Mezoterapi hakkında en çok sorulan sorular

Mezoterapi, günümüzde oldukça sık başvurulan tedavi yöntemlerindendir. Bu tedavi yöntemi ile ihtiyaç duyulan bölgelere vitamin ve mineraller geri kazandırılarak dış etkenlerden korunması sağlanır.

Yüz Mezoterapisi Nedir?

Yüz mezoterapisi zaman ve çevresel etkenlerle oluşan kırışıklık, gözenek artışı, çökme ve sarkmalara karşı uygulanan bir tedavi yöntemidir. Boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilen bu yöntem sayesinde cildin mineral, vitamin ihtiyacı karşılanır, kan dolaşımı düzelir.

Yüz Mezoterapisi Kimlere Uygulanır?

Haberin Devamı

Özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki deformelerden (kırışıklık, renk eşitsizliği) rahatsız olan kişilere uygulanabilir. Yüz mezoterapi yöntemi sonuçları ise oldukça başarılıdır.

Yüz Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

İlk olarak kişinin detaylıca cilt analizi yapılır. Kişinin talepleri doğrultusunda uygun karışımlar hazırlanır. Uygulama yapılacak böyle işleme lokal anestezik kremler ile hazırlanır. Karışım ince uçlu iğneler ile cilde enjekte edilir. Ağrı duyusunu önlemek için buz ile soğuk kompres yapılabilir.

Uygulama Sonuçları Ne Zaman Belirgin Hale Gelir?

Yüz mezoterapisi sonrasında deforme olan yerlerde değişiklikler hemen fark edilir. İşlem sonrasında cilt daha parlak, canlı, sağlıklı ve diri gözükür. Cilt tipine göre oluşan kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklar endişe verici değildir, birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral, proteini saça geri kazandırmak adına yapılan tedavi yöntemidir. Saç dökülme şikayeti olan kişilere uygulanır. Bu işlem ile kıl kökleri beslenir ve kan dolaşımı artar.

Saç Mezoterapisi Hangi Tip Saç Dökülmelerine Uygulanır?

Saç mezoterapisinin uygulanabileceği durumlar şunlardır;

- Stres kaynaklı dökülmeler

- Mevsimler saç dökülmeleri

- Metabolik saç dökülmeleri

- Gebelik sonrası saç dökülmeleri

Saç Mezoterapisi Kimlere ve Kaç Seans Uygulanabilir?

Saç dökülme sorunundan rahatsız olan kadın – erkek herkese uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Uygulanacak seans sayısı kişinin cildine ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle tercih edilen seans sayısı ve sıklığı 2 haftada bir olmak üzere 2 ila 7 seanstır. Ciltte elde edilen başarılı sonucu korumak için belirli aralıklarda koruma seansı yapılabilir.

Haberin Devamı

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka