Stil Türk genci modada “Cengiz Abazoğlu” dedi!

Türk genci modada “Cengiz Abazoğlu” dedi!

29.06.2011 - 11:31 | Son Güncellenme:

Tasarım tutkunu gençler Nokia Türkiye Facebook sayfasında sorulan sorulara verdikleri cevaplarla tasarımcı ve alışveriş tercihlerini ortaya koydular.

Türk genci modada “Cengiz Abazoğlu” dedi

Ankete katılanların en beğendikleri tasarımcıların başında Cengiz Abazoğlu geldi.

Haberin Devamı

Nokia Türkiye Facebook sayfasında yer alan anketi 856 kişi yanıtladı. Tarz, tasarım ve alışveriş konularının yer aldığı anketin sonuçlarına göre Türk gençliğinin en beğendiği modacı Cengiz Abazoğlu oldu. Onu ikinci sırada Cemil İpekçi izlerken, Ece Sükan da üçüncü oldu. İlk beş sırada yer alan tasarımcılar ise sırasıyla şöyleydi:

Cengiz Abazoğlu
Cemil İpekçi
Ece Sükan
Hakan Yıldırım
Alexander Mcqueen

Ankette en beğenilen diğer tasarımcılar sırasıyla Bora Aksu, Tuvana Büyükçınar, Nur Yerlitaş, Atıl Kutoğlu, Hüseyin Çağlayan, Ross Lovegrove, Yıldırım Mayruk, Faruk Saraç, Bahar Korcan, Hatice Gökçe, Gamze Saraçoğlu Georgio Armani, Roberto Cavalli, John Galliano, Karl Lagerfeld, Arzu Kaprol, Vivienne Westwood, Uğurkan Erez ve Dilek Hanif oldu.

Haberin Devamı

Cengiz Abazoğlu’nu beğenenler “tasarımları kendi tarzlarına hitap ettiği, işini çok iyi yaptığı ve sade, giyilebilir tasarımları olduğu”nu ifade ettiler. Cemil İpekçi taraftarları ise “kendine has, doğal, açık sözlü bir adam, renkli, uçuk kaçık bir kişilik ve tasarımları çok iyi” olduğu için İpekçi’nin tarzını beğendiklerini söylediler.

Katılımcılar, kısa süre önce Nokia Türkiye sayfasında “C7 Tarzını Konuştur” uygulamasıyla hayranlarıyla buluşan Ece Sükan’ı giyim ve kendine yakışanı bulma konusunda başarılı bulduklarını ve güzelliğinden etkilendiklerini söylediler. Nokia’nın da ürünlerindeki tasarımıyla her modelinde tarz yarattığını ve kendi tarzlarını yansıttığını söylediler.


Gençler, modayı takip etmek yerine rahat giyinmeyi tercih ediyor!
Anket sorularını yanıtlayan 856 tasarım tutkunu tarzlarını en çok “rahat” olarak tanımladı. Ardından kendilerini en çok “farklı,” “şık”, “eğlenceli”, “özgür”, “zevkli”, “sempatik”, “sportif”, “karizma”, “güvenilir”, “dürüst”, “neşeli”, ve “özgüvenli” olarak tanımladılar. Anket sorularına verilen cevaplarda en çok “başkalarından esinlenmeyi sevmem, kendime yakışanı giyerim, tarzımı kendim yaratabilirim” şeklinde düşündüklerini ifade ettiler.

Kalite önemli, fiyat ikinci sırada
Ankete katılanlar, alışveriş yaparken en çok önem verdikleri şeyleri sırasıyla kalite, fiyat, renk uyumu, marka, modaya uygunluk, farklılık, tasarım ve şıklık olarak nitelediler.

Haberin Devamı

Nokia C7 Tarzını Konuştur uygulaması, kullanıcıların tarzlarını yansıtan fotoğraflarıyla yarıştıkları ve çeşitli soruları cevapladıkları eğlenceli bir platform olarak tasarlandı. Moda blogger’ları ve moda dünyasının tanınmış ismi Ece Sükan, “tarzını konuşturan” kullanıcıların yükledikleri fotoğraflara Facebook sayfası üzerinden stil yorumları yaptılar. Her hafta çekilişle belirlenen 1 kullanıcının Nokia C7 kazandığı yarışmada, finale kalan Gözde Küçükoğlu Ece Sükan eşliğinde İpekyol’dan 3000 TL tutarında alışveriş kazandı.
www.facebook.com/nokiaturkiye

Yazarlar