DENIB DESIGN 2022 ‘’Zamansız Yolculuk’’ temasıyla geliyor

6 Mayıs 2022

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), T.C Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörü ile buluşturmak için çalışmalarına başladı. Ev ve banyo tekstili sektöründe yeni tasarımcılar yetiştirilmesine teşvik etmek, Denizli’nin yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak için DENİB özel bir misyon üstleniyor. Denizli’nin marka ve tasarım merkezi olması hedefiyle yola çıkarak düzenlenen DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın 2.si için tema ''Zamansız Yolculuk'' olarak belirlendi.

27 Ekim'de Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek final ve ödül töreninin hazırlıklarına başlandı. Yarışma başvuru duyurusunu Türkiye genelinde yaygınlaştırmak üzere, birçok üniversitede fiziksel ve online tanıtımlar yapılacak. Jüri heyetinde sektörden birbirinden başarılı; moda tasarımcıları, akademisyenler, marka yöneticileri, iş

Yazının Devamı

Bilinmezlere ışık tutan bir koleksiyon: "Nobody Knows"

13 Nisan 2021

Pandemi sürecinden dolayı bu yıl yine online mecralar üzerinden gerçekleştirilecek olan Fashion Week İstanbul, 13-16 Nisan’da birbirinden yetenekli tasarımcılarla modaseverleri buluşturacak.

Başarılı moda tasarımcısı Çiğdem Akın’ın da Fashion Week Istanbul kapsamında sunacağı yepyeni koleksiyonu “Nobody Knows” en çok merak edilen defilelerden biri olarak heyecanla bekleniyor.

Pandeminin yaşattığı derin belirsizlik duygusunu yaratıcılığıyla harmanlayan Akın, bilinmezlerle dolu bu dönemde farklı ruh halleri yaşayan, baskın karakterli güçlü kadın silüetlerin hikayelerini anlatacak.

Nobody Knows koleksiyonu ile global düzeyde içinden geçtiğimiz belirsizlik ortamına karşı yeni bir argüman geliştirdiğini belirten ve başka türlü yaşamanın mümkün olduğu bir geleceğe inanan tasarımcı, adına tecrübe dediğimiz tüm öğretilerin bizleri aslında nasıl da tutsak ettiği gerçeğine ışık tutuyor.

Çiğdem Akın, kendi kurallarının esiri olmuş bireylerin kapsayıcılıktan uzak söylemlerinin bizi bu geleceği yaşamaktan alıkoyduğuna inanıyor. Bizi biz

Yazının Devamı

Hande Yener'den 20. yıla özel görsel albüm

8 Ekim 2020

Hande Yener, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve aylardır verdiği minik sinyallerle merak seviyesini uzaya çıkardığı albümü Carpe Diem'i nihayet sevenleriyle buluşturdu.

Müzik kariyerinde 20. yılını kutlayan popun kraliçesi 10 şarkılık dolu dolu bir albümle geri döndü. Yıllar içinde birçok farklı tarz deneyen ve risk almaktan korkmayan Yener, Carpe Diem ile dinleyenlerini çok özlenen Apayrı ve Nasıl Delirdim zamanlarına geri götürüyor. Fakat bunu yaparken kendini tekrarlamıyor, o dönemdeki benzer cesaret ve özgünlük ile yepyeni bir tat yaratıyor.

Albümün söz ve altyapıları kadar görsel dünyası için de büyük emek harcanmış. Hem albüm fotoğrafları hem de klipler şarkıların yansıttığı ruhla muhteşem bir bütünlük sağlıyor. Carpe Diem'in albümdeki tüm şarkıların video teaser'ları ile duyurulması ise nereden baksan 10/10'luk hareket. Müzik dünyasında Beyonce ve Fergie'den hatırladığımız görsel albüm işini Türkiye'ye Hande Yener vizyonunun taşıması tabii ki şaşırtmıyor.

A

Yazının Devamı

Adriyatik sahillerinde masalsı bir destinasyon

18 Eylül 2020

Geçtiğimiz hafta çok keyifli geçen "Iconic Montenegro" projesiyle şahane bir destinasyonu keşfetme fırsatım oldu. Karadağ eşsiz doğal güzellikleriyle neresine giderseniz gidin huzur dolu hissettiren bir ülke. Yemyeşil dağlarla çevrili doğasından, turkuazın elli tonunu barındıran berrak denizinden ve bu güzelliklerin içinde orijinalliğini koruyan Orta Çağ’dan kalma yapılardan gözünüzü alamıyorsunuz.

Joinus Pr organizasyonuyla gerçekleşen seyahatte şahane bir ekiple birlikte Budva’daki Avala Resort'de konakladık. Avala Resort konum olarak tüm bu saydığım güzelliklerin tam ortasında yer aldığı için oldukça ideal bir seçimdi. Hemen otelin kumsalında Adriyatik Denizi’nin keyfini çıkarmak da birkaç adımda Old Town’a ayak basıp tarihi yapıları, restoran, kafe ve barları keşfetmek de mümkün. Ayrıca görkemli Stari Grad Kalesi de hemen otelin dibinde. Citadel (Hisar) olarak da geçen bu yer şehrin tepe noktasında yer aldığı için buradan Budva’nın büyüleyici manzarasını izlemek şahane bir his, mutlaka yapılacaklar listenizin başına ekleyin. Bunun yanı sıra

Yazının Devamı

Türk modasında yeni trend dijital girişimler - Niyazi Erdoğan röportajı

6 Temmuz 2020

Türk Moda Tasarımcıları Derneği'nin Trendyol ile birlikte gerçekleştirdiği "Türk Modası Benim" projesinde yer aldın. Bu çalışma ile Türk Modası dijital dönüşüme göz kırpıyor diyebilir miyiz?

Aslında çok geç kalınmış bir hareket. Covid-19 pandemisi sürecinde, kapalı olan showroom'larında ve mağazalarında satış yapamayan tasarımcıların ekonomisine katkı sağlamak için geliştirilen bir projeydi. Bu proje ile birlikte birçok başka platformdan da teklifler gelmeye başladı. Türk tasarımcı markaları kesinlikle artık daha çok dijital platformlarda bulunmalı. İlerleyen zamanlarda buna benzer birçok hareket göreceksiniz.

Pandemi iş dünyasını da derinden etkiledi. Moda ve tekstil sektöründe büyük soru işaretlerinin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan dünyaca ünlü markalar mağazalarını kapatırken bir yandan da online satışlar hiç olmadığı kadar arttı. Sence modanın "yeni normali" nasıl olacak?

Hepimizin evinde kaldığı süreçte, tüm sistemler ve bizler zorunlu olarak yaptığımız ve bize yük olan şeylerin

Yazının Devamı

Sürprizlerle dolu Moda Fuarı

27 Ocak 2020

Bu yıl ikincisi düzenlenen LeShow İstanbul, başarılı modacı Hakan Akkaya’nın sıra dışı defilesiyle açılışını yaptı. Alışılmışın dışında bir podyum düzeni ile izleyicileri karşılayan ve basında büyük ilgi yaratan defilede sürprizler bitmek bilmedi. Çağla Şikel’in başmankenliğini yaptığı defilede Hakan Akkaya imzalı 400 parçadan oluşan “Glamour” koleksiyonu adeta göz kamaştırdı.

Defilenin en çok konuşulan sürprizlerinden biri şüphesiz Tuba Ünsal’dı. Ünsal’ın yeni bir persona yarattığını belirttiği ve sözlerini kendi yazdığı I’m A Super Human şarkısının klibiyle açılan defilede, 40 model podyuma çıktı.

Defilede iki farklı tasarımla yürüyen Çağla Şikel büyük ilgi toplarken, Hakan Akkaya kapanışı büyük beden mankenler Su Alandağlı ve Melek Kaçan ile podyuma çıkarak medyada yaratılan kalıplara karşı eleştirel bir mesaj ile gerçekleştirdi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Leshow İstanbul, Hakan Akkaya ve Türk Kızılay’ı Urla Şubesinin yürüttüğü

Yazının Devamı