Geri Dön

Muzlu magnolia tarifi

Muzlu magnolia son zamanların en çok aranılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Çeşit çeşit meyvelerle renklendirebileceğiniz muzlu magnolia tarifi ile enfes lezzette sütlü tatlı hazırlayabileceksiniz. Muzlu magnolia tarifini hala denemediyseniz işte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz muzlu magnolia tarifi:

Muzlu magnolia tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 400 gr koyulaştırılmış şekerli süt
- 600 ml süt
- 1 paket hazır vanilyalı puding tozu
- 3 su bardağı sıvı krema
- 1 paket Bebe bisküvisi
- 5 adet muz dilimleri

Koyulaştırılmış Şekerli Süt Malzemeleri:
5 su bardağı tam yağlı süt
1 su bardağı toz şeker

 

Muzlu Magnolia Nasıl Yapılır?

- Sütü büyük boy bir tencereye koyun ve yüksek ateşte 10 dakika kaldıktan sonra kaynamaya başladığı an ateşten alıp kabaran sütün sönmesi için 1 dakika bekleyin.

- Ocağın altını kısıp en küçük ateşe koyun ve tencerenin içinde her daim bir tahta kaşık bulundurun.

- 2 saat 15 dakika boyunca, her 15 dakikada bir üzerinde oluşan kaymağı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin.

- Tahmini olarak 2 saat 15 dakikanın sonunda tencerede yaklaşık 300 gr süt kalmış olacak. Bu sürenin sonunda sütü ocaktan alın, orta boy bir tencereye süzerek koyun ve içine şekeri ekleyin. Ocakta orta ateşte hafif kaynayıp içindeki şeker eriyene kadar 1 dakika kadar kaşıkla karıştırın.

- Ocaktan alarak bir kaba aktarın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.

- 1 paket vanilyalı puding tozunu bir tencereye 600 ml sütle birlikte koyun ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın.

- Koyulaşınca ateşten alıp bir kaba aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

- Hem koyulaştırılmış şekerli süt hem de puding buzdolabında iyice soğuttuktan sonra bir kapta karıştırın ve bekleyin.

- Sıvı kremayı bir çırpma kabında kabarıp sertleşinceye kadar çırpın.

- İçine pudingli karışımı dökün ve spatula ile birbirine yedirin.

- Büyük boy trifle kabının içine muz, bebe bisküvisi, puding sıralamasıyla dizin ve en üste blenderdan geçirdiğiniz toz bebe bisküvisini dökün.

- Tercihen buzdolabında 5-6 saat muhafaza ettikten sonra servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber