Göz altı ışık dolgusu hangi göz çevresi problemlerinde uygulanabilir?

Yüz bölgesine bakıldığında en çok dikkat çeken alanlardan biri de göz altı bölgesidir. Genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak göz altı morlukları ve göz altı torbaları oluşabilir. Bu morarma ve torba benzeri görünüm kişiler için rahatsız edici olabilir. Özellikle yetişkinlik döneminde morluk ve torba görünümünü makyajla veya farklı kozmetik yöntemlerle kapatmaya çalışmak sorunun daha da büyümesine neden olabilir. Buradaki ışık dolgusu sayesinde göz altınız sırasında ortaya çıkan tüm sorunlardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kolay ve güvenli bir işlemdir

Işık enjeksiyonu kısa sürede yapılan bir işlemdir. Bu yaklaşık 1-2 yıl süren çok etkili bir yöntemdir. Göz altı morluğu olan 18 yaşını doldurmuş kişiler göz altı dolgusu yaptırabilir. Bu dolgu işleminden yetişkinlik döneminde ya da yaşlılığa geçiş döneminde daha etkin bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Uygulandığı andan itibaren etkisini göstermektedir

Uygulama süresi yaklaşık 35 dakikadır. Bu işlem kısa sürede yapılır ve sadece lokal anestezi altında yapılabilir. Kişinin göz altındaki probleme göre bir veya birden fazla tedavi gerekebilir. Göz altı ışık dolguları oldukça etkili ve uzun ömürlü bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulayan yetkili kişiler tarafından yan etki görülme oranı düşüktür. Bu nedenle güvenli bir tedavidir. Ortaya çıkan en erken yan etki, çok hafif olan ve kısa sürede kaybolan kızarıklıktır.

Daha çok hyalüronik asit içeren göz altı ışık dolgusu, jel şeklinde enjekte edilen bir dolgudur. Bu dolgu sayesinde morluk, torbalanma gibi tüm sorunlardan kurtulabilir, uygulama alanını daha aydınlık hale getirebilirsiniz. Özel solüsyonda multivitaminler ve hyalüronik asit bulunmaktadır. Bu özel çözüm sayesinde göz altınızdaki hücreler yenilenir ve yenilenen hücreler daha uzun süre yaşar. Uygulamada kullanılan jel sayesinde göz çevresinde gençleşme ve nemlendirme, beslenme ve daha dolgun görüntü meydana gelmiştir.

Dikkat edilmesi gerekenler

İşlem sonrasında dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır. İşlemin süresi, dikkat edilecek hususlara verilen dikkat düzeyine ve kişinin yaşam tarzına ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Ancak bu genellikle uzun süre etkisini gösteren estetik bir dolgu işlemidir. İşlemden sonra bir süre göz çevresinde makyaj yapılmamalıdır. Doktorun talimatlarına kesinlikle uyulmalıdır.

Haberin Devamı