Rüyada Korumak Ne Anlama Gelir?

Rüyada Korumak Ne Demek? Kısaca Ne Anlama Gelir?

Rüyada Korumak Ne Demek? Kısaca Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Bir kimsenin rüyada başka birini koruduğunu gör­mesi, iyi bir rüya, hayırlı bir rüya sayılır. Rüya sahibi kim­senin emniyette olduğuna ve düşmanlarından korunmuş olup emin olacağına ve selamette bulunacağına işarettir. Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu: Korumayı üç cihetle yo­rumlamıştır: Kuvvet, kudret ve zahmet. Korumak bu üç şeyden birine işaretle yorumlanır demiştir. Rüyada bir adamın kendisini koruduğunu ve etrafında gezindiğini görmek, işlerinin güçleşmesine, zahmet çekmeye ve şiddetli hastalığa işâret eder. Şiddet ve zahmet içinde bulunan bir kimsenin rüyada bir başka kimse tarafından korunduğunu görmesi, şiddet ve zahmetten kurtulmaya ve korkudan emin olmaya işâret eder. Rüyada korunmak veya korumak izzettir. Korunan kimse için dahi, korkudan emin olmaktır. Rüyada başkasının kendisini koruduğunu görmek, rüya sahibinin zahmete ve sıkıntıya düşmesine işâret eder.

Farklı Bir Rüya Yorumcusuna Göre:

İnsanların en çok merak ettiği durumların başında rüyalar gelmektedir. Günümüzde bile bilimsel yönden tam olarak açıklanamayan rüyalar hala gizemini korumaktadır. Kişilerin uykuda gördükleri rüyaların tesirinde kalmaları ve rüyalarını anlamlandırmaya çalışmaları anlaşılır bir şeydir. İşte rüyada korumak, rüyada korumak kısaca ne anlama gelir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

 Rüya sahibinin rüyasında bir kimseyi veya bir şeyi koruduğunu görmesi genellikle güzel bir rüya olarak tabir edilir.

 Rüyada Korumak Ne Demek?

 Rüya yorumcularının üzerinde durduğu mesele rüya sahibinin rüyasını bütün ayrıntıları ile anlatmasıdır. Çünkü rüyada görülen detaylar rüyanın bambaşka bir anam kazanmasına sebep olabilirler. Rüyalar yorumunun çeşitliliği bu ayrıntılardan kaynaklanır.

 Rüya tabircilerinin görüş birliğinde oldukları konu ise, kişinin rüyasında bir kişiyi veya bir şeyi korumasının hayırlı ve güzel bir rüya olarak yorumlanacağıdır. Rüyada koruma görmek eski alimlere göre şu 3 ana başlıkla ifade edilir: kudret, kuvvet, zahmet. Kişinin gerçek hayatta selamette olacağına delalet eder.

 Kısaca Ne Anlama Gelir?

 Rüya yorumunun farklılaşmasına sebep olan rüyadaki ayrıntılardır. bu nedenle rüya sahibinin koruma şeklindeki rüyasını nasıl ve ne şeklide gördüğü önem arz eder. Rüya sahibi şu şekillerden birini görmüşse, rüyanın yorumu da değişecektir.

Kişi rüyasında bir başka kişinin kendisini koruduğunu görmüşse; bu durumda rüya sahibin gerçek yaşamında bir dar boğaza gireceğine beklenmedik bazı zorluklarla ve sıkıntılarla karşılaşacağına delalet eder. Kişinin kendisini zorlayacak bazı hadiselerle karşı karşıya kalacağına işarettir.

Rüya sahibi kendisinin bir başka insanı koruduğunu görmüşse böyle bir rüya hayırlı ve iyi bir rüya olarak değerlendirilir. Kişinin kendisine gizli düşmanlık besleyenleri öğreneceğine ve tedbirini alacağına, maddi ve manevi olarak kazanç elde edeceğine, selamette ve emniyette olacağına işaret eder.

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.