Geri Dön

Süt Reçeli Tarifi

Süt reçeli tarifi, karameli anımsatan görüntüsüyle İspanyol bir kahvaltılık çeşididir. Süt reçeli ile ister kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz, ister tatlılarınızın yanına servis edebilirsiniz. İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz süt reçeli tarifimiz.

Süt Reçeli Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre tam yağlı inek sütü
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat ya da kabartma toz
1 paket krema

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt reçeli tarifini diğer tariflerden ayıran en önemli özelliği süt ile yapılıyor olmasıdır. Aniden gelen tatlı krizlerinize de ilaç gibi gelecek olan süt reçeli tarifini evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Diğer reçellere göre kemik sağlığınıza da kalsiyum desteği sağlayacak olan süt reçelini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Tabii her besinde olduğu gibi süt reçelinin de tüketimini abartmamanız şartıyla…

1. adım: Süt, vanilya ve şekeri derin bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan sütün içine karbonatı ekleyin ve kremyaı ekleyip çırpın.

2. adım: Bu aşamada dikkatli olun çünkü karbonat veya kabartma tozu eklediğinizde sütünüz kabaracak. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 2 saat kadar pişirin.

3. adım: Reçel kıvamına gelince ocaktan alın ve kuru kavanozlara boşaltın soğumaya bırakın. Soğuyan reçellerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Süt reçelinin aynı zamanda sağlık açısından da faydaları bulunmaktadır. Süt reçelinin faydalarını bir beslenme tablosu üzerinde göstererek ne derece faydalı olduğunu vitamin ve mineral değerlerine bakarak öğrenebilirsiniz.

İşte süt reçeli beslenme tablosu:

100 gr süt reçelinde;

-Kalori (kcal) 315
-Toplam yağ 7 g Trans yağ 0,4 g
-Kolesterol 29 mg
-Sodyum 129 mg
-Potasyum 350 mg
-Karbonhidrat 55 g
-Diyet Lifi 0
-Şeker 50 g
-Protein 7 g
-A Vitamini 267
-C Vitamini 2,6 mg
-Kalsiyum 251 mg
-D Vitamini 6 IU
-B6 Vitamini 0 mg
-B12 vitamini 0,3 µg
-Magnezyum 22 mg

Süt reçeli nerelerde kullanılır?

Süt reçelini sadece kahvaltılarda değil çeşitli tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Misafirleriniz için hazırladığınız ikramlıklarda, pastalarda ve keklerin üzerinde sos olarak, dondurma yapımında ve dondurma sosu olarak süt reçeli

Süt reçeli yapmanın püf noktaları

Süt reçelini istediğiniz kıvamda yapabilirsiniz isterseniz sulu isterseniz koyu kıvamda hazırlayabilirsiniz. Ancak koyu kıvamlı hazırladığınızda sonrasında kıvamını seyreltmeniz mümkün olabilir ancak aşırı sıvı kıvamda olduğunda sonradan koyulaştırmanız mümkün olamayabilir. Bu nedenden dolayı genellikle koyu kıvamda yapılması önerilir. Süt reçelini tam kıvamında ayarlamak istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz püf noktalarına dikkat edebilirsiniz.

-Tam yağlı inek sütünden hazırlamanız gerekir.
-Buram buram vanilya kokması için içerisine bir miktar vanilya ekleyebilirsiniz.
-Reçeli yaparken geniş ve derin bir tencere içerisinde pişirin.
-Karamel tadı vermek için ve renginin daha koyu olması için daha fazla kayatmayı deneyebilirsiniz.
-Reçellerinizi ışık almayan bir kavanozun içerisinde 10 gün boyunca bekletebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber