Kültür Sanat Struma Spielberg’in kapısını çalıyor!

Struma Spielberg’in kapısını çalıyor!

04.12.2012 - 16:37 | Son Güncellenme:

İzzet Pinto: “Struma’yı okuduktan sonra anlatılanları, yani yaşananları gözümün önünde sinema filmi olarak canlandırdım.

Struma Spielberg’in kapısını çalıyor

İzzet Pinto: “Struma’yı okuduktan sonra anlatılanları, yani yaşananları gözümün önünde sinema filmi olarak canlandırdım. Bu beni çok heyecanlandırdı. Aklıma hemen, pek çok görkemli sinema yapıtına imza atmış dahi yönetmen ve yapımcı Steven Spielberg geldi.”

Haberin Devamı

Halit Kakınç: “Hoş bir hayâl gibi gözüken bu söylem, galiba gerçeğe dönüşmek üzere. Şımardı filan demeyin sakın! – Struma, filme çekilmekle kalmayacak… Türkiye’ye En İyi Yabancı Film Oscarı ödülünü de getirebilir…”

Yayınlandığı Ağustos 2012 tarihinden bu yana, büyük ilgi çeken ve yalnızca 4 ayda 50 baskı yapan Struma belgesel romanını bir sinema projesine dönüştürecek çalışmalar hızlandı.

Türkiye'nin lider dizi-film-yarışma formatı ihracatçısı Global Agency’nin CEO’su İzzet Pinto, bu önemli projeyi uluslararası alanda hayata geçirme aşamasında.

İzzet Pinto, çok ses getiren Struma belgesel-romanını Türk-Amerikan ortak yapımı büyük bütçeli bir sinema filmi haline getirmek için kitabın yazarı Halit Kakınç ile anlaştı.

Haberin Devamı

15 Ülkeden 100'e yakın projeyi portföyünde bulunduran Global Agency, 72 ülkeye ihracat yapıyor.

Muhteşem Yüzyıl, Binbir Gece, İffet, Suskunlar gibi birçok dizinin… Gelinim Olur Musun, Bugün Ne Giysem, Bana Herşey Yakışır gibi pek çok yarışma formatının temsilcisi olan İzzet Pinto, Struma filmi projesinin gerçekleşmesiyle Türk Sinema sektörünün daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyor.

Global Agency firmasının CEO’su İzzet Pinto, konuya ilişkin duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ediyor;

“Struma kitabını okuduktan sonra olayı gözümün önünde bir sinema filmi olarak canlandırdım ve bu fikir beni çok heyecanlandırdı. Konunun uluslararası unsurlarının da olması nedeniyle projeyi Amerika ile işbirliği içerisinde ele almanın uygun olduğunu düşündüm. Aklıma ilk olarak, bu konulardaki çalışmalarıyla tanınmış Steven Spielberg geldi. Amerika'daki temsilcimiz, Spielberg’in şirketi olan Dreamworks ile yakın ilişki içerisinde. Bu vesileyle, Ocak ayı içinde konuyu detaylı bir şekilde incelemek için kendisiyle görüşmeyi planlıyoruz.”

Bu gelişmenin son derece önemli bir adım olduğunu ifade eden kitabın yazarı Halit Kakınç da şunları söyledi:

“En başından bu yana, ‘Struma film olmalıdır… Bu filmi çekmek de Spielberg’e yakışır’ dedim. Hoş bir hayâl gibi gözüken bu söylem, galiba gerçek olmak üzere… Sakın şımardı filan demeyin – Struma, filme çekilmekle kalmayacak… Türkiye’ye En İyi Yabancı Film Oscarı ödülünü de getirebilir…”