Geri Dön

Sonbahar Meyveleri Nelerdir? İsimleri İle Birlikte Sonbahar Sebzeleri

Sonbahar da yetişen pek çok meyve vardır. Bu meyveler özellikle sonbahar aylarında fazlaca tüketilir. Sonbahar meyveleri hastalıklara karşı da oldukça iyi gelmektedir. Besin değerleri yüksek olan sonbahar meyveleri birçok kişinin tercihi olmuştur. Sonbahar mevsimi gelince sonbahar meyveleri internet üzerinden araştırılmaktadır. Peki sonbahar meyveleri nelerdir? İsimleri ile birlikte sonbahar sebzeleri nelerdir? İşte sonbahar meyveleri ile ilgili tüm detaylar.

Sonbahar Meyveleri Nelerdir? İsimleri İle Birlikte Sonbahar Sebzeleri

 Sonbahar meyveleri hem lezzetli hem de bir o kadar da besleyicidir. Sonbahar meyveleri sürekli olarak paylaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 Sonbahar Meyveleri Nelerdir?

 1) Nar

 Ilıman iklimlerde ve kış meyvesi olarak bilinmektedir. Nar kınagiller familyasına mensup olan bir meyvedir. Sonbaharda en çok tüketilen meyveler arasında nar yer almaktadır. Nar -10 derece sıcaklık koşullarına kadar dayanıklı olan bir meyvedir. Nar iki çenekli meyvelerden bir tanesidir.

 2) Ayva

 Gülgiller familyasına mensup olan meyveler arasında ayva yer almaktadır. Dünya'da en fazla ayva üretimi Türkiye'dedir. Ayva sonbaharda en çok tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Ayva besin değerleri bakımından en yüksek meyveler arasında yer almaktadır.

 3) Mandalina

 Hem lezzetli ve bir o kadar da bol vitaminli içeren mandalina sürekli olarak tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Mandalina turunçgiller ailesine mensup olan bir meyvedir. Sonbaharda ekim aylarından itibaren yetişmeye başlar. Dünya genelinde Mandalina en fazla Çin'de üretilmektedir. 

Haberin Devamı

 4) Greyfurt

 Greyfurt sonbahar meyveleri arasında yer alır. Yaprak dökmeyen meyve türlerinden olan greyfurt c vitamini bakımından en zengin sonbahar meyveleri arasında yer almaktadır. Greyfurt aynı zamanda altıntop olarak da bilinmektedir. Çin greyfurt üretiminde dünyada birinci sırada yer almaktadır. 

 İsimleri İle Birlikte Sonbahar Sebzeleri

 1) Lahana

 En besleyici sebzeler arasında lahana yer almaktadır. Lahana turpgiller familyasına aittir. Lahana sebzesinin birçok türü yer almaktadır. B ve C vitaminlerini lahana yoğun miktarda içermektedir. Lahana ile ilgili pek çok yemekler vardır.

 2) Pırasa

 Hemen hemen ülkemizin her yerinde yetişen pırasa sebzesi eylül ayında üretilmektedir. Eylül ayında pırasa oldukça yaygın yetişmektedir. Pırasa besin değerleri bakımından en değerli sebzeler arasında yer almaktadır.

 3) Turp

 Turpgiller ailesinden olan turp sebzesi mutlaka tüketilmesi gereken bir sebzedir. Turp insan sağlığı açısından da son derecede önemlidir. Batı Asya ve Avrupa'da bolca yetişen bir Turp en yararlı sebzeler arasındadır.

 4) Karnabahar

 2 yıllık otsu bitkilerden olan karnabahar sebzesi de eylül ayında mahsul vermektedir. Karnabahar turpgiller ailesine mensuptur. 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber