Geri Dön

Sarıyer böreği tarifi

Sarıyer böreği hem kıymalı hem patatesli hem de peynirli çeşitleriyle her damak tadına hitap ediyor. En güzel böreklerden biri olan Sarıyer böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız işte Sarıyer böreği tarifi:

Sarıyer böreği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

21 tane baklavalık yufka

İç harcı için;
200 gr az yağlı kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
80 gram kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Yufkalarının arasına sürmek için;
100 gram eritilmiş tereyağı
1 buçuk çay bardağı su

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

1. Nemli bir bezin üzerine 1 adet baklava yufkası serin.
2. Yufkanın her yerini bir fırçayla ıslatın ve erittiğiniz tereyağını sürün.
3. Bir başka yufka daha serin ve aynı işlemi uygulayın.
4. Üçüncü yufkayı da serip aynı işlemi yaptıktan sonra şerit şeklinde kıyma harcını Sarıyer böreğinin üzerine koyun.
5. Nemli olan bezi kenarlarından tutarak yavaşça kaydırın ve yufkalara rulo şekli verin. Fırın tepsisine koyarken de U şeklinde olmasına dikkat edin.
6. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
7. En son böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve elinizde kalan yağlı harcı da üzerinde gezdirin.
8. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber