Burun estetiği nasıl yapılır, iyileşme süreci nasıldır?

Burun estetiğinde doğal görünüm için yeni burun şeklinin tasarımı çok önemlidir. Hastalar minimal değişiklikler talep etmeli ve gerçekçi beklentilere sahip olmalıdır. Burnun yüzüne geneline uyması, çok fazla ön plana çıkmaması, hatta gözleri daha fazla ön plana çıkarması doğal görünüm için gereklidir.

Burun estetiği nasıl yapılır?

Estetik burun ameliyatları, diğer yüz yapılarının yer, yakınlık, açı ve mesafelerine göre yapılan bütüncül değerlendirme sonrasında yaklaşık 1,5 saat sürer. Aynı seansta hem nefes alma problemine hem estetik görünüme ait sorunlar giderilebilir. Ameliyat sonrası 3. ve 7. günlerde yapılacak kontrollerin ardından işe dönebilir. Günümüzde tampon ve alçı yerine nefes alma imkanı sunan ateller ve koruyucu bantlar uygulanabiliyor. Ameliyat öncesi ve sonrası kullanılacak özel jellerle morarma ve ödem en az düzeye indirilebilmektedir.

Haberin Devamı

Kemik gelişimini tamamlanmış her hasta burun estetiği için uygun bir aday olabilir. Kadınlarda 16-17 yaş erkeklerde ise 17-18 yaş sonrasında cerrahi işlem güvenli şekilde gerçekleştirilebilir. Sinüs fonksiyonunun etkilendiği ve ciddi burun içi eğriliklerin eşlik ettiği hastalarda daha erken yaşlarda yapılabilir. Üst yaş sınırı ise yoktur.

İyileşme süreci nasıldır?

Buruna yerleştirilen nefes alma imkanı sağlayan silikon tamponlar ortalama 3 günde çıkartılır. Tamponlar silikon yapıda olup dokulara yapışmadığından tampon çekilme işlemi zannedilenin aksine çok kolay ve ağrısızdır. Termal atel birinci haftanın sonunda alınır. Atel çıkartıldıktan sonra ödemi azaltmak için 2-3 gün burun bandajı uygulanır. Rinoplasti hastalarının bir kısmında morluk olabilir. Ameliyat sonrası burun şiş olmasına rağmen atel çıkartıldığı andan itibaren burun şeklindeki iyileşme hasta tarafından fark edilir. Postoperatif ikinci ayda ödemin yüzde 75’i geriler. 6-12 aylık sürede burnun iyileşmesi tamamlanmış olur.

Ameliyattan sonra genellikle birkaç günlük istirahat sonrası hastalar iş ve sosyal hayatlarına dönebilirler. Egzersiz için birkaç hafta daha beklenilmesi gerekebilir.

Haberin Devamı

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka