Rüyada Ayakkabı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Bir Sürü Ayakkabı Görmek Nedir?

Rüyada Ayakkabı Görmek Nedir? Rüyada Kaybedilen Ayakkabıyı Aramak, Yeni Ayakkabı Denemek Ve Alıp Giymek Anlamı

Rüyada Ayakkabı Görmek Nedir? Rüyada Kaybedilen Ayakkabıyı Aramak, Yeni Ayakkabı Denemek Ve Alıp Giymek Anlamı isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada ayakkabı görmek nedir, ne anlama gelir? Rüyada yeni ayakkabı giymek ne anlama çıkar? İşte rüyada görülen ayakkabılar ile ilgili tüm yorumlar...

 Rüyada görülen ayakkabı ise dünyadaki dayanma gücünüze atıfta bulunur. Rüyada ayakkabı kaybetmek, temel eksikliğini temsil edebilir veya gerçeklikle temasınızı kaybettiğinizi gösterebilir. Kovboy çizmeleri, sevgilisini terk eden bir kişiye işaret edebilir. Yüksek topuklu ayakkabılar bir kadının giyinme ve uzun görünme ihtiyacını temsil edebilir. Ayakkabının renginden stiline kadar tüm özellikleri rüyanın yorumunu değiştirir.

 Rüyada Ayakkabı Görmek Nedir?

 Gündelik hayatla temas kurma yeteneğimiz, rüyalarda ayakkabılarla sembolize edilir. Biz veya başkalarının bir rüyada giydiği ayakkabılar, hayata karşı tutumumuzda yapılması gereken değişiklik hakkında bizi uyarır. Rüyada ayakkabı görmek, hayatta yapacak çok işiniz olduğuna işarettir. Gerçek yaşamında yoğun olan insanlar genellikle rüyalarında farklı stillerde ayakkabı görürler.

 Görülen ayakkabı rahat ise başarılı olmaya işarettir. Ayağı sıkan bir ayakkabı giydiğini gören kimse yaşamda zorlu bir yola çıkacağına işarettir. Rüyasında ayakkabı bulan kişi, yeni biriyle tanışacak demektir. Hediye olarak bir çift ayakkabı vermekse hediye edilen kişiden kurtulmak istemeye ya da o kişinin sizden uzaklaşmasına işarettir.

Rüyada Ayakkabı Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada ayakkabı görmek, yakında dahil olacağınız heyecan verici yeni bir iş girişimini duymaya işarettir. Giydiğiniz ayakkabıları perişan ve yıpranmış olarak görüyorsanız sıkı çalışma ile işinizde başarı bekleyebilirsiniz. Yeni ayakkabılar aşırı güven anlamına gelir, ancak bir ayakkabınızı kaybederseniz aksilikler veya kayıplar yaşayacaksınız. Bir rüyada, bir çift ayakkabı oğlunu, bir aracı, bir arkadaşı, bir erkek kardeşi, bir iş ortağını veya seyahatleri temsil eder.

 Rüyada topuklu bir çift ayakkabı giymek çorak bir eşe sahip olmak demektir. Rüyada bir ayakkabı ile yürümek, karı koca arasında ayrılık veya bir iş ortaklığının dağıtılması anlamına gelir. Ayakkabılarını bir rüyada çıkarmak, zafer ve yükselmek anlamına gelir. Rüyalarınızda sevdiğiniz rahat ayakkabılar giymek, kişiliğinizin tüm özellikleriyle rahat ettiğinizi gösterir.

 Rüyada Ayakkabı Görmek Neye İşarettir?

 Rüyada ayakkabılarınızın kirli ve düzensiz olduğunu görüyorsanız insanları eleştirmeye devam ederseniz düşman edineceğiniz anlamına gelir. Yeni ayakkabılar olumlu değişiklikleri ifade eder. Ayakkabılarınızı kaybetmek, önemli bir ilişkinizi kaybedebileceğinizi gösteren bir işarettir.

 Başkalarının ayakkabılarına hayran olduğunu görüyorsanız, ilk kez tanıştığınız insanlar, özellikle erkekler hakkında dikkatli olmalısınız. Dış hava koşullarına uygun olmayan ayakkabı giydiğinizi görmek, iyi hazırlanmış olmadığınız için hayattaki ilerlemenize taş konulacağı anlamına gelir. Ayrıca, yanlış yöne gittiğinizi ve hedeflerinizi yeniden değerlendirmeniz gerektiğini gösterebilir.

 Rüyada Ayakkabı Görmek

 Rüyada ayakkabı görmek belirli bir zorluk işaretidir, ancak dikkat ve sıkı çalışma ile başarılı olursunuz. Yeni ayakkabılar, beklenmedik sonuçlarla şanslı bir döneme gireceğinizin işaretidir. Rüyanızda ayakkabınızı düzensiz ve kirli olarak görüyorsanız yakın zamanda düşman edineceğiniz anlamına gelir.

 Rüyanızda gördüğünüz ayakkabılar rahatsız edici bir şekilde ayaklarınızı sıkıştırırlarsa, eğlenceyi seven arkadaşlarınızın şakalarına maruz kalacağınız anlamına gelir. Bağcıklı bir ayakkabının bağlarının çözülmüş olduğunu gören kimse kayıplar, kavgalar ve olumsuz olaylar yaşayacaktır. Onları kaybetmek, terk ve boşanma işaretidir. Ayakkabılarınızın gece çalındığını görmek kaybınız olacağını, ancak başka bir arayışta kazanacağınızı gösterir. Genç bir kadının rüyasında ayakkabı giydiğini görmesi onu yeni tanıştığı insanlara ve her tür erkeğin tanıdık bir şekilde yaklaşmasına izin vermesi konusunda uyarması için bir işarettir.

 Rüyada Ayakkabı Kaybetmek

 Rüyada ayakkabı kaybetmek, yol boyunca tuzakları veya kalbinizin arzusunu elde etmek için seyahat eden uzun, sert yolları sembolize eder. Bunlar ayrıca risk almak yerine her zaman rahat ve sizin için bilinenlere geri dönme eğilimini ortaya çıkarabilir. Rüyada ayakkabı kaybetmek şeyleri farklı görme ihtiyacını gösterebilir. Bu duruma başka bir perspektiften bakmayı deneyin. Rüyada ayakkabı kaybetmenin bir diğer anlamı ise yaşamda nasıl yürüdüğünüz ile ilgilidir.

 Örneğin, bebek ayakkabıları kaybetmek bir şeylerden çok emin olmadığınız ve yavaş hareket ederek hayata geç kaldığınız anlamına gelir. Kaybedilen bale ayakkabılarıysa, zor durumlarda ya da benzersiz zarafeti ve hareketliliği olan bir kişiyi ifşa edebilir. Ayakkabıları denedikten sonra kaybetmek, mükemmel olanı bulana kadar çeşitli seçenekleri test etmeyi temsil eder. Rüyasında satın aldığı ayakkabıyı giymeden kaybettiğini görmekse henüz tamamen rahat olamayacağınız değişimi ve geçişleri sembolize eder.

 Rüyada Yeni Ayakkabı Satın Almak

 Rüyada yeni ayakkabı satın almak verimliliği veya bolluğu temsil eder. Rüyada küçük ayakkabılar satın almak dünyevi konular hakkında naif olmayı sembolize eder. Ayrıca yakında yer alacağınız heyecan verici yeni bir iş girişimini duyacağınıza işarettir. Rüyanızda yeni bir çift ayakkabı satın aldığınızı görüyorsanız sıkı çalışma ile işinizde başarı bekleyebilirsiniz. Yeni ayakkabılar aşırı güven anlamına gelir, ancak bir ayakkabınızı kaybederseniz aksilikler veya kayıplar yaşarsınız.

 Yeni satın alınan ayakkabılar, muhtemelen şehir dışına bir yolculukla bağlantılı olarak işinizde iyi şanslara sahip olacağınız anlamına gelir. Eski ayakkabılar endişeleri gösterir ve sevdiklerinden ayrılmak anlamına gelebilir. Rüyada yeni ayakkabı satın almanın bir başka anlamı da güvensizlikleriniz ve diğer insanların olumsuzluklarıyla başa çıkma yeteneğinizi gösterir.

 Rüyada Ayakkabı Giymek

 Rüyada ayakkabı giymek aradığınız anlamına gelir. Bu da yakında kaderinizi bulacağınız ve doğru yola gireceğiniz anlamına geliyor. Rüyada ayakkabı giyen bir kişi yakında iyi para kazanacak kadar şanslı olacaktır. Bu rüya aynı zamanda çeşitliliğe bakmanız, hayatınıza olumlu değişiklikler yapmanız anlamına gelir. Bazı rüya tabircilerine göre rüyada ayakkabı giymek işte dengesiz bir pozisyonun yanı sıra bir iş değişikliği temsil edebilir. İşinizde yer değiştirmeniz gerekebilir. Eğer giydiğiniz ayakkabı içinde kendinizi rahat hissediyorsanız, refah ve başarı sizi bekliyor demektir. Ayakkabılar rahatsız edici veya çok ağırsa, yaşamda zorluklar beklenir. Birçok güzel ayakkabı denemek yolunu ve yaşam tarzını bulan yaratıcı bir insanların gördüğü rüyalardandır. Ayakkabılarınız yüksek topuklu ve taban ise, beladan sakının.

 Rüyada Beyaz Ayakkabı Görmek

 Beyaz ayakkabılar hayattaki olumlu olayları ifade eder. Rüyayı gören bekar bir genç kızsa, yakın zamanda evleneceğine işarettir. Sarı ayakkabılar ihanet ve ihanetin habercisi olarak kabul edilir.

 Kumaş ayakkabılarsa refah ve barışın işaretidir. Tahta ayakkabı rüya sahibini yaklaşan tehlikeler konusunda uyarır. Bazı rüya tabircilerine göre rüyada beyaz ayakkabı giymek yola çıkacağınız anlamına gelir. Ayakkabıların temiz olması çıktığınız yolun başarılı olacağına işarettir. İyi bir ruh hali içinde olacak ve sorunların üstesinden kolayca geleceksiniz. Ayakkabılar kirliyse zorluk, çatışma, ihtiyaç ve özlem bir arada olacaktır.

 Ayakkabılar yeniyse sevinç habercisidir. Eski beyaz ayakkabılar yaklaşmakta olan sıkıntı ve isteklere dair bir uyarıdır. Rüyayı gören kadın ise bir yola çıkacaktır. Çıktığı yolda mutlu aşk, hızlı ama kısa şansa erişecektir.

 Rüyada Topuklu Ayakkabı Giymek

 Rüyada topuklu ayakkabı giymek başarılı ve kalıcı bir evlilik yapmayı ifade eder. Rüyada görülen topuklu ayakkabı kirli ve yırtıksa kötü bir aile yaşamına, skandallara ve çatışmalara işaret eder. Rüyasında giydiği topuklu ayakkabıyı geri çıkarmak sevgiliden geçici olarak ayrılmak anlamına gelir.

 Giyilen topuklu ayakkabı parlaksa sevdiğiniz insanları hayal kırıklığına uğratacaksınız demektir

 Rüyada görülen topuklu ayakkabı uzun bir yolculuğa işaret edebilir. Temiz topuklu ayakkabılar giymek kişinin güzel ve uzun bir yolculuğa çıkmak istediğine işarettir.

 Bazı yorumcular, rüyada giyilen topuklu ayakkabının yeni bir iş teklifine işaret ettiğini söyler. Eğer ayakkabı rahatsa teklifi kabul etmeniz gerektiğine inanmaktadır. Alışılmadık görünen bir topuklu ayakkabı gördüyseniz yakında alışılmadık bir yere veya garip bir duruma girmeniz anlamına gelebilir.

 Rüyada Siyah Ayakkabı Görmek

 Rüyada görülen siyah ayakkabı temizse neşeli ve zengin olmaya işarettir. Eğer ayakkabı eski ve yırtıksa rüya, rüya sahibini sahtekarlık ve kayba karşı uyarır, bu da hayatta ciddi zorluklara neden olur.

 Yeni siyah ayakkabılar şans, para ve yeni aşk anlamına gelir. Mağazada birçok çift siyah ayakkabı görenlerin birkaç kişiyle ilişkileri sürdürmesi veya birkaç yoldan bir yolu seçmesi gerekebilir.

 Rüyada siyah ayakkabı denemek yaşamda bir değişiklik vaat ede Rüyadaki siyah ayakkabılar aynı zamanda evliliğin sembolüdür. Eski, yıpranmış siyah ayakkabılar kişinin mutsuz bir evlilik sürdürdüğüne işaret eder. Rahat ve boyut olarak uygun olan ayakkabılar uzun bir evliliğe işarettir.

 Rüyada Kırmızı Ayakkabı Görmek

 Kırmızı ayakkabılar tutkulu bir ilişki, sevdiklerinden bir sürpriz vaat eder. Kırmızı ayakkabı giymek başarılı bir iş gezisine işarettir. Ayakkabının rengi kadar modeli de önemlidir. Kırmızı spor ayakkabı modelleri giymek planlarınızı gerçeğe dönüştürmek için çok yürümek veya çalıştırmak zorunda kalacağınız anlamına gelir.

 Modaya uygun, rahat ve dayanıklı ayakkabılar giymek sorunları en basit şekilde hızlı ve verimli bir şekilde çözmeye işarettir. Kırmızı önemli bir uyarıcıdır. Bazı rüya yorumcularına göre rüyada kırmızı ayakkabı görmek güvenilir bir arkadaşınıza ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Rüyasında birinden kırmızı ayakkabılar ödünç aldığını gören kimse gerçek yaşamdaki rakiplerinin görünüşüne önem veriyor demektir.

 Rüyada Yeni Ayakkabı Görmek

 Rüyada yeni ayakkabı görmek, hayatınıza devam ettiğiniz yakın gelecekte doğru yolu seçebileceğiniz anlamına gelir. Bir erkek böyle bir rüya görürse, aynı anda birkaç kadınla tanışır. Bir kadın rüyasında çok güzel yeni ayakkabılar görürse bu, kişisel cephede mutlu ve başarılı bir ilişkinin işaretidir.

 Rüyasında farklı numaralarda yeni ayakkabılar gören kişi karlı bir işe girer. Bu rüyanın başka bir yorumu da hayatınızda değişiklikler istemeniz ve beklenti içine girmenizdir. Yeni ayakkabılar ayrıca yaklaşan iş başarısına işarettir. Rüyanızda çok fazla yeni ayakkabı görürseniz, muhtemelen toplumda veya işte kararsız bir pozisyona girersiniz. Belki de hareket etmeniz gerekecek ve bu ya profesyonel faaliyetlerle ya da ailevi nedenlerle ilişkilendirilecektir. Bir rüyadaki birçok farklı ve yeni ayakkabı, ailede, işte, toplumda çatışmaların, anlaşmazlıkların ortaya çıkmasını öngörür.

 Rüyada Ayakkabı Aramak

 Rüyada ayakkabı aramak belirsizlik işaretidir. Yolun yönüne karar vermek için yardıma ihtiyacınız vardır. Böyle bir rüya aynı zamanda güçlü ve kalıcı ilişkiler kurabileceğiniz güvenilir bir kişiyle tanışmanın habercisidir. Rüyasında ayakkabı aradığını gören kişi gerçekte yaratıcı bir insan olarak kabul edilir. Birçok potansiyelinin tamamı sadece doğru yönde yönlendirilmelidir.

 Ayakkabı arama, yakın gelecekte iyi bir dinlenme yaşayabileceğiniz, arkadaşlarla tanışabileceğiniz, kısa bir tatile çıkabileceğiniz, günlerinizi eğlenceli geçireceğiniz anlamına gelir. Bu rüya yaşamdaki zenginliği ve rahatlığı temsil eder. Bir rüyada aranan parlak, abartılı ayakkabılar rüyayı gören kişinin kaderinin bir göstergesidir.

 Rüyada Spor Ayakkabı Görmek

 Rüyada spor ayakkabı görmek vücudunuzun yorgun olduğuna ve vücudunuzun dinlenmeye, rahatlamaya ihtiyacı olduğuna işarettir. Spor ayakkabılar aşk ile bağlantılıdır.

 Aşktan kaçınılamaz, ama dikkat etmelidir. Spor ayakkabılar aynı zamanda, önemli bir işi tamamlama kararında acele etmeniz anlamına gelir. Bir rüyadaki spor ayakkabılar yol veya meslek anlamına da gelir ve bir çift spor ayakkabı, hayatınızdan memnun olmadığınız ve yakın olabilen bir ortak veya kişi aradığınız anlamına gelir. Ayakkabılar hakkında bir rüya, iş ve kişisel yaşamdaki değişiklikleri öngören en önemli rüyalardan biridir.

 Rüyada Ayakkabı Denemek

 Bir rüyada ayakkabı denemek, yakında yola çıkacağınız veya yeni bir şey yapmanız gerektiğinin bir işaretidir. Sevdiğiniz biri tarafından bir rüyada bağışlanan ayakkabıların giyilmesi kaçınılmaz olarak sizin için bir skandala dönüşecek olan aşk işlerinizi gösterdiğiniz konusunda sizi uyarır.

 Ayakkabıları çıkarmaksa kişinin niyetlerinden veya planlarından vazgeçtiği anlamına gelir. Bir rüyada ayakkabı denemek, değişimi özlediğinizin bir işaretidir. Rüyanızda insana ilham veren pahalı, şık ve güzel ayakkabılar giydiğinizi görürseniz yakında sizi şımartacak, hediye verecek yeni bir sevgiliniz veya patronunuz olacak demektir. Başarısızlık hakkında hiçbir şey bilmeyeceksiniz. Etrafınızdakiler sizi kıskanacak.

 Rüyada Eski Ayakkabıları Görmek

 Rüyada, ayakkabılarınızın artık düzelmeyecek şekilde bozulduğunu, yırtıldığını görürseniz, hayatınızda daha da kötüye gitmesini bekleyin. Böyle bir rüya yakında iyi bir işi ya da sevilen birini ve bazen de her ikisini de kaybedebileceğiniz anlamına gelir. Bazen böyle bir rüya, dayanmanız gereken hak edilmemiş bir kızgınlığın habercisidir. Rüyada eski ayakkabılar görmek aynı zamanda olağan dışı olaylar, değişiklikler veya maceralar beklediğinizin bir işaretidir. Birçok zorluk ve aşağılanma ile karşılaşacaksınız. Bununla birlikte, bu tür ayakkabılar dayanıklı ve sağlamsa, hayatınız için yeterince kazanacaksınız, ancak bu sizin için kolay olmayacak.

 Rüyada Yırtık Ayakkabı Görmek

 Rüyada yırtık ayakkabı görmek, karlı bir işteki engellerin bir işaretidir. Rüyanızda ayakkabının ayağınızda yırtıldığını görüyorsanız yakında başka bir daireye taşınmanız gerekecektir. Size bir çift yırtık ayakkabı sunulduğunu gördüğünüz rüya, birisine önemli bir hizmet vereceğinizi ve daha sonra size teşekkür dahi edilmeyeceğine işaret eder. Yırtık ayakkabılar aynı zamanda korku, yalnızlık, acı çekmek anlamına gelir. Rüyadaki yırtık ayakkabılar, işteki zorlukları, hoşnutsuzluğu ve engelleri temsil eder.

 Rüyada Çok Sayıda Ayakkabı Görmek

 Rüyada çok sayıda ayakkabı görmek ev konforunun, sakin, ölçülü bir yaşam ve yaşlılığın sembolüdür. Bir rüyadaki çok sayıda ayakkabı, tehlikeli bir aşk ilişkisinin habercisidir. Bir rüyadaki ayakkabılar sağlık riski ile ilişkili yoldaki zorluklar anlamına gelir. Bu rüya aynı zamanda sizi harekete geçmeye yönlendirir. Belki gelecekteki refahınızı birçok açıdan belirleyecek bir seyahate çıkabilirsiniz. Bir rüyadaki ayakkabılar zor zamanlarda size yardımcı olmaya hazır sadık arkadaşlar anlamına gelir. Rüyada görülen ayakkabılardan birini seçmek, bir seçim ile karşı karşıya kaldığınız ve geleceğinizin bağlı olacağı bir karar vermeniz gerektiği anlamına gelir.

 Rüyada Ayakkabının Tekini Kaybetmek

 Rüyada ayakkabının tekini kaybetmek kaderinizdeki büyük değişikliklerin bir işaretidir. Rüya işlerinizi düzene sokma girişiminizi temsil eder. Rüyada ayakkabının tekini kaybetmek aynı zamanda bir değişikliğin sizi beklediği anlamına gelir. Bazı rüya yorumcularına göreyse gerçek yaşamdaki zorluklar ve memnuniyetsizlikler sizi bekliyor demektir. Arzunuz ne olursa olsun yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekecektir. Bir rüyada ayakkabılarınızın biri yoksa o zaman kapsamlı bir eleştiri ile düşman olma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ayakkabıları kaybetmek etrafınızdakilerin sizinle olan ilişkilerinin kopma noktasında olduğunu da gösterir.

 Rüyada Ayakkabının Yırtılması

 Rüyada ayakkabının yırtılması, asla gerçekleştirmeye cesaret edemediğiniz her türlü cinsel fanteziye eğilim anlamına gelir. Ruhunda, gerçek hayatta göründüğünden çok daha kararlı bir insan olduğunuzu düşünüyorsunuz demektir. Bu daha da devam ederse, yaşam için çekingen bir insan olarak kalma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Rüyanız hayatınızdaki kendinizle ilgili fikirlerinizi yavaş yavaş somutlaştırmaya hazır olduğunuzu söylüyor. Bir kadın rüyasında ayakkabısının yırtıldığını görürse bu rüya kendi cinsel rolünden memnun olmadığını gösterir. Rüyanızdaki yırtık ayakkabılar, başarıya giden yolda kurnaz tuzaklara karşı bir uyarıdır.

 Rüyada Ayakkabıları Çaldırmak

 İçinde bulunduğunuz koşullar başarınız için elverişli olmayacaktır. Bu rüya aynı zamanda gerçekte bir partner arayışında olduğunuz ve bir seçimin olduğu anlamına gelir. Rüyada ayakkabı çaldırmak, kimlik kaybını ifade eder. Başka birinin tarzınızı kopyaladığını veya sizden çok özel bir şey çaldığını hissedebilirsiniz. Bu, arkadaşlık grubunuzda, bir aşk ilişkisinde, hatta bir ailede değiştirildiğinizi hissettiğinizde gördüğünüz tipik bir rüyadır.



Farklı bir rüya yorumcusuna göre;

Rüyada ayakkabı görmek, rüya tabircilerine göre, değişik yorumlara işaretler bulunmaktadır. Cafer-i Sadık (R.A.)'ın Yorumu: Rüyada ayağın rahat ettiği, rahat ve yumuşak bir ayakkabı görmek, şu cihetlere işarete yorumlanır: Zevce (hanım eş) hizmetçi ve yardımcısı, güç-kuvvet, başarı, fayda-menfaat, keyifli ve safalı bir ya­şam, gibi cihetlere işaret eder şeklinde yorumlanır. Cabir-il Mağribi'nin Yorumu: Rüyasında ayakkabılarının kuyuya ve benzeri bir yere düşmüş olduğunu görmek, iyi değildir. Bu rüya onun (rüyayı görenin) hanımını boşayaca­ğına işaret eder şeklinde yorumlanır. İbn-i Sirin'in Yorumu: Rüyasında dar bir ayakkabı görmek, üzüntü ve sıkıntıya düşeceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında deriden yapılmış bir ayakkabı görmek, rüya sahibi kişinin evleneceğine işarettir şeklinde yorumlanır. Rüyasında ayakkabısını ters giydiğini görmek, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında ayakkabılarının delik (yırtık) olduğunu ve ayak­larının deliklerden (yırtıklardan) göründüğünü görmek, rü­ya sahibi kişinin, herkesin gıpta edeceği (imreneceği) kadar büyük bir servete ve mülke kavuşup zengin olacağı­na ve kederlerden kurtulacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında koyun derisinden yapılmış birçok ayakkabı satın aldığını veya kendisine hediye edildiğini veya her ne şe­kilde olursa olsun bu ayakkabılara sahip olduğunu gör­mek, birçok nimet ve mala kavuşacağına işarettir. Rüyasında yeni ve güzel bir mest giydiğini görmek, rüya sahibinin bakire bir kızla evleneceğine işaretle yorumlanır. Rüyasında ayakkabılarını ayağından çıkarmış olduğunu görmek, rüyayı gören kişinin evineceğine ve muradına ereceğine işarettir. Veya rüya sahibi kişi hapiste ise, hapis­ten kurtulur şeklinde yorumlanır. Rüyasında ayakkabılarını kalıba koyduğunu görmek, pek yakında bir kadınla evleneceğine işaretle yorumlanır. Rüyasında ayakkabılarını kaybedip bulamadığını görmek, üzüntü ve kederden, sıkıntılardan kurtuluşa işarettir. Danyel (A.S.)'ın Yorumu: Rüyada ayakkabı, (Mest ve benzer kundura, potin, iskarpin, çizme ve benzeri isimler verilmiştir.) görmek, kış mevsiminde hayır ve berekete, yaz mevsimin­de ise, üzüntü ve kedere işaret eder şeklinde yorumlanır. Diğer rüya tabir ve yorumcuları, mest ve ayakkabı tabir ve yorumlarında aynı görüşte değildir. Onların görüş ve yo­rumları ayrıdır. Ebu Said'il Vaiz'in Yorumu: Rüyasında ayakkabı giydiğini görmek, ticaret için bir yolculuğa çıkacağına işaret eder. Rüyasında dar bir ayakkabı giydiğini görmek, üzüntü ve sı­kıntıya veya borçlanacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında yeni bir ayakkabı giydiğini görmek, kendisine ait mallarını iyi bir şekilde koruyup muhafaza edeceğine işaret olarak yorumlanır. Bu rüyayı devlet büyükleri görse, çok büyük bir servete sahip olacağına veya büyük makam ve mevkie çıkacağına işaret olarak yorumlanır. Bazı yorumculara göre de; rüyada görülen ayakkabı özet­le şöyle tabir edilmiştir: Rüyada görülen yeşil ayakkabı, hayırlı bir ümit var olma­ya, muradına kavuşmak için tedbirli, ihtiyatlı davranaca­ğına işarettir. Rüyada görülen beyaz ayakkabı, hayırlı olacak bir yolculu­ğa, ferahlık getirecek bir harekete işaretle yorumlanır. Rüyasında kırmızı ayakkabı görmek, zararlı bir yolculuğa veya işçilerle yolculuğa çıkacağına veya memurluk isteyip de memur olamamaya bir ümit, bir bekleyiş içinde olma­ya işaret eder şeklinde yorumlanır. Sarı ayakkabı giydiğini rüyasında gören kişi, kedere düşe­ceği bir yolculuğa çıkar, yolculukta büyük sıkıntılar çeke­ceğine işarettir. Rüyasında ayakkabısını sattığını görmek, rüya sahibi kişi­nin hanımının öleceğine, zevcesinin vefatına işarettir. Rüyada görülen bol ayakkabı, ferahlık veya yolculuğa işa­retle yorumlanır. Rüyada yeni bir ayakkabı (pabuç) giydiğini görmek (ayakkabı rahatsa), huzur ve rahatlığa, bekarlar için evliliğe işarettir. Dar ayakkabı giydiğini gören, sıkıntıya düşeceğine ve borçlanacağına işaretle yorumlanır. Rüyasında ayağındaki ayakkabının eski olduğunu görmek, rüyayı gören için fakirlik, keder ve üzüntüye işarettir. Rüyasında sarı ayakkabı giydiğini görmek, kedere işarettir. Rüyasında yeşil ayakkabı görmek, hayırlı bir ümit, muradı­nın ele geçmesi, tedbirli olmaya işarettir. Ayakkabısını ters giydiğini gören, kederden kurtulup se­vince ulaşır, diye tabir olunur. Ayağındaki ayakkabının deriden bir ayakkabı olduğunu görmek, rüyayı gören kimsenin evleneceğine işarettir. Rüyada yeni bir ayakkabı giymek, kazancın artmasına ve menfaate işâret eder. Rüyada rahat ve güzel bir ayakkabı giy­mek, hayır ve berekete, güzel geçime, huzur ve dünya rahatlığına işâret eder. Rüyada rahat ve güzel bir ayakkabı giy­mek, evlenmek isteyen gençler için evliliğe işâret eder. Ayağında dar bir ayakkabı olduğunu gör­mek, gam ve kedere, sıkıntı ve zorluklara delâlet eder. Çağında deriden bir ayakkabı olduğunu görmek, rüya sahibinin evleneceğine işârettir. Rüyada ayakkabısını ters giydiğini görmek, rüya sahibinin kederden kurtulup, feraha eri­şeceğine yorulur.

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.