Sağlık Sol Koltuk Altında Ağrı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?

Sol Koltuk Altında Ağrı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?

12.09.2021 - 15:04 | Son Güncellenme:

Koltuk altı ağrısı, günlük hayatta sık sık duyulan bir problem olmasa da pek çok kişinin yaşamı süresince en az bir defa karşılaşmış olduğu rahatsızlıklardan bir tanesini oluşturmaktadır. Koltuk altlarından herhangi birinde ya da her ikisinde aniden ağrı oluşumuna sebep olabilecek çok sayıda unsur söz konusu olabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sol Koltuk Altında Ağrı Neden Olur Hangi Doktora Gidilir

 Koltuk altı ağrısının mevcut olması durumunda altında yatan sebep araştırılmalıdır. Bu sebebe bağlı olarak tedaviye başlanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 

 Koltuk Altı Ağrısı Nedir?

 

 Koltuk altı kısmında yanma, sızlama türünde ya da donuk bir biçimde hissedilebilen bütün ağrılar, koltuk altı ağrısı şeklinde isimlendirilmektedir. Bu ağrıların genel olarak en yaygın sebebi jilet ya da ağda gibi yöntemler ile yapılan epilasyon uygulamalarının ardından veya sürtünme ile beraber koltuk altını tahriş edebilen giysilerin kullanımı neticesinde koltuk altı kısmındaki ciltte tahrişlerin ortaya çıkmasıdır. 

 

 Epilasyon işlemlerinin çok daha sık olması ya da sutyen kullanımı gibi sebeplere bağlı bir şekilde koltuk altı ağrılarının görülme oranı kadınlarda erkeklere göre daha fazla olmaktadır. . Bu en yaygın sebep olmakla beraber koltuk altı ağrısının ortaya çıkmasında rol oynayabilecek çok sayıda farklı ve çok daha ciddi olan sebepler de söz konusu olabilmektedir.

Haberin Devamı

 

 Sol Koltuk Altı Ağrısı İçin Hangi Bölüme ve Hangi Doktora Gitmek Gerekmektedir?

 

 Koltuk altı kısmında ortaya ağrı ve yanma hissinin rahatsız etmesi durumundan dolayı bireyler hastaneye gitmeye karar vermektedir. Bunun doğrultusunda ise hangi doktorun ya da hangi bölümün bahsedilen koltuk altı ağrısına bakmakta olduğunu merak etmektedir. Koltuk altı ağrısı için gidilmesi gereken bölüm Genel Cerrahi bölümü olmaktadır.

 

Yazarlar