Geri Dön

Sütsüz krep tarifi - Sütsüz krep nasıl yapılır?

Süte alerjisi olanlar ya da laktoz problemi olanların kolayla yiyebileceği sütsüz krep tarifini paylaşıyoruz. Sütsüz krepin yapılışı oldukça basit ve evinizdeki malzemelerle kolayca sütsüz krep tarifi hazırlayabilirsiniz. Peki, sütsüz krep nasıl yapılır? İşte sütsüz krep tarifi...

Sütsüz krep tarifi - Sütsüz krep nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 adet yumurta
-3/4 su bardağı su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı tuz
-Un

Sütsüz Krep Nasıl Yapılır?

-Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
-Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
-Un ve tuzu eleyerek bu sıvıların üzerine ekleyin. Güzelce çırpın.
-Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
-Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın.
-Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu işlemi hızlı bir biçimde yapmaya özen gösterin.
-Bir yüzeyi piştikten sonra çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.
-Hazırladığınız krepleri afiyetle tüketin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber