Geri Dön

Pazı çorbası tarifi

Pazı çorbası tarifi en sevilen karadeniz yemeklerinden biri. Hem yapılışı basit hem de lezzetli olan pazı çorbası tarifi, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Pazı çorbası nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, işte pazı çorbası tarifi:

Pazı çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 demet pazı
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 lt su
Yarım kg patates
Tuz

Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Pazıları temizledikten sonra ince ince doğrayın.
2. Tereyağını eritin ve pazıları kavurun.
3. Suyu ilave edin.
4. Patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin.
5. Pazı çorbasına isteğinize göre tuz ve karabiber atın.
6. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

İşte pazı çorbası tarifi aslında bu kadar basit.

Afiyet olsun!

Pazının faydaları nelerdir?

Pazı ile yapılan lezzetli yemekler sağlığınız için de önem taşıyor. İşte pazının faydaları:

Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.

Pazı hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği bilinir.

Kemiklere faydalıdır.

Şeker hastalığından korur.

Hemoroide iyi gelir.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber