Sağlık Sezaryen Doğum Yapanlar Ne Zaman Ayağa Kalkar? En Fazla Kaç Kez Sezaryen Yapılır?

Sezaryen Doğum Yapanlar Ne Zaman Ayağa Kalkar? En Fazla Kaç Kez Sezaryen Yapılır?

18.03.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

Doğum yöntemleri arasında bulunan sezaryen doğum özelikle kadınların merak ettiği bir konudur. Sezaryen doğumun nasıl yapıldığı ve doğum sonrasında nasıl bir süreç yönetildiği merak edilen konulardan bazılarıdır. Sezaryen doğum yapanlar ne zaman ayağa kalkar? En fazla kaç sezaryen yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sezaryen Doğum Yapanlar Ne Zaman Ayağa Kalkar En Fazla Kaç Kez Sezaryen Yapılır

Sezaryen doğumu cerrahi operasyonla yapılan bir doğum yöntemidir.

Sezaryen Doğum Yapanlar Ne zaman Ayağa Kalkar?

Sezaryen doğum yöntemleri arasında tercih edilen bir doğum yöntemidir. Birden fazla olan bebeklerin sağlıklı bir şekilde doğmasını sağlamak adına yapılan cerrahi operasyonlardır. Normal doğumun alternatifi olarak görülen bir yöntemdir. Bu doğum yöntemi annenin veya doktorların kararıyla yapılabilir. Sezaryen doğum yönteminin neden tercih edildiği birçok kişinin merak ettiği bir konudur.

Sezaryen tercihleri doktorlara ve anneye bağlı bir durumdur. Olumlu veya olumsuz yönleri bulunur. Özellikle birden fazla bebek bekleniyorsa sezaryen doğum yapmak anne ve bebekler için daha sağlıklı olacaktır. Bu yüzden dolayı genellikle sezaryen doğumu yapılır. Sezaryen doğum cerrahi bir operasyon olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmeyebiliyor. Normal doğum yapıldığında anne ve bebek kısa bir sonra evine dönebiliyor. Fakat sezaryen doğumlarında durum pek böyle değildir. Anneler ciddi bir cerrahi operasyon geçirdiği için yaralarının iyileşmesi gerekir. Enfeksiyon riski oluşmaması adına belirli bir süre hastanede kalmak durumundadır.

Sezaryen doğumu yapan kişilere çok fazla ilaç verilebilir. Özellikle ağrı kesici ilaçlar kullanılarak ağrıların giderilmesi sağlanır. Yaraların iyileşmesiyle birlikte anneler yavaş yavaş kendini toparlayarak gündelik hayatına dönebilir. Çok uzun süren bir süreç değildir. 2 veya 3 gün sonra anneler yavaş yavaş ayağa kalkabilir.

En Fazla Kaç Sezaryen Yapılır?

Çok fazla çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Özellikle sezaryen doğum yönteminde belirli bir sınır bulunuyor. Sezaryen işlemleri 3 kereden fazla yapılabilir. Fakat her bir sezaryen anne ve çocuklarının hayatını riske atacaktır. Sayı arttıkça oluşacak olan risk oranı da aynı şekilde artış gösterecektir. Tıp alanında üç kereden fazla sezaryen yapılabiliyor. Fakat tehlikeli olduğu için bu konu hakkında annelere gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.

 

Yazarlar