Her yönüyle burun estetiği

23 Eylül 2022

Yalnızca ülkemizde değil dünya genelinde de hem kadın hem erkek hastaların en çok ilgi gösterdiği estetik cerrahi ameliyatlarının başında rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği gelir. Bunun temel nedeni burnun yüz bölgesinin görünümü üzerindeki belirleyici rolüdür. Doğal, yüzün diğer unsurlarıyla uyumlu, doğru orantıya sahip ve güzel bir burun herkesin hayali olsa da herkes doğuştan bu kadar şanslı değildir.

Günümüzde gelinen noktada burun estetiği ameliyatı ile daha estetik ve doğal görünen bir burun sahibi olmak mümkündür. Burun estetiği ameliyatı ile burun kemerinde değişiklik, burun ucunda şekil değişikliği, burun deliklerini küçültme, burun küçültme ya da büyütme gibi işlemler yapılabilir. Bunun yanı sıra kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve nefes alma sürecinde sorunlara neden olan sinüzit, polip, burun eti ve septum deviasyonu giderilebilir.

Burun estetiği nasıl yapılır?

Doğal ve etkili sonuçlar alınması hedeflenen tüm estetik cerrahi prosedürlerde olduğu gibi

Yazının Devamı

Vücut şekillendirme

5 Temmuz 2022

Vücut şekillendirme dramatik kilo kaybından sonra cilt ve doku görünümünün iyileştirilmesi amacıyla uygulanan cerrahi prosedürleri ifade eder. Diyet, obezite cerrahisi ve hamilelik sonrası yaşanan değişiklikler neticesinde kiloda meydana gelen önemli farklılaşmalar sonrası vücut estetik görünümünden uzaklaşabilir, yağ ve deri fazlalığına bağlı olarak deri elastikiyetini kaybedebilir ve gevşeyebilir. Bunun sonucunda karın bölgesinde, memelerde, popoda, üst kollarda, uyluk ve kasık bölgesinde diğer bir deyişle vücut hatlarında genel bir sarkma yaşanması söz konusu olabilir.

Vücut Şekillendirme Operasyonları Nelerdir? Kimler İçin Uygundur?

Vücut şekillendirme operasyonlarına dramatik kilo kaybı sonrasında istenilen konturun elde edilebilmesi için sıklıkla ihtiyaç duyulur. Vücut şekillendirme için bazı durumlarda liposuction yeterliyken cilt fazlalığının olduğu ve liposuction ile elde edilecek sonuçların yetersiz olduğu durumlarda germe işlemine gerek duyulabilir. İhtiyaç halinde hasta özelinde vücut şekillendirme amacıyla bazı

Yazının Devamı

Doğum sonrası meme estetiği

18 Haziran 2022

Doğum ve emzirme dönemi sonrasında kadın vücudunda çeşitli deformasyonlar meydana gelir. Hamilelik döneminde hormonlarda yaşanan değişiklikler beraberinde vücutta yağlanma, sarkma ve çatlakları getirmektedir. Vücutta yaşanan değişikliğin en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi de göğüslerdir.

Doğum ve emzirme dönemi sonrası annelerin en çok tercih ettiği estetik operasyonlar arasında meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları yer alıyor. Kişinin fiziksel durumuna ve meme bölgesinde yaşanan deformasyonun boyutuna göre hangi operasyonun ya da operasyonların yapılacağına karar verilir.

Doğru Zaman Nasıl Belirlenir?

Meme estetiği operasyonlarında; tekniği belirleyen faktör, memenin mevcut deformasyonudur. Meme estetiği operasyonları emzirmeye engel değildir. Bu ameliyatlarda süt kanalları ve süt bezleri genellikle zarar görmez. Eğer kişinin gündeminde planlı bir gebelik varsa, öncelikle doğum ve emzirme sürecinin tamamlanması ardından estetik meme operasyonlarının yapılması önerilir. Ameliyatlar emzirme süreci bittikten 4-6 ay sonra

Yazının Devamı

Burun deliği estetiği

16 Haziran 2022

Burun deliklerinin şekli ve yapısı burnun genel görünümünü belirgin ölçüde etkileyebilir. Bu gerçek burun deliklerinin şekillendirilmesi sürecinin burun estetiğinin önemli bir aşaması haline getirmektedir. Burun deliklerinin burnun genel yapısı ve yüzdeki diğer organlar ile uyumlu olması adına burun estetiği operasyonu öncesinde kapsamlı bir planlama yapılır. Burun deliklerinin şeklinin estetik yansımaları olduğu gibi solunum sürecinde de önemli fonksiyonları bulunur. Burun deliklerinin belirli bir açıklıkta ve şekilde olması kaliteli bir solunum için en önemli koşullardan biridir. Burun deliği estetiği ile ilgili merak edilenleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar’a sorduk.

Burun Deliği Estetiğine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Burun deliklerinin çok geniş, çok dar ya da açık olması, en uzun kısmının enlemesine olması, bükülme ya da çekilme olması veya sarkması halinde burun deliği estetiği ile başarılı sonuçların alınabileceğini belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif

Yazının Devamı

Jinekomasti nedeni ve çözümü

16 Mayıs 2022

Jinekomasti Sorunu İle Yaşamak Zorunda Değilsiniz

Jinekomasti, erkek memesindeki glandüler dokunun büyümesinden ya da meme bölgesinin altındaki yağ birikiminden kaynaklanır. Yenidoğanlarda, ergenlerde ve yaşlı erkeklerde sıklıkla görülür. Bazen bir memeyi bazen her iki memeyi etkileyebilir. Erişkin erkek memesi minimum miktarda yağ ve glandüler doku içermesine rağmen östrojen ve progesteron seviyeleri yükselirse büyüme potansiyeli vardır. Bu nedenle erkeklerde östrojen-testosteron oranı bozulduğunda glandüler meme dokusu büyür ve jinekomasti ortaya çıkar.

Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri, uyuşturucu kullanımı, hipogonadizm, tümörler, hipertiroidizm, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve siroz gibi etkenler de jinekomasti sorununa neden olabilir.

Jinekomasti Tedavisi Farklı Yöntemlerle Yapılabilir

Özellikle ergenlik çağındaki genç erkeklerde jinekomasti genellikle 6 ay içinde kendiliğinden düzelir. Bu nedenle bu yaş grubunda öncelikle gözlem yöntemi benimsenir. Jinekomasti bazı kişilerde kendiliğinden

Yazının Devamı

Burun ameliyatı sonrası süreç nasıldır, nelere dikkat edilmelidir?

6 Ocak 2022

Dünyada en çok uygulanan tıbbi estetik müdahalelerden biri rinoplasti olarak da bilinen burun estetiğidir. Burun estetiği; burnun şeklinin, genişliğinin ve uzunluğunun yüz hatlarıyla daha uyumlu bir hale getirilmesi için hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. Hem sağlık nedeniyle hem estetik nedenlerle tercih edilebilen burun estetiği doğuştan ya da sonradan olan deformasyonların düzeltilmesini sağlayabilir.

Burun Ameliyatı Hangi Amaçlarla Uygulanır?

Burun estetiği ameliyatı kişilerin hem sağlıklarına hem de istedikleri estetik görüntüye ulaşması amacıyla uygulanabilir. Burnunun şeklinden ve görünüşünden memnun olmayan kişilere estetik amaçlarla burun ameliyatı uygulanırken; burun tıkanıklığı gibi nedenlerle nefes alma problemleri yaşayan kişilere de sağlık açısından bir gereklilik olarak fonksiyonel burun ameliyatı yapılabilir. Burun içerisindeki hava akımına engel olan etkenlerin ortadan kaldırıldığı ve buruna istenilen şeklin verildiği burun ameliyatına septorinoplasti denilir. Kişinin karakteristik yüz özelliklerine göre planlanması gereken rinoplasti

Yazının Devamı

Popo estetiğinde hangi teknikler uygulanır?

29 Aralık 2021

Kalça bölgelerinin sıkı, formda ve doğal bir görünüme kavuşmasını isteyen kadınlar sıklıkla popo ya da kalça estetiği prosedürlerine başvururlar. Popo estetiği prosedürleri popo bölgesinin daha yuvarlak, dolgun ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Popo estetiği; popo bölgesinde zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen deformitelerin giderilmesinde kullanılır. Böylece istenilenden daha büyük ve geniş popoya sahip olan kadınların bu şikayetleri giderilebildiği gibi küçük ve şekli bozuk olan popoların da daha dik, yuvarlak ve dolgun bir görünüm kazanması sağlanır. Kalça bölgesi kadın vücudunun daha iyi ve estetik bir görünüme sahip olmasında çok önemli bir rol üstlendiğinden popo estetiği kadınların öz güvenleri üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

Popo Estetiği Ameliyatları Kişi Özelinde Planlanır

Popo estetiği; popo bölgesindeki fazlalıkların atılması, şekillendirilmesi ve popo bölgesine ince ve fit bir görünüm kazandırılması amacıyla uygulanır.

Yazının Devamı

Dermabrazyon nedir? Hangi durumlarda yapılır?

16 Aralık 2021

Derinin en üst tabakasının soyulması ve zımparalanması işlemine dermabrazyon diğer bir deyişle mekanik peeling adı verilir. Genellikle iyileşen iltihaplı kistik sivilcelerden kalan izlerin, skarların, çukurların, lekelerin veya deriden kabarık ya da çökük yara izlerinin hafifletilip düzeltilmesi amacıyla dermabrazyon uygulanır.

Dermabrazyon yönteminde özel elmas uçlar kullanılarak derinin en üst tabakası yavaş ve kontrollü bir şekilde soyulur. Derinin en üst tabakası epidermisin ve yüzeysel dermisin soyulmasıyla vücut bu alanlara çok hızlı bir şekilde yeni dokuyu getirir. Son derece gergin, pürüzsüz ve taze bir deri tabakası elde edilir. Özellikle sivilcelerin bıraktığı çukurlara uygulanan dermabrazyon sonucunda yüzeysel sivilce izleri geçerken derin izlerin daha belirsiz bir hale gelmesi sağlanır. Aynı zamanda gözenekler kapanır, lekeler düzelir, cildin daha canlı ve berrak bir görünüm alması sağlanır. Dermabrazyon tek seferde tamamlanan bir işlem olmakla birlikte gerekli görülmesi durumunda en az 6 aylık bekleme

Yazının Devamı