Rüyada Diş Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Diş Görmek Nedir? Rüyada Yeni Dişin Çıkması, Dişlerin Kendiliğinden Kırılıp Dökülmesi, Çürük Dişin Çektirilmesi Anlamı

Rüyada Diş Görmek Nedir? Rüyada Yeni Dişin Çıkması, Dişlerin Kendiliğinden Kırılıp Dökülmesi, Çürük Dişin Çektirilmesi Anlamı isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada diş görmek, alimlerce akrabalara işaret eder. Akrabaların hastalıklarına, yaşayabilecekleri sorunlara tekabül eder. 

 Rüyada diş görmek, alimler tarafından çok fazla detaylı şekilde yorumlanmıştır. Görülen dişlerin akrabalara delalet ettiği söylenir. Üst dişlerin baba tarafı akrabalarına, alt dişlerin anne tarafından akrabalara işaret ettiği yorumlanmıştır. Rüyada görülen dişlerde sorun olması, işaret edilen akrabaların başına gelebilecek talihsizliklere delalet eder.

 Rüyada Diş Görmek Nedir?

 Rüyada görülmüş dişlerin çok parlak, güzel ve bakımlı olması, rüya sahibinin hısım ve akrabalarını korumaya çalıştığı manasını taşır. Rüya sahibi rüyasında dişlerinin düştüğünü, çekildiğini görürse, her biri farklı manalar taşır.

 Rüyada diş tabirleri çok eski İslam alimlerince bile yorumlanmıştır. Eski ve yeni İslam alimleri, dişlerin doğrudan akrabalara işaret ettiğini söylerler. Ancak dişlerin sadece akrabalara değil, hayat içerisinde birtakım başka konulara da hikmet edildiği rivayet edilir.

 Rüyada Diş Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada diş görmenin anlamı, akrabalar ve bir takım olayların olacağına rivayet edilmiştir. Dişlerin temiz ve güzel olması, işlerin yolunda gitmesine hikmet edilmiştir. Temiz ve sağlıklı dişler, akrabaların sıhhatine, hikmet edilmiştir. Sağlıklı dişlerin düşmesi ise birtakım hastalıkların ortaya çıkmasına fazilet edilmiştir.

 Rüyada her türlü diş görülmesinin genel anlamı, akrabalara işaret eder. Rüya sahibinin yaşamında yaşayabileceği mutlu ve mutsuz olaylara da işaret edilmiştir. Dişlerin kötü olaylara işaret etmesi tamamen görülme biçimine göre değişir. Sağlam dişler, güzel olaylara, sağlıklı yaşama rivayet edilirken, çürük dişler tersi duruma işaret eder.

 Rüyada görülen dişlerin çekilmesi, kendiliğinden düşmesi ise ağır hastalıkların yaşanabilmesine delalet eder. Rüyada dişlerin görülme şekline göre yorumlarını yazımızın devamında detaylarıyla bulabilirsiniz. Rüyada diş görme senaryolarının tamamı bu yazıda yer alıyor. Çürük diş görmenin manası, diş doktoruna gitmek, diş fırçalamak gibi her ayrıntıyı ayrı ayrı değerlendirmeye çalışacağız.

 Rüyada Diş Görme Neye İşarettir?

 Rüyada diş görmenin neye işaret ettiği merak konusudur. Bizler burada rüyada diş görülmesinin neye işaret ettiğini tabircilerin yorumlarına göre aktarmaya çalışacağız. Rüyada diş görmek en başta, baba veya anne baba tarafından akrabalara işaret eder. Üst dişler baba tarafını simgelerken, alt dişler anne tarafından akrabaları işaret eder.

 Üst dişlerin çürük iken iyileşmesi, bir baba tarafı akrabanın hastalığına şifa bulmasına işaret eder. Alt dişlerde görülen çürük ve sağlam dişlerde anne tarafından akrabanın iyileşmesine veya hastalanmasına işaret eder. Rüyada diş görmek iyi mi kötü mü üzerinden merak ediyorsanız, durumu şöyle açıklayabiliriz.

 Esasında diş görmek iki yöne de yorumlandığı için duruma göre iyi veya kötü denilebilir. Yani dişin durumu, çürük olması gibi durumlar rüyanın iyiye veya kötüye işaret ettiğini belirlerler. Aynı zamanda rüyada dişçiye gitmek ya da diş fırçalamak gibi farklı durumlar da tabirciler tarafından uzunca değerlendirilmeye alınmıştır.

 Rüyada Diş Görmek

 Rüyada diş görmenin faziletlerini geniş kapsamlı yukarıda anlatmaya çalıştık. Dişleri görmenin tam olarak neye işaret ettiğini belirttik. Rüyada görülen dişlerin tamamen duruma göre yorumlandığını anlamış olduk bu sayede.

 Rüyada diş görmek, şuna işaret eder, demek yanlıştır. Bunun belirlenmesi için rüyada dişin görülmesinin tamamen net olması gerekir. Net olmadığında diş görmenin neye işaret ettiğini söylemek pek mümkün olmayacaktır. Rüyada görülen dişin durumu, acı çekilip çekilmediği, kişinin rüyadaki ruh hali rüyada diş görmenin öbür hikmetleri arasında yer alır.

 Rüyada Diş Çektirmek

 Rüyada diş çektirmenin fazileti iki şekildedir. Rüya sahibi eğer çürük bir dişini çektiriyorsa bu onun beladan kurtulacağına rivayet edilmiştir. Çürük düşünü çeken kimse, rahata kavuşacak, hastalıklar varsa onlardan kurtulacaktır. Sadece kişi değil, ailesinin de hastalıklardan kurtulabileceğine rivayet edilmiştir.

 Ancak rüyada çürük olmayan, sağlıklı bir diş çekmek, kötüye delalet edilmiştir. Rüyada sağlıklı bir diş çektiğini görmek, para kaybetmeye ve zararlı yollara hikmet edilir. Rüyasında sağlıklı bir dişinin çekildiğini gören kimseni, daha dikkat etmesi gerektiği tavsiye edilir. Rüya sahibinin akrabalarının başına gelebilecek bir belaya tekabül edebilir.

 Rüyada birisinin zorla çürük dişini çektiğini gören kimse, maneviyata yönelmelidir. Maneviyatını güçlendirmediği takdirde, kapıların tek tek yüzüne kapandığına hikmet edilmiştir. Rüyada diş çektirmenin hikmetleri bu şekilde rivayet edilmektedir.

 Rüyada Çürük Diş Görmek

 Rüyada çürük diş görmenin hikmeti delaleti şöyledir. Alimler çürük diş görmenin iki anlama işaret ettiğini belirlemişlerdir. Kimileri rüyada çürük diş görmenin hayırlı işlere, kimisi ise şer dolu bir geleceğe işaret ettiğini belirtmişlerdir. Rüyada çürük diş gören kimsenin başına bazı sorunlar gelebilir. Parasal anlamda bazı kayıpları olabilir.

 Ticaret yapıyorsa, zarar etmeye başlayabilir. İşi varsa buradan ayrılmak zorunda kalabilir. Uzun bir süre işsiz kalabilir. Rüyada çürük görmenin hayırlı tarafı ise onun çekilmesi üzerinedir. Görülen çürük diş çekiliyorsa, o zaman rüyanın hayra alamet ettiği belirtilir.

 Kişinin bazı hastalıklarına deva bulacağı belirtilir. Rüyada çürük diş görmenin ayrıntılı pek çok fazileti vardır. Çürük dişler, yine düşkün akrabalara hikmet edilmiştir. Yakın akrabalardan birtakım kimselerin sıkıntılı günler geçirmesi söz konusudur.

 Rüyada Diş Doktoruna (Dişçiye) Gitmek

 Rüyada dişçiye, yani diş doktoruna girmenin pek çok hikmeti vardır. Kimi İslam alimleri, rüyada dişçiye gitmenin, hastalığa şifa aranmasına işaret ettiğini söylerler. Kişi veya yakın akrabalarından birisinin hastalanması üzerine, bunun için yollara düşebileceğine hikmet edilmiştir. Rüyada diş doktoruna gitmenin başka hikmeti ise hayatta olumlu şeylerle karşılaşılacağına rivayet edilir.

 Rüya sahibinin, kendi erkanına söz geçiremeyeceği manasını taşır. Kişi evliyse çocukları ona karşı çıkabilir. Bir başka eş, dost, akrabaların kendisine ihaneti söz konusu olabilir. Rüyada diş doktorunun genel olarak şifa kaynaklı olduğu için güzele rivayet edildiği söylenebilir.

 Rüyada Dişin Kendiliğinden Düşmesi

 Rüyada dişin kendiliğinden düşmesi, ağır hastalık habercisi olabilir. Bunun yanında tabirciler bunun bir uyarı olabileceği üzerine de durmuşlardır. Alimler rüyasında dişinin düştüğünü gören kimsenin, hikmetinin pek parlak olmadığını işaret ederler. Dişin kendiliğinden düşmesi ortaya çıkacak ağır hastalığa rivayet edilir.

 Hastalığın kişide veya başkasına olması üzerinde ise yorum yapılmamıştır. Rüyada dişin kendiliğinden kırılarak düştüğünü görmek, hapis hayatına rivayet edilmiştir. Rüyasında dişinin kendiliğinden düşen kimsenin, kalkar kalkmaz, sadakalarını çoğaltması gerektiği üzerine yorumlar yapılmıştır. Şifa dağıtanın Allah olduğu, ancak ondan istenmesi gerektiğinin habercisidir. Dişinin kendiliğinden düştüğünü gören kimselerin, doktora gitmesi gerektiği haber verilmiştir.

 Rüyada Diş Fırçalamak

 Rüyada diş fırçalamak, akrabaları korumaya, onları gözetmeye çalışmaya rivayet edilir. Rüya sahibinin dişlerini fırçaladığını görmesi, hasta veya maddi geliri düşük bir akrabasını korumaya alacağını gösterir. Rüya sahibinin durumu iyiyse, akrabalarını muhakkak kontrol etmesi gerektiği söylenir. Çünkü tabirciler, esasında bunun bir adak olabileceğine de işaret ederler.

 Yani rüya sahibine verilmiş görev olduğuna hikmet edilmiştir. Rüya sahibinin mutlaka akrabalarını araştırması ve sıkıntı çeken kişileri bularak, maddi ve manevi destek vermesi tavsiye edilmiştir. Rüya sahibinin herhangi bir şey yapmaması, sorunların daha fazla büyümesine neden olabilir. Yine rüyayı gören kimsenin, iyi bir durumu kötüye çevirmesine işaret edilir. Rüyada diş fırçalamanın hikmeti faziletleri böyledir.

 Rüyada Dişin Kırılması

 Rüyada dişin kırılması, gönül kırmaya, parasız kalmaya yorumlanmıştır. Dişinin kırıldığını görenler, hayatlarında iyi kalpli insanlara birtakım zararlar verebilirler. Bu zararlar maddi değil, gönül kırması şeklinde olabilir.

 Rüya sahibi yakın zaman da birinin gönlünü kırmış olabilir veya kırabilir. Kişinin o kişiden özür dilemesi gerektiği tavsiye niteliğinde hikmet edilir. Rüyada dişin kırılmasının aynı zamanda parasız kalmaya işaret ettiği söylenir. Rüya sahibinin bir yolculuğa çıkacağı ve bu yolculuğuna aşırı şekilde parasız kalacağı söylenmektedir.

 Rüyasında başkasının dişinin kırıldığını gören kimsenin gönlünü yakın zamanda başkalarına kaptıracağına yorumlanır. Kendi dişinin bir başkasının kırdığını gören kişi, hikmet sahibi, ilim irfan bilen kişilerle tanışmasına tabir edilmiştir. Ancak bu tanışmanın rüyayı gören kimse için pek takdir edilecek şekilde geçmeyeceğine yorumlar yapılmıştır.

 Rüyada Yeni Bir Diş Çıkması

 Rüyada yeni bir dişin çıkmasını gören kimse için aslında asılsız birkaç yorum yapılmıştır. Kimi insanlar, bilip bilmeden rüyada diş çıkardığını gören kimsenin öleceğine işaret ettiğini söylemişlerdir. Rüyada diş çıkarmak esasında çok güzel bir duruma işaret edilir.

 Kişinin çocukluğuna çok fazla düşkün kaldığının göstergesidir. Çocukluğuna duyduğu özlemin bir habercisi şeklindedir. Rüyasında yeni bir dişin çıktığını gören kişinin çocuklarına çok düşkün olduğu da haber verilmiştir.

 Rüya sahibinin çocukları varsa, onlara aşırı şekilde düşkün olduğuna hikmet edilmiştir. Rüyada çocuklarının diş çıkardığını gören kimsenin, güzel günler yaşayacağına rivayet edildiği söylenir.

 Rüyada Eski Dişlerin Dökülmesi

 Rüyada eski dişlerin düştüğünü görmek, ilim sahibi olmaktan vazgeçilmesine yorumlanır. Kişinin ilim sahibi olmak istediğine ama sonradan bu fikirden vazgeçtiğine hikmet edilmiştir. Alimler, kişinin ilim sahibi olmak istediğinin güzel olduğunun, bu fikrinin peşinden gidilmesi durumunda, kişinin başarılı olacağına işaret ederler.

 İslam alimleri, Allah'ın en güzel şeyin ilim olduğunu söylediğini, belirtmişlerdir. Eski düşler, eski bazı hastalıklarında haber verenidir. Kişinin eski dişlerinin döküldüğünü görmesinin, psikolojik rahatsızlıklardan kurtulmasına işaret ettiği de aktarılmıştır.

 Ama bazı alimler eski dişlerin döküldüğünü gören kimsenin, evvela kendisinin iş konusunda çok önemli yerlere geleceğini belirtmişlerdir. Kişi kendi işlerinde başarılı olacak, memursa burada çok üst rütbelere yükselecektir. İlim sahibi olmanın hikmetlerini de alimler bu şekilde tanımlamışlardır.

 Rüyada Diş Sallanması

 Rüyada diş sallanması evvela hakikate yorumlanır. Rüya sahibinin kısa zamanda bazı hakikatlerle tanışacağı, buna hazır olması gerektiğine yorumlar yapılmıştır. Görülecek bu hakikatin nereden, nasıl ve tam olarak ne zaman geleceği bilinmez. Hakikatin ne şekilde olacağı da tahmin edilemez. Sadece kişinin kalp gözünün açılmasına vesile olacaktır.

 Rüyada diş sallanması, mal kaybından çok fazla korkulduğuna işaret eder. Sallanan dişlerin düştüğünü görmek ise malların kaybedilme korkusunun gerçekleşeceğine rivayet edilir. Rüyada diş sallanması esasında iki ayrı biçimde yorumlanmıştır. Rüyasında dişlerin sallanması, kişiye göre değişir.

 Kendi dişinin sallandığını gören kimseler için tabir farklı iken, başkalarının dişlerinin sallanması farklıdır. Rüyada diş sallamanın aşırı yorgunluğa işaret ettiği de söylenmektedir. Rüya sahibinin kafasını dinleyebileceği bir yolculuğa çıkması gerektiği tavsiye edilmiştir.

 Rüyada Kendi Dişini Çekmek

 Rüyada kendi dişinin çekmenin hikmeti, bir takım zorlukların yaşanabileceğine rivayet edilir. Özellikle kişinin yaşamında yalnız kalacağına hikmet edilmiştir. Rüya sahibinin yalnız kaldığında kimseden destek alamayacağına işaret edilmiştir. Rüyada kendi dişini görmenin bir diğer hikmeti, başkalarıyla geçimsizlikler yaşanmasına mana edilir.

 Rüyadaki kişinin başkalarıyla sorunlarının olacağına, bu sorunlardan kurtulmasının kolay olmayacağına hikmet edilmiştir. Rüyada diş çekmenin bir diğer yorumlar şunlar üzerinedir. Rüya sahibi kendi çürük dişini çekiyorsa, bazı sorunların atlatılacağı manasına gelir.

 Rüya sahibinin çürük olmayan, sağlıklı dişlerini çekmesi ise talihsizliklere delalet eder. Hastalıkların yaşanmasına ve o hastalıklara çözüm bulunamamasına rivayet edilir. Rüyada dişini çeken kimsenin rüyadan sonra sadaka vermesi uygun görülür.

 Rüyada Yeni Altın Diş Yaptırmak

 Rüyada altın görmenin kendisi uygunluk ve zenginliğe delalet eder. Ama rüyasında yeni altın diş yaptırmanın manası zengin olmaya yorumlanmaz. Alimler rüyayı gören kimsenin zenginliğe çok aşırı düşkün olduğu, bu düşkünlüğü yüzünden ailesini kaybedeceği söylenir. Kişinin mal, para ve mevkide gözü olduğu da bir diğer hikmetidir.

 Rüyada yeni altın diş yaptırdığını gören kimselere alimler, dikkat etmeleri gerektiği söylenir. Alimler rüya sahibinin dikkatle davranması gerektiğini, ahiretini tehlikeye atacak dünyevi işlere girmemesi gerektiğini söylerler. Rüyada altın diş yaptırmanın hikmeti böyledir. Bazı alimler, rüyasında altın diş yaptırdığını görenlerin, daha sonrasında görevlerini mutlaka yerine getirmeleri gerektiğini bildirmişlerdir.

 Rüyada Diş Ağrısı Çekmek

 Rüyada diş ağrısı çekmenin tam 4 hikmeti vardır. Diş ağrısı çekmenin ilk hikmeti, maddi anlamda düşkünlüğe rivayet edilir. Rüya sahibinin maddi yoksulluk çekeceği, anlamsız şekilde malını kaybedeceğine yorumlanır. İkinci hikmeti, mevkilerinin düşeceğine işaret eder. Rüya sahibi eğer bir memuriyetle uğraşıyor ve üst rütbeli ise bunların elinden alınacağına işaret edilir.

 Üçüncü hikmet ise zorunlu bir göreve gidilmesine delalet eder. İslam alimleri üçüncü hikmetin, kişinin askere gideceğine işaret ettiğini belirtirler. Yani diş ağrısı çekecek olan kimsenin zorunlu bir görevi olacaktır. Bu sadece asker olma anlamında değildir. Örneğin, doktor veya öğretmen olan kimsenin, zorunlu bir görev için çağrılacağı üzerinde yorumlar yapılmıştır.

 Dördüncü hikmet, alın teriyle kazanılan paranın, çok faydalı bir iş için harcanacağına yorumlanmıştır. Rüya sahibi alın terini biriyle paylaşacak veya hayırlı işte kullanacaktır. İslam alimleri, harcanan paranın katlarıyla kişiye hayırlı yollardan geri döneceğini belirtmişlerdir.

 Rüyada Diş Kanaması

 Rüyada diş kanaması esasta, zora, bitkinliğe, yorgunluğa, malların devrine rivayet edilmiş. Şöyle açıklamamız daha anlaşılır olabilir. Rüyasında diş kanaması görenler, bitkin bir yaşama hazırlıklı olmalıdır. Bu bitkinliğin bir işle çok fazla uğraşılması sonucunda ortaya çıkacağına hikmetler edilmiştir.

 Kişinin kendisinin dişlerinin kanadığının görmesinin, mallarını devretmesine rivayet edildiği söylenir. Önemli ölçüde kişi ihtiyaçlara gebe kalacak ve bu mallarını satmak durumuna kalabilecektir. Rüyada dişlerin kanamasının çıkılacak çok uzun bir yolculuk manasına geldiği de belirtilir.

 Uzun bir yolculukta kişinin bazı sıkıntılar çekmesinin mümkün olacağına da delalet edilir. Rüyada diş kanaması olan kişinin etrafındaki kişilere dikkat etmesi gerektiği yorumlanır.

 Rüyada Takma Diş Görmek

 Rüyada takma diş görmek, esasında orijinal olmayan bir hayatın yaşandığına hikmet edilir. Rüyasında takma dişler gören kimsenin başkalarını taklit etme huyları olduğuna rivayet edilir. Alimler kişinin bu huylarını terk etmesinin gerektiğine, kendisi olması gerektiği üzerinde dururlar.

 Kişinin kendisi gibi olmamasının ona hayatında çok şey kaybettireceği hakkında bazı anlamlı yorumlar yapılmıştır. Rüyada takma diş gören kimsenin evvela zamanını boşa harcamaması, kendisi olmaya çalışması tavsiye edilir. Rüyada takma diş taktığını gören kimsenin ölümünden çok korktuğu, bunun nedeninin bilgisizlik olduğu söylenir.

 Alimler rüyasında takma dişi herhangi şekilde gören kimsenin dikkatini çoğaltmasını temenni etmişlerdir. Rüya sahibinin zarar görmemesi için çok dikkatli olması gerektiği vurgulanmıştır.

 Rüyada diş görmenin hikmetleri bu şekildedir. Bahsini ettiğimiz tüm rüyaların tabirleri alimler tarafından daha detaylı şekilde açıklanmıştır. Detayları için rüya tabirleri kitaplarını alarak okumaya başlayabilirsiniz.



Farklı bir rüya yorumcusuna göre;
Rüyada dişin dökülmesini görmek, üzün ömre işarettir, üst dişlerin düşmesi mal ve kazanca, kucağına düştü ise erkek ev­lat sahibi olmaya, yere düşmesi musibete, hastalığa ve ölüme işaret sayılır. Bir kimse rüyasında dökülmüş dişlerinin tekrar aynı şekil­de yerine geldiğini veya gelmiş olduğunu görse, onun bu rüyası, akrabasından kendisine (rüya sahibine) dargınlığı ve küskünlüğü olanların barışacaklarına, dargınlık ve küs­künlüklerinin ortadan kalkacağına ve yeniden eski akra­balık sevgisinin oluşacağına işarettir şeklinde tabir edilir. Dişler ağrımadan birbiri ardınca dökülüp düşse, kabul edilmeyecek amellere, hüzün ve kedere işâret eder. Eğer ağrıyarak düşseler, o şahsın evinde bulunan bazı şeyin gitmesine ve elden çıkmasına işârettir.  Diş etlerini görmek, çocuklarının fazla olacağına, diş ömre, evlada, akrabaya ve mala, hayvana işaret olarak yorumlanır. Diş sallanması hastalığa işarettir Dişi çıkarmak mala, eğer çıkarılan diş kaybolursa ayrılık veya ölü­me işarettir. Kirli veya siyah diş kötü iş görmeye işaret eder. Azı dişi baba, ana,erkek evlada işarettir. Dişin çıkması akrabadan biri­nin ölümüne, dişin ağrıması akrabadan birinin zarara uğrayacağı­na, dişi çıkıp yerinin ağrıması uzak bir akrabanın öleceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyada dişçi görmek, üzüntü bir anınızda dost bir elin sizi teselli edeceğine işarettir. Dişinizi çektirdiğinizi gör­mek, bir ölüm haberi alacağınıza işaret eder. Dişlerinin çeşitli şekilde uzadığını görmek, ailesi ile münâkaşa etmeye, onlarla geçineme­meye işâret eder. Rüyada dişlerin uzadığını ve büyüdüğünü görmek, evinde meydana gelecek münâkaşaya işârettir. Rüyada görülen bütün dişler veya dişlerin tümü ve hepsi, aile fertlerine, akrabalara işaretle yorumlanır, yani kişinin bü­tün dişleri tüm aile efradını ve yakın akrabalarını temsil ile yorumlanır. Rüyada görülen dişler, insanın ev halkıdır. Rüyada dişlerden birisinin oynadığını görmek, hastalıktır, bir hastalığa işaret olarak tabir olunur. Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu: Rüyada diş görmek, altı ci­hete işaretle yorumlanır: Akrabalar ve aile fertlerine işaretle, Mal ve mülke işaretle, Fayda ve menfaate işaretle, Gam, keder ve üzüntüye işaretle, Akrabalardan uzaklaşmaya işaretle, Zarar, ziyan ve hasara işaretle yorumlanır. Cabir-il Mağribi'nin yorumu: Rüyasında ağrıyan bir dişine ilaç koyduğunu veya o dişini çektirdiğini gören kimsenin bu rüyası, onun, bir hayır ve menfaat elde edeceğine ve rüya sahibinin içinde bulunduğu gam, keder ve üzüntü­den, sıkıntıdan kurtulacağına işarettir şeklinde tabir edilir. Halid-i İsfahani'nin yorumu: Rüyasında ağzında bir tek di­şi kaldığını gören kimsenin bu rüyası, o'nun (rüyayı görenin) bir senelik ömrü kaldığına, bir seneye kadar vefat edeceği­ne (öleceğine) işaret olarak tabir olunur demiştir. İsfahani, rüyada görülen ağızdaki bulunan her bir diş, bir senelik hayatı ve rüya sahibi kişinin bir yıllık ömrüne işaret eder şeklinde yorumlanır demiştir. Rüyada görülen on adetten fazla (on dişten sonraki) olan dişlerin her biri iki senelik bir ömre işarettir şeklinde yorum getirmiştir İsfahani. El Vaiz Ebu Said'in yorumu: Bir kimse alem-i manamda (uyku aleminde, rüyada) dişlerinin madenden veya ağaç cinsi odun ve tahtadan olduğunu görse, bu rüyası onun (rüya sahibinin) vefatına (ölümüne), onun öleceğine işarettir şeklinde tabir edilir. Rüyasında ağzında hiç diş olmadığını ve sonradan dişleri­nin oluştuğunu görmek, üç cihete işaretle yorumlanır: İşlerinin tebeddülü ve değişmesine işaretle, Uzun bir yaşama, ömrünün uzunluğuna, İşlerini güzel ve yerinde idare etmeye işaretle, tabir edip yorumlamıştır Ebu Said. İbn-i Kesir'in yorumu: Rüyada dişleri­nin küçük olduğunu görmek, iyilik ve güzelliğe işaret oldu­ğu gibi, dişlerinin büyük olduğunu görmek de, müjde ve sevince işaret olarak tabir edilmiş ve yorumlanmıştır. Salimi'nin yorumu: Bir kimse rüyasında dişlerinden biri­nin kendi kucağına veya elbisesinin eteğine veyahut ken­di eline düştüğünü görse, bu rüyası iki cihetle tabir edilir: Hamile kadının doğum yapmasına işaretle, İstifade edeceği, faydalanacağı bir mala kavuşmaya işaret­le tabir edilir. Bu rüyaya göre, eğer rüya sahibinin evinde hamile olan hanımı veya aile ferdi varsa, onun doğumu suhuletle (kolay) ve selametle gerçekleşeceğine işaret ola­rak yorumlanır. Mal elde etmek, mal kazanmak ile, Neslinin, zürriyetinin çokluğu (artacağına) işaretle, Akrabasının bir araya toplanacağı bir mekana işaretle, Borcunu veya borçlarını ödeyeceğine, borçtan kurtulmaya işaretle, Yeni bir hamle ile önceden kaybettiği mallarını tekrar geri almaya veya yeniden kazanıp eski malı kadar mal, servet edinmeye işaretle, Müddet-i hayatı (ömrünün) otuz iki sene olmasına işaretle, Para cezası ve ödeyerek borç ve sorumluluktan, sıkıntıdan kurtulmaya işaretle, Bir takım (Nafaka, binlerini besleme gibi) harcamalar yüzün­den malının azalmasına işaretle, Çalışmalarından ve kazanmalarından kendisi değil de başkalarının faydalanmasına, yararlanmasına işaretle. Vefat eden evlat ve akrabalarının yerine yenilerin doğa­cağına işaretle tabir edilip yorumlanmıştır. İbn-i Sirin'in yorumu: Bir kimse rüyasında bir dişinin düş­tüğünü ve o dişini düştüğü yerde bulmuş olduğunu görse, bu rüya, rüyayı gören kişinin, vefat eden evladının yerine yeni bir çocuğunun dünyaya geleceğine işarettir. Eğer rü­yayı gören kişi, düşen dişini arayıp da bulamamış ise, gör­düğü rüyanın tabiri, akrabasından birinin vefat edeceğine (öleceğine) işaret olarak yorumlanır. Bir kimse, rüyasında tüm dişlerinin çifte olduğunu görse, rüya sahibi akrabasından hayır ve menfaat göreceğine işarettir. Bazı yorumculara göre: Rüyada herhangi bir dişinin yanında fazla bir dişin çıkmış olduğunu görmek, o dişin temsil ettiği, nispet olunduğu ak­rabadan hayır ve menfaat göreceğine işaretle yorumlanır. Bir kişi rüyasında dişleri arasında açıklık ve seyreklik görse, iyi sayılmaz. Bu rüya, rüyayı görenin ev halkında veya ak­rabalarında veyahut aralarında sevilmeyen ve ayıp sayılan bir halin ortaya çıkacağına işaret eder şeklinde yorumla­nır. Bazı yorumcular ise, rüya da dişlerin aralarının seyrek ve ayrık olduğunu görmenin, iyi sayıldığını ve halk arasın­da bunun makbul ve sevilmeye, rüya sahibi kendi evi ko­nusunda iyi söylenmiş övgüler duyacağına işaret eder şeklinde yorumlanmıştır. Âlem-i mana (uyku)'da dişlerinin bozuk ve sallanır bir du­rumda olduğunu görmek, zafiyet (zayıflık) ve yorgunluğa işarettir şeklinde yorumlanır. Rüya aleminde dişlerin temiz ve güzel olduğunu görmek, üzüntüden, kederden ve sıkıntıdan kurtulmaya, huzura ermeye ve gönül rahatlığına kavuşmaya cömertliğe, se­vimli görülmeye işaret olarak yorumlanır. Rüyasında eliyle dişi tutup çıkardığını görmek, rüyayı gören kişinin, akrabalarına karşı iyiliği ve yardımını keseceğine veyahut onlara çok zorluklar karşısında yardım elini uza­tabileceğine işaret olarak yorumlanır. İmam-ı Nablusi'nin yorumu: Bir kimse rüyasında ön dişle­rinin biraz daha uzun, güzel ve beyaz olduğunu görse, bu rüyası, onun, babasının ve amcasının mal yönünden ve dünyaca şöhretleri bakımından çok güçleneceklerine işa­rettir şeklinde tabir olunur.

Camdan ve Ağaçtan Diş Görmek

Rüyasında dişlerinin camdan veya ağaçtan olduğunu görmek, iyi değildir. Bu rüya, rüyayı gören kişinin lüzumsuz lafları yüzünden kedere ve sıkıntıya düşeceğine ve kendisini yıkacak bir ölümle karşılaşacağı­na işarettir şeklinde yorumlanır. Dişlerinin camdan veya ağaçtan olduğunu görmek, rüya sahibi için üzüntü ve kedere işâret eder. Odun, taş vs'den yapılmış diş, faydasız akraba ve boş gayretlere işârettir.

Gümüş Diş Görmek

Kişinin rüyada dişlerinin gümüşten olduğu­nu görmesi, eline mal geçeceğine ve bu malından dolayı kendisine söylenecek bir söz sebebiyle rüya sahibi, bir za­rara ve hasara uğrayacağına işaret olarak yorumlanır. Dişinin gümüşten olduğunu görmek, asa­let ve güzel ahlâka işârettir. Bazen de gümüş diş, malı hakkında söyle­necek bir sözden dolayı rüya sahibinin uğra­yacağı zarara işârettir.

 Altın Diş Görmek

Halktan bir kimsenin, rüyasında dişlerinin altın­dan yapılmış olduğunu görmesi, evinde çıkacak bir yangı­na veya sarılık hastalığına yakalanacağına işaret olarak yorumlanır. Bu rüya, hitabet ehli kişiler için, ilme ve gü­zelliğe işarettir. Rüyada görülen altın diş, kadın için kız çocuğuna yahut mutluluğa işârettir. Rüyada dişinin altından olduğunu görmek, hatip ve edipler için hayır ve menfaate işâret eder. Halk için ise, evlerinde meydana gelecek yangına veya sarılık hastalığına yakalanmaya işârettir Rüyasında dişlerini diliyle çıkartıp attığını görmek, rüya sa­hibi hakkında söylenecek bir söz sebebiyle ailesinde işle­rin bozulacağına ve karışacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında köpek dişinin yarıldığını görmek, rüya sahibi ki­şinin oğlunun vefatına (ölümüne) işaret olarak yorumlanır. Bir kimse rüyasında dişlerinin sararmış ve siyahlaşmış ol­duğunu görse, bu rüya, rüya sahibi kişinin aile halkının ya­pacakları bazı çirkin hareketlerinin ortaya çıkacağına ve bunda da rüya sahibinin utanacağına ve yüzünün kızara­cağına işarettir şeklinde yorumlanır. Rüyasında dişlerini kurcaladığını görmek, rüya sahibinin eline haram bir mal geleceğine veya haram kazanacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında tırnağı ile dişlerini kurcaladığını görmek, rüya sahibinin, aile fertlerini rahatsız edecek çirkin ve kötü hareketlerde bulunacağına veya bulunduğuna işaret eder. Rüyasında dişlerinin kamaştığını veya uyuştuğunu görmek, rüya sahibinin aile efradında, ev halkının fertlerinde bir kusur, bir ayıp ortaya çıkacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyada görülen dişler, kişinin ev halkına ve akrabalarına işâret eder. Ön iki dişlerin yanlarındaki sivri dişler, rüya sahibinin amcasına veya hala kızına işârettir. Bunları takip eden diğer sivri dişler, rüya sahi­binin ailesinin büyüğü ve heryönüyle kendisi­ne itimat edilen başkanı veya onun yerine ge­çecek bir kimseye işârettir. Bir kimsenin rüyada azı dişlerini görmesi, kavmin büyükleri ve hayırlıları ile tabir olunur; çünkü ağızdaki dişlerin en büyükleri azı dişle­ridir. Ön azı dişler, dayı ve dayı oğullan veya öğüt vermede onların yerine geçen kimselere işârettir. Arka azı dişler, rüya sahibinin dede­leri ve kendileriyle iftihar edilen küçük erkek çocuklarına işârettir. Arka azı dişler, rüya sahibinin aile halkın­dan uzak akrabalarına ve büyükannelerine işârettir. Köpek dişleri, rüyayı görenin amca oğulla­rına veya amca oğulları gibi iki dostuna işârettir. Köpek dişlerinin yanındaki diş, rüya sahibi­nin ailesi arasında heryönüyle kendisine itimat edilen ve onun üstünde başka bir kimse bu­lunmayan kimseye işârettir. Köpek dişinin fazlalığı, sahibinin çok akıllı olduğuna işârettir. Rüyada görülen diş, ecelin sona ermesine ve ezelde takdir edilen ömre işâret eder. Dişlerin hepsi, aileye, kabileye, kız ve er­kek evlada işârettir. Bazı kere de rüyada görülen dişler, mala, binilecek hayvana, hayvanlara, kiraya verilen eve ve tarlaya, hububata, ölüm ve hayata, ayrılığa ve birleşmeye işârettir. Dişler, emanet ve gizli şeylere de işâret eder. Rüyada dişlerin küçüklüğü, güzellik ile; büyüklüğü de müjde ve beşaret ile tabir olunur. Yine rüyada diş görmek, akraba ve ehl-i beyt, mal, menfaat, gam ve keder, akrabadan ayrılık, zarar ve hasar ile tabir olunur. Bazen diş görmek, yıllara ve Efendimiz'in (s.a.s.) güzel söz ve davranışlarına işâret eder. Bazı kere de rüyada diş görmek, insanın tedbirli olmasına ve gizli işlere işâret eder. Dişlerde görülen çürüme, düşme yahut kırılma, dişin temsil ettiği yakının başına gele­cek sıkıntı, hastalık, uzağa gitme yahut vefatı­na; bu dişlerde görülen güzellik, temsil ettiği akrabanın durumunun iyiliğine veya onu mut­lu edecek bir duruma işârettir. Rüyada görülen diş ağrısı, aile bireyleri yahut akrabadan gelecek sıkıntıya işârettir. Ağrıyan dişe ilaç sürmek yahut onu çektir­mek, gam ve kederden kurtulmaya işârettir.. Dişlerinin gedik olduğunu görmek, borcu­nu azar azar ödeyeceğine işârettir. Fazla diş, akrabadan görülecek iyiliğe işârettir. Rüyada dişlerinin aralıklı olduğunu gör­mek, aile halkının dağılmasına, aralarında fe­sat çıkmasına veya malının noksanlığına işârettir. Dişlerde görülen düzensizlik, ev halkında­ki uyumsuzluğa işârettir. Rüyada dişlerinin arasından et çıkardığını görmek, bir milletin gıybetini yapmaya ve di­liyle onlara eziyet vermeye işârettir. Dişlerden birinin rüyada oynaması hasta­lıktır. Rüyada bütün dişlerinin oynadığını gören kimsenin aile halkı arasında münâkaşa çıkar. Rüyada dişlerini çıkardığını gören şahıs, zorla malını sarf eder veya ödemesi gereken bir şeyi öder. Bir kimsenin rüyada dili ile dişlerini kökün­den kopardığını görmesi, söylenen fenâ bir sözden dolayı aile halkının işlerinin bozulma­sına işâret eder. Rüyada dişlerinin çürümüş olduğunu gör­mek, aile durumunun zayıflığına işârettir. Kişinin rüyada dişlerinde siyahlık veya nok­sanlık,yahut kırık bulunduğunu görmesi,yakı­nında meydana gelecek üzüntü ve kedere işârettir. Dişlerini sararmış ve siyahlaşmış gören kimsenin, aile halkının yapacakları bazı çirkin hareketlerden dolayı meydana gelecek bir ayıptan dolayı rüya sahibinin yüzü kızarır. Dişlerinde pis ve kötü bir koku olduğunu gören kimsenin, ailesinin kötü isimle anılması­na ve sünnete uymamaya işârettir. Dişlerinin parlak olduğunu ve güzel koktu­ğunu görmesi de, güzel övgüye, sünnete uyarak mutlu yaşamaya işârettir. Rüyada dişlerin sarılığını gidermek, dişle­rinden meydana gelecek üzüntü ve kederi defetmek için mal sarf etmeye işârettir. Rüyada dişi kökünden çekip koparmak, akrabaları ziyaret etmemeğe; diş çıkarılırken çıkan kan da, hısım ve akrabayı ziyaret etme­meden dolayı meydana gelecek günaha; cep ve avuç içinde görülen dişler de, kız kardeşe ve evlâdın çokluğuna işârettir. Hiçbir müdahale yapmadan bir dişinin düştüğünü ve eline aldığını yahut bir bez par­çasına sararak muhafaza ettiğini gören kimse­nin yanında hamile kadın varsa bir çocuğu olur. Eğer hamile kadın yoksa, bozuştuğu er­kek kardeşjyle veya bir yakınıyla barışır. Borçlu olan şahsın rüyada dişlerinin düş­mesi, o kimsenin borcunu ödemesine işârettir. Dişlerinden birkaç dişinin düştüğünü gö­ren kimse, alacaklılarının birkaçının borcunu öder. Bir kimsenin rüyada ağrımakta olan dişine ilaç yaptığını veya çektirdiğini görmesi, hayır ve menfaate, keder ve gamdan kurtulmağa işâret eder. Bir kimse rüyada bir dişinin düştüğünü ve onu düştüğü yerde bulduğunu görse, eğer çocuğu vefat etti ise, onun yerine bir evladı dünyaya gelir. Düşen dişi arayıp bulamazsa, bu rüya, akrabadan birisi için üzüntü ve kede­re işâret eder. Rüyada düşen yahut çıkan dişi gömmek ya­hut bir şeye sararak saklamak, akrabadan yahut aile fertlerinden gelecek iyiliğe işâret eder. Bazen rüyada dişleri çıkarmak, rüyayı göre­nin ömrünün akranlarından uzun olmasına işârettir. Bazen de rüyada dişleri çıkarmak, ticaret ve ziraatla bulunan kimsenin kazanç ve fayda­sının çokluğuna işâret eder. Bazı kere de rüyada dişleri çıkarmak, rüya sahibinin çocuğunun olmamasına işârettir. Yine rüyada dişleri çıkarmak, zengin iken fakir olmaya, ileride fayda görmek için biriktir­diği malının bozulmasıyla zarar ve ziyana uğ­ramasına işârettir. Dişlerini kendi eliyle çıkardığını gören kim­se, malını kötü bir şekilde tasarruf eder ve ailesiyle meşru olmayan bir şekilde muaşerette bulunuryahut pişman olacağı kötü bir iş işler. Uyanıklıkta ağrıyan bir dişinin rüyada çık­ması, kendisine eziyet veren kimseyi idare et­mesine ve onun ezasından kurtulmasına işâret eder. Bazen de uyanıklıkta ağrıyan bir dişinin rüyada çıkması, alacaklısının peşinde gezme­sinden, rüya sahibinin kurtulmasına işârettir. Rüyada çıkardığı dişin yenilenmesi, müka­fata, zarardan sonra kazanca işârettir. Rüyada dişlerinin yerinde altın ve gümüş­ten dişler çıksa, bu rüya bazen mala erişecek afet ve belaya yahut kendisine arız olacak hastalıktan dolayı dişlerinden birisinin bağ­lanmasına işârettir. Bir kimsenin, kendisinde fazla bir göz, burun, kulak, diş görmesi, göz, burun, kulak ve dişinden birisini kaybetmesine yahut onla­rın şer'an kıymetlerine işârettir. Bazen de diş, uyuklamaya, sünnet-i seniyyeye işârettir. Bundan dolayı bir kimse rüyada kendisini uyukluyor görse, o kimsede unut­kanlık başlar. Yahut uyur ya da uyuklamak gelir yahut da mübarek bir seneyi karşılar veya gü­zel olan bir olaya da sünnet-i seniyyeye uyar ve onun yolunda gider. Rüyada dişlerini misvakla temizlediğini görmek, borç ödemeye ve sünnete tâbi olma­ya işâret eder. Bir kimse rüyasında dişlerini misvakladığını görse, akraba­lar arasındaki dargınlıkların kırgınlıkların ortadan kalka­cağına ve rüya sahibinin bu yolda çaba harcayacağına ve başarılı olacağına işaret olarak yorumlanır. Halkın kendisini dişleriyle yediğini veya ısırdıklarını görse, o şahsın halka meslek öğ­retmeye imkanı varken öğretmediğine işârettir.



Üst Çenedeki Dişleri Görmek

Üst çenedeki dişler, rüya sahibinin babası tarafından olan akrabalara işaret eder. Üst çenedeki iki ön diş baba ile amcaya işâret eder. Bunların sağ taraftaki diş babaya, sol taraftaki diş de amcaya işârettir. Rüya sahi­binin babası ve amcası yoksa, o iki ön diş, iki erkek kardeşine veya iki çocuğa ya da şefkatli iki dostuna işâret eder. Eğer rüyasında düştüğünü gördüğü dişi üst çeneden ise, doğan çocuğun erkek olacağına, eğer alt çeneden ise, çocuğun kız olacağına işaret eder denmiştir. Rüyayı gören kimse, eğer bekar biri ise, eşi de hamile de­ğil, evinde de bir hamile yok ise, o zaman rüyasının yoru­mu, eline istifade edeceği; çok fayda ve yararlanacağı bir mal geçeceğine işaret olarak tabir olunur. Kadının dişinin kucağına düşmesi, salimen doğum yapmasına; hamile değilse ele geçecek dünyalığa işârettir. Rüyada ön dişlerinin düştüğünü ve onların yerine diğerlerinin bittiğini görmek, rüya sahi­binin işlerinde aldığı bütün tedbirlerin bozul­masına işârettir.

Alt Çenedeki Dişleri Görmek

Alt çenedeki iki ön diş, kendi çocuklarına ve rüya sahibinin kendi neslinden meydana gelmiş olan en yakın kimselere işâret eder. Alt çenesindeki dişleri ise, anne ta­rafından olan akrabalarını temsil eder. Alt çenede bulunan ön azı dişler, rüya sa­hibinin teyzesine veya dayı kızına işârettir. Yine alt çenede bulunan iki ön dişler, anne ve halaya da işâret eder. Bunların sağ tarafta olanı anneye, sol taraftaki de halaya işarettir. Eğer rüyayı görenin anne ve halası yoksa, o dişler onun kız kardeşine veya kız kardeşleri­nin iki kızına işârettir.

Dişinin Düştüğünü Görmek

Dişlerinden bir dişinin düştüğünü gören kimse, bir şahsa olan borcunu veya herkese olan borcunu tamamen öder. Alt dişlerin düşmesi hüzün ve kedere işarettir. Alt çenedeki dişler anne tarafından akrabalara işâret eder. Süt dişinin eline düştüğünü ve bunu bir bez parçasına sarıp muhafaza ettiğini görmek, rüya sahibinin çocuğundan yahut erkek veya kız kardeşinden istifade edeceğine işâret eder. Rüyada bütün dişlerinin düştüğünü ve elinde veya yanında durduğunu görmek, o kimsenin neslinin çoğalacağına işârettir. Dişlerinin siyahlanmış ve çürümüş olduğu halde düştüğünü gören kimse, bütün sıkıntı ve şereflerden kurtulur. Dişin düşmesi veya kaybolması, dişin tem­sil ettiği şahıslardan birisi için üzüntü ve kede­re veya rüya sahibinin bir daha göremeyeceği bir şekilde ortadan kaybolmasına işârettir. Rüyada dişlerini ucu sivri bir kağıtla kurcaladığını görmek, üzüntü ve kedere düşmeye veya yabancı bir kişiden zarar göreceğine kendisine bir zarar ve kötülük geleceğine işa­ret olarak yorumlanır. Rüyasında ağrı ve sancı ile dişinin düştüğünü görenin bu rüyası onun çok yakın akrabasından birinin ecelinin gel­diğine akrabasından birinin öleceğine işaretle tabir edilir. Başka bir yoruma göre; rüyasında dişlerinin kendi kucağı­na veya kendi eline düştüğünü veya düşmüş olduğunu görmek, on cihete işaret olarak tabir olunmuştur: Rüyasında bir dişinin ağrı ve sancı ile acı içine düştüğünü gören kişinin bu rüyası, onun yakın akrabadan sevdiği bir kimseyi kaybedeceğine (ölümüne) işaretle yorumlanmıştır. Rüyasında dişlerinden birinin yere düşerek kaybolduğunu gören kişinin bu rüyası, onun akrabalarından birinin vefat edeceğine veya kaybedeceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyada dişlerinin tamamen düştüğünü görmek, bütün akrabalarından daha çok yaşamaya işârettir.

Ön Dişleri Görmek

Ön dişlerinin fazla uzun, güzel ve beyaz olduğunu gören kimsenin baba ve amcası mal, dünya ve şöhretçe çokça güçlenirler. Rüyada görülen ön dişler diğer akrabalara işaret eder. Bazı yorumculara göre; dişler, rüya sahibinin veya akrabaları­nın yaşlarıdır ve yaşlarını temsilen yorumlanır. nbsp;

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.