03.01.2011 - 16:33 | Son Güncellenme:
Vücut değerleri ve yaşlarını hesaba kattıktan sonra aralarındaki değişiklikleri değerlendirdiler. Toplam testosteron seviyesi İsveç ve Amerikalı katılımcılarda aynı olmakla birlikte Hong Kong ve Japonyalı katılımcılardan %16 oranında daha fazlaydı. Japon erkeklerde görülen diğer bir durum ise dokulara nüfuz eden testosteron miktarının diğer ülke erkeklerine göre daha az olmasıydı. Neticede Japon erkekler en düşük aktif testosterona sahipti.
Ancak Amerika’ya sonradan taşınan Asyalı erkekler doğma büyüme Avrupa’da bulunanlarla yakın seviyelere sahipti ve bunun nedeni olarak çevresel faktörler ve beslenme alışkanlıkları gösteriliyor.
Bu tip hormon değişiklikleri erkek sağlığını çok çeşitli şekilde etkileyebilir. Örneğin; testosteron seviyesi kalp rahatsızlıklarına ve erken bunamaya bağlıdır. Ayrıca hem testosteron hem de östradiol hormonu libidoyu etkileyen hormonlardır. Bu hormonların seviyesindeki yaşanacak değişiklik cinsel hayatınızı çeşitli şekilde etkileyebilir.
Cinsel yaşamınıza yeni bir boyut katacak besin takviyesine göz atın!
Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta da hastalıkların hormon seviyelerini etkileyebileceğidir. Yani bulgular iki taraflı olarak yorumlanabilir.
Bilim adamları yapılacak daha fazla araştırma sayesinde çevresel faktörlerin ve coğrafi koşulların genlerle arasındaki bağı daha iyi bir şekilde ortaya koyacağını belirtiyor.