Geri Dön

Mutancana Nedir, Nasıl Yapılır? Mutancana Yemek Tarifi...

Eski zamanlarda yapılan yemeklerden biri olan mutancana günümüze kadar gelmiştir. Mutancana yemeğinin özellikleri ve nasıl yapıldığı pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Kişiler bu yemeği araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Mutancana nedir, nasıl yapılır? Mutancana yemek tarifi hakkında tüm detayları derledik.

Mutancana Nedir, Nasıl Yapılır? Mutancana Yemek Tarifi...


Mutancana, Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği ve sürekli olarak tükettiği bir yemek türüdür. Bal ve et gibi lezzetlerin bir araya getirildiği yemektir.

Mutancana Nedir?

Mutancana yemeğinin en öne çıkan özelliği, Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemek olmasıdır. Bu yemek içeriğinde kuzu sokumundan üretilen kuzu eti, farklı tekniklerle pişiriliyor. Kuzu etinin altına kayısı ve sarımsak gibi ürünler eklenerek özel sosla tüketiliyor.

Mutancana Yemek Tarifi

Öncelikle kuzunun kaval kemiğinden et suyu alınıyor. Et suyu süzülüyor ve kenara koyuluyor. Kuşbaşı şeklinde doğranan kuzu butları tencereye koyuluyor ve orta ateşte pişiriliyor. Terayağı ve soğan eklenerek kavruluyor. Yemeğin içerisine badem, incir ve kırımızı üzüm ilave ediliyor. Daha sonra un eklenerek kısık ateşte 5 dakika pişiriliyor. Piştikten sonra bir süre dinlendirilerek servis edilir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber