Estetik Tek ameliyatla sihirli değnek etkisi!

Tek ameliyatla sihirli değnek etkisi!

31.01.2013 - 16:25 | Son Güncellenme:

Tek ameliyatta baştan aşağı güzelliği yakalamayı kim istemez. Sihirli değnek etkisi yaratan çoklu estetik ameliyat ile aynı anda birkaç farklı sorundan birden kurtulmak mümkün.

Tek ameliyatla sihirli değnek etkisi

Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzmanlarından Doç. Dr. Fatih Peker, çoklu estetik ameliyatların avantajlarını anlattı.

Haberin Devamı

Bir seansta, birden çok estetik ameliyat yapılması anlamına gelen çoklu estetik ameliyatlar, kişide sihirli değnek etkisi yaratıyor. Çoklu estetik ameliyatta, burun, yüz germe, kaş kaldırma, meme büyütme ve liposuction gibi işlemler tek seferde yapılabiliyor.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Peker, kişinin görünümde büyük değişiklikler meydana getiren çoklu estetik ameliyatın, özellikle fazla kanama olmayan ve kısa süren işlemlerden oluşması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Peker; “Karın germe-liposuction, meme küçültme gibi kanamanın nispeten daha fazla olduğu; klasik yüz germe, saç ekimi gibi operasyon süresinin uzun olduğu ameliyatları tek başına yapmak hasta için daha iyidir. Ancak örneğin meme büyütme, liposuction, kaş kaldırma, rinoplasti gibi fazla kanama olmayan ve uzun sürmeyen estetik ameliyatların birlikte yapılması daha makuldür. Çünkü bu ameliyatlar tek tek yapıldıklarında her bir ameliyat için kişinin iyileşme süresi ayrı ayrı hesaplanacak ve belki 6 ayını alacakken çoklu estetik ameliyat ile iyileşme süresi kısalıyor.” dedi.

Haberin Devamı

SİHİRLİ DEĞNEK AMELİYATI DAHA AZ MALİYETLİ

Doç. Dr. Fatih Peker, tek seferde birden fazla işlemin yapıldığı çoklu estetik ameliyatların hastaya bir kez anestezi yapılması bakımından da daha avantajlı olduğunu belirtti. Doç. Dr. Peker; “Çoklu estetik ameliyatlarda genellikle birbirini tamamlayan işlemlerin bir arada yapılması tercih edilir. Örneğin, profilinden hoşlanmayan birine burun operasyonu yaparken, kulak estetiği ya da çene ucu estetiği de yapılabilir. Tabi tüm bunlara ameliyat öncesi hastanın ihtiyaçları ve isteği doğrultusunda karar vermek gerekir. Eğer hastanın profilinin düzelmesi için burun şekillendirme yanında muhakkak çene ucu estetiğine de ihtiyaç varsa bu iki işlemin aynı ameliyatta yapılması maliyeti de düşürecektir.” dedi.

Doç. Dr. Fatih Peker, son yıllarda en sık yapılan kombine ameliyatların karın germe, liposuction, burun estetiği, alın germe, kaş kaldırma ve meme büyütme ameliyatları olduğunu söyleyerek bu tür ameliyatların tam teşekküllü hastanelerde ve ameliyathane şartlarında yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

KOMBİNE EDİLEBİLECEK AMELİYATLAR:

» Alın germe

» Kaş kaldırma

» Gözkapağı estetiği

» Endoskopik yüz germe

» Liposuction (yağ aldırma)

» Lipofilling (yağ enjeksiyonu)

» Rinoplasti (burun estetiği)

» Meme büyütme

» Kulak estetiği

» Yüz implantları ile kontür düzeltme

» Dudak estetiği (kalınlaştırma-inceltme)

» Peeling

» Çene ucu estetiği

» Dermabrazyon

» Lazer ile cilt tazeleme

» Kol germe

Yazarlar