Geri Dön

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Kabak mücver tarifi yapımı çok kolay ve lezzetli tatlardan biri. Bu sefer kabak mücver tarifine patates ekleyerek tadını zenginleştiriyoruz. Patatesli kabak mücver nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte patatesli kabak mücver tarifi...

Patatesli Kabak Mücver Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 kabak
1 patates
1 avuç maydanoz ve dere otu
5 dal taze soğan
Tuz, karabiber, pul biber

Patatesli Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Kabak mücver en sevilen lezzetlerden biri. Kabak mücver yapımı kolay ve lezzetli olmasıyla özellikle Türk mutfağında önemli bir yer tutuyor. Kabak mücverini bu sefer patates ekleyerek daha lezzetli hale getirdik. Patatesli kabak mücver nasıl yapılır merak ediyorsanız işte patatesli kabak mücver tarifi... 

1. adım: Yumurta ve unu bir kapta yoğun bir bulamaç kıvamına gelinceye dek karıştırın.

2. adım: Kabakları ve patatesleri rendeleyin ve suyunu bir tülbent yardımıyla sıkın.

3. adım: Kuru olduğuna emin olduğunuz kabakları, soğanı ve maydanozu karışımın içine ekleyin.

4. adım: Baharatları da ekleyin ve daha yoğun bir kıvam olduğuna emin olun.

5. adım: Bir tavaya sıvı yağ dökün ve kızmasını bekleyin.

6. adım: Bulamacı bir kaşık yardımıyla tavaya atın ve üzerine biraz bastırın.

Son adım: Her iki tarafı kızarınca tavadan alabilirsiniz. İşte patatesli kabaklı mücver hazır.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber