Geri Dön

Rafadan yumurta nasıl yapılır?

Rafadan yumurta pişirmek istiyorsunuz ama bir türlü o kritik pişirme süresini ayarlayamıyorsunuz. İşte kahvaltıların keyifle tüketilen besinlerinden olan yumurtanın rafadan olması için: Rafadan yumurta nasıl pişirilir, rafadan yumurta ne kadar sürede pişerin cevabı…

Rafadan yumurta nasıl yapılır?

Rafadan yumurta, yumurtanın az pişmiş halidir. Rafadan yumurtanızı ister bir çay kaşığıyla, ister ekmeğinizi bandırarak keyifle yiyebilirsiniz. Peki, rafadan yumurtayı sevmenize rağmen bir türlü süresini ayarlayamadığınız için daha katı şekilde mi yemek zorunda kalıyorsunuz? İşte rafadan yumurta nasıl pişirilir, rafadan yumurta ne kadar sürede pişer sorularının cevabları…

Yumurta pişirmek çok kolay gibi görünse bazı püf noktaları var. Bunlar arasında:
- yumurtaların tazeliğine dikkat etmek,
- haşlanacak yumurtayı dolaptan bir gece öncesinden çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlamak,
- kabuklarının kolayca soyulması ve çatlamasını önlemek için bir miktar tuz ilave etmek gibi…


İşte rafadan yumurtanın yapılışı :

Pişirmek istediğiniz yumurta sayısına göre, bir cezve ya da tencereye yumurtalar yerleştirilir. İçerisine, yumurtaların üzeri su basana kadar soğuk su ilave edilir. Yumurtalar orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan 1 ila 2 dakika kadar daha yumurtalar pişer ve ardından ocağın altı kapatılır. Yumurtalar bir kaşık yardımıyla tabağa alınıp servis edilir.

Rafadan yumurtanın pişme süresinden kesin bir şekilde emin olmak isterseniz bir saat veya kronometre kullanın. Böylece işinizi şansa bırakmamış olursunuz.


Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber