Stil Tom Ford'un Yeni Tarzı

Tom Ford'un Yeni Tarzı

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tom Ford'un yeni kampanya görselleri ile karşımıza çıkıyor!..

Tom Fordun Yeni Tarzı

Aslında hepimiz birz şaşkınız, kampanya görsellerini görenler Tom Ford'a ne olduğunu sormadan edemiyor. Her daim farklı tarzı ve seksapale yönelik reklam kampanyaları ile kimseye benzeme çabası olmadığını dile getiren ve kampanyaların, görsellerin kendini ifade etmek olduğunu söyleyen Tom Ford yeni kampanyasında neyi çağrıştırmak istemiş olabilir?..

Haberin Devamı

Her zamanki tarzından oldukça uzak kalan Ford, İlkbahar-Yaz 2012 koleksiyonunda bir farklılık yaparak kamera başına kendisi geçiyor. Fotoğrafların tamamını kendisi çekerek uzun yıllar aldığı eğitimlerin hakkını, sinema filminden sonra "fotoğraf" konusunda da veriyor.

Tom Fordun Yeni Tarzı

Tom Ford'un objektifine birbirinden enerjik ve eğlenceli pozlar veren Mirte Maas ve Mathias Bergh'in ne kadar doğal oldukları ise fotoğraflara yansıyan tarzdan belli oluyor. Reklam kampanyalarının çekimlerine her yıl daha çok özen gösteren Ford'un fotoğraf makinasının başına geçmiş olması elbette kendini daha ayrıntılı yansıtma düşüncesinden geçiyor olabilir. Fotoğraf karelerinde aşkın yansımasını da gözden kaçırmamak gerekiyor. Birlikte mutlu olan çift havasında Maas ve Bergh oldukça "sadeleştirilmiş" karelere yansıyor.

Haberin Devamı

Belkide Tom Ford 2012 İlkbahar-Yaz kampanyasının fotoğraflarını doğallıktan yana abartısız kullanarak, daha birçok kişinin dikkatini çekmeyi başaracaktır. Parlak renklerin, aksesuarların ve kadınların ışıltılı yansımalarının hakim olduğu fotoğraf karelerinde, erkeklerin centilmen tavırları ve "gülümsemeleri" çoğumuzu etkisi altına alıyor. Heyecanından ve enerjisinden gün geçtikçe hiçbir şey kaybetmeyen Ford, kemik çerçeveli gözlüklerini de elbette değinmeden geçemiyoruz. Daha yuvarlak ve yumuşak hatları olan gözlükleri aksesuar havasından öteye geçirerek, "şık" bir hava katma yeteneği olan Ford, maskülen havasını yeni koleksiyonunda yeniden tüm kadın ve erkeklere yansıtmayı amaçlıyor.

Tom Fordun Yeni Tarzı

Tom Ford modelleri ve yazdığı hikayeleri ile görselliği harmanlamayı başaran nadir tasarımcılardan biri. 40'lı yaşlarının sonuna gelen, ancak hayat enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden yoluna "hızla" devam eden tasarımcı, uzun yıllar dur durak bilmeyecek gibi gözüküyor. On parmağında on marifet diyeceğimiz türden maskülen tasarımcımız, bakalım bundan sonra kampanya çekimlerini yeniden kendisi mi fotoğraflayacak yoksa, moda dünyasının en ünlü fotoğrafçıları ile dostluğunu bir kez daha pekiştirip, şaşırtıcı fikirlerini paylaşıp, "işte onun tarzı" dediğimiz fotoğraflara imzamı attıracak?!.. Heyecanla bekleyip, hep birlikte görelim..

Haberin Devamı

Yazı; İlknur Şener

Yazarlar