Geri Dön

Patates kızartması nasıl yapılır? Patates kızartması baharatı - Sos çeşitleri ve tarifi

Patates kızartması yapmak isteyenler, en lezzetli patates kızartmasını yapmak için arayışa geçti. Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan patates kızartmasının yapımı her ne kadar kolay görünse de belli başlı püf noktaları mevcut. Tercihe göre ister sade, ister baharatlı soslu patates kızartabilirsiniz. Peki patates kızartması tarifi nedir, patates kızartması çeşitleri haberimizde...

Patates kızartması nasıl yapılır? Patates kızartması baharatı - Sos çeşitleri ve tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 adetorta boy kızartmalık patates
2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
Tercihe göre 1/2 çay kaşığı kuru baharat karışımı

Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

 

1. adım: Üzerlerini fırçaladığınız kızartmalık patatesleri bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını incecik soyun.

2. adım: Büyük dikdörtgenler halinde kestiğiniz patatesleri, uzunlamasına doğrayıp parmak şeklinde patatesler hazırlayın.

3. adım: Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin.

4. adım: Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın.

5. adım: Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın. Pişirin.

6. adım: Yağını süzdürdüğünüz patatesleri kağıt havlu serili servis tabağına alın. Yağın altını kapatın. Patatesleri soğuması için bekletin. Arzuya göre bu esnada onları toz baharatlarla çeşnilendirin.

7. adım: Ön pişirme işleminden geçen ve soğuyan patatesleri bu sefer gerçekten kızdırdığınız sıvı yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Tuz ilavesiyle son lezzetini kattıktan sonra çıtır çıtır sevdiklerinizle paylaşın.

PATATES KIZARTMASI PÜF NOKTALARI

Aynı oranda ve eşit sürede kızarmaları için kesmiş olduğunuz patateslerin aynı kalınlık ve uzunlukta olmasına dikkat edin. Patatesleri oda ısısında dinlendirdikten sonra üzerlerine hafifçe un eleyip yeniden kızdırdığınız yağda da kızartabilirsiniz. Un da çıtırlık verecektir. Kızartma yağının tavaya aldığınız patateslerle yaklaşık olarak aynı seviyede olması önemli bir ayrıntı. Doğranmış patatesleri birkaç partide kızartın.

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber