Diyetler Ornish diyeti

Ornish diyeti

08.04.2016 - 11:45 | Son Güncellenme:

Odak noktası kolestrol seviyesini düşürmek olan Ornish diyeti Dr. Dean Ornish tarafından hazırlandı.  ne akdar sağlıklı?

Ornish diyeti

Odak noktası kolestrol seviyesini düşürmek olan Ornish diyeti Dr. Dean Ornish tarafından hazırlandı.

Haberin Devamı

Ornish diyetinin odak noktası kolestrol seviyesini düşürmek

İleri derecede doymuş yağ ve genelde yağ kısıtlaması yaparken, kanda kolestrolü ciddi oranda düşürerek zayıflanabileceğini savunan Ornish diyeti dünyada ses getiren diyetler arasında.

Dr. Dean Ornish doymuş yağ miktarı minimize edildiğinde, hem kolestrolün iddi oranda azaldığını, hem de kilo verildiğini söylüyor.


Ornish diyeti kilo vermekten çok kolestrol seviyesini düşürmeye odaklı ilerleyen bir diyet. Ornish diyeti koroner damarlarda oluşmuş tıkanıkların bile iyi bir diyet programıyla ciddi boyutlarda düzeltilebileceğini ispatlamış bir diyet.


Kilo fazlası olup kolestrol seviyesi düşük kişiler için çok daha uygun olduğu söylenen Ornish diyeti bir çok diyet gibi kabul görenler arasına girmiş durumda.

Haberin Devamı


Kolestrol sorunu olmayan bir kişinin ise bu diyeti uzun vadeli uygulaması neredeyse imkansız. Zira Ornish diyetine diyete uzun vadeli dayanabilmek pek mümkün değil.

Ornish diyetinin sabit bir beslenme planı olamayacağı herkesin dilinde. Karbonhidrat sınırlamasının yoğun şekilde olması, protein fazlalığı ve yağ oranı diyeti uzun süre uygulanması mümkün olmayanlar listesine sokmuş bile.

İdeal olanın dengeli beslenme olduğunu savunan uzmanlar için sağlıksız diyetler listesine girmeye de aday.

Yazarlar