Rüyada Gıybet Etmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Gıybet Etmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Gıybet Etmek Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada bir kimse hakkında gıy­bet etmek, iyiliklerin iptal edilmesine, bütün güzelliklerin yok edilmesine işaret eder. Çünkü gıybet denen şey, kötü bir amel, çok fena bir iştir. Gıybetin iyilikleri iptal edip yok etmesi, ateşin odunu yakıp yok etmesi gibidir. Bu demek­tir ki, bütün iyiliklerin ve güzel işlerin duman olup gitme­si anlamındadır. Rüyada görülen gıybet (dedikodu) ettiğini görmenin yoru­mu, tabiri rüyayı gören kişiye aittir. Bu nedenle bir kimse­nin rüyada başka bir şahsın bir şeyden ötürü gıybetini (de­dikodusunu) ettiğini görmesi, kendisinin (yani rüyayı göre­nin) o dedikodu ettiği şeye düşeceğine ve herkese rezil olacağına işaret eder şeklinde yorumlanır. Rüyasında bir kimsenin arkasından gıybet ettiğini (arka­sından çekiştirdiğini, dedikodusunu ettiğini) görmek, bütün iyiliklerini boşa giderdiğine işarettir, şeklinde tabir olunur. Rüyada bir kimseyi gıybet etmek, yapılan İyilikleri iptal etmeye ve boşa çıkarmaya işâret eder. Gıybetin zararı tabirde rüya sahibine aittir. Bu yüzden bir kimse diğer bir kimseyi bir şeyden dolayı gıybet etse, gıybet eden kimse o şeye müptelâ olur. Bir kimse rüyada bir insanı gıybet ettiğini görse ve o kimsenin yaptığı gıybet fakirlikle ilgili ise, o fakirlik gıybet eden kimseye döner. Eğer yaptığı gıybet rezalet ile ilgiliyse, o rezalet de yine o kimseye yönelir. Eğer yapılan gıybet bunlardan başka şeylerle iIgili ise, tabir yine gıybet eden kimseye döner.

Kaynak: ruyalar.net


Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.