığı ile birleşerek bebekler için harika bir ara öğün oluşturmuş. Özellikle üzümün antioksidan etkisi ve iyi bir demir kaynağı olması, kansızlık riski olan bebeklik çağı grubu için değerli bir özellik. Bir şeye dikkat: Kabızlığı olan ya da kaka yapmakta zorlanan bir bebeğiniz varsa muza dikkat etmeniz gerekir, bu durumda muz yerine başka bir meyve tercihedilmesi uygundur. Yine çölyak hastalığı ya da glüten hassasiyeti olan bebekleriniz için güzel bir alternatif tarif.

Haberin Devamı

Tarif: Executive Chef Ayşe Nil Dinler

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber