Herkes dudak dolgusu yaptırabilir mi?

Dolgu uygulaması hem görünüm hem de sağlık sorunlarında sıklıkla başvurulan yöntemlerden biridir. Zamanın getirdiği yaşlanma izlerini, aydınlık ve genç bir yüze sahip olmanın en kolay ve hızlı yoludur. Dolgu uygulamasının sık tercih edilmesini en temel sebebi ise güvenli ve sağlık açısından sorun yaratmayan bir içeriği olmasıdır.

Dolgu uygulaması için uygun olmayan kişiler; bağışıklık sistemi ile ilgili sorun yaşayanlar, yara izleri iyileşmeyen, diyabet hastası olan ve belli maddelere alerjisi olanlara dolgu işlemi önerilmez.

Haberin Devamı

Özellikle dudak dolgusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan biri kişinin vücuduna ve yüzünün şekline ile uyumlu boyuta şekilde işlemler yapılmasıdır. Herkesin dudağının şekli ve yapısı farklıdır. Bu sebeple size hoş gelen bir görünüme sahip olmanız oldukça zorlu ameliyatlar gerektirebilir ve sizin için uygun bir görünüm olmayabilir.

Dudak dolgusu için uygun olan kişiler

Dudak dolgusunun tercih edilme sebebi genellikle dudaktaki hacim eksikliğini ya da bazı yapısal/oransal bozuklukların giderilmesidir. Genç yaşta yapılan dolgu uygulamaları ile daha dolgun dudak görünümü elde edilir, ileri yaşta yapılan uygulamalarda ise dudak kırışıklıkları, yaşa bağlı hacim kaybı ve ağız köşelerinde oluşan sarkmalarının tedavisinde tercih edilir.

20’li yaşlardan sonra uzman hekim kontrolü ve onayı ile dileyen herkes dudak dolduğu yaptırabilir. En doğal sonuçlar için ise dolgu miktarını zaman içerisinde yavaş yavaş arttırılmasıdır. Böylece az miktar ile istenen görünüm elde edilene kadar işleme devam edilebilir. Kötü sonuçlar ile karşılaşma ihtimali ise daha düşük olacaktır.

Unutmamak gerekir ki dolgu işlemi yanlış kişiler tarafında uygulandığı zaman ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Alanında uzman, güvendiğiniz ve sizin isteklerinizi doğru anladığına emin olduğunuz hekimler ile dolgu işlemi yaptırmanız sağlığınız açısından daha doğru olacaktır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka