Geri Dön

Kabak cipsi tarifi

Ev yapımı sağlıklı ve nefis bir cips hazırlamaya ne dersiniz? Kabak cipsi tarifi yeni favoriniz olacak. Kabak cipsi nasıl yapılır merak ediyorsanız işte adım adım kabak cipsi tarifi...

Kabak cipsi tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kabak
Tuz
Sıvıyağ

Parmesanlı kabak cipsi malzemeleri:
Kabak
Tuz
Sıvıyağ
Yumurta akı
Rendelenmiş parmesan peyniri

Kabak Cipsi Nasıl Yapılır?

Adım 1: Kabakları yıkadıktan sonra kurulayıp başlarını kesin. Her birini cips inceliğinde halka halka dilimleyin. Bıçakla yeterince ince dilimleyemiyorsanız soyacak işinizi görecektir.

Adım 2: Tepsinize yağlı kağıt serin. Kabakları tek tek tepsiye dizin. Suyunu bırakacağı için kabakların üst üste gelmemesi gerekiyor.

Adım 3: Bir fırça yardımıyla sıvıyağı kabaklara sürün.

Adım 4: Üzerine tuz serpiştirin.

Adım 5: Önceden ısıttığınız 200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Parmesanlı kabak cipsi yapılışı

Adım 1: Kabakları yine aynı şekilde yıkayıp kuruladıktan sonra bu kez daha kalın (kabak kızartması gibi) dilimleyin.

Adım 2: Kabakları tuzlayın.

Adım 3: Tepsiye yağlı kağıt serin.

Adım 4: Kabakları yumurta akına bulayıp rendelenmiş parmesana batırın.

Adım 5: Tek tek tepsiye dizin. İsteğe bağlı olarak üzerine baharat serpiştirin.

Adım 6: Önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin.

Servis önerisi

Kabak cipsi tarifinin yanına en iyi yakışan lezzet elbette ki sarımsaklı yoğurt. Fırında çıkardığınız kabak cipsini sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber