Geri Dön

Ramazan kebabı tarifi

Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Ramazan Kebabı konusunda hünerlerini sergileyecek. Ramazan Kebabını gün sonunda en iyi yapan gelin Çeyrek altının sahibi olacak. Ekran başında Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler ise Ramazan Kebabı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. Peki Ramazan Kebabı tarifi ve malzemeleri...

Ramazan kebabı tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 adet kemer patlıcan
4 – 5 adet sivri biber
1 adet domates
Zeytinyağı – kızartmak için

Etli Harç için Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. dana kuşbaşı
10 – 15 adet arpacık soğan
1 su bardağı su
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Yarım su bardağı kuru fasulye – haşlanmış

Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su

Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün.

Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın.

Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin.

Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin.

Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini folyoyla kapatın.

180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber